top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Enjin Coin (ENJ) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

Enjin Coin (ENJ) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Blockchain ideal olarak oldukça basit bir amacı kolaylaştırmak için geliştirildi: merkezi olmayan, eşler arası ve ultra güvenli bir dijital para birimi olan Bitcoin'e güç sağlamak. Başlangıçta hiç kimse teknolojinin sahip olduğu saf gücü tasavvur edemez veya on ya da yirmi yıl sonra ilham vereceği teknolojik devrimi tahmin edemezdi. Sağlıktan gıda endüstrisine, bankacılık finansmanından oyun oynamaya kadar, blockchain neredeyse her sektörü etkiliyor. Enjin Coin, oyun endüstrisindeki oyunculara, geliştiricilere, yayıncılara ve diğer paydaşlara sanal ürünleri yönetmek ve gerçek değeri gerçekleştirmek için hızlı ve güvenli bir çözüm sunmak için blok zincirinden yararlanan bir kripto para projesidir. Bu yazıda, bu heyecan verici projeye daha fazla ışık tutacağız ve oyun topluluklarına sunduklarını keşfedeceğiz. Enjin Coin (ENJ) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz


Enjin Coin (ENJ) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz
Enjin Coin (ENJ) Nedir? Nasıl alınır? Yorum ve Analiz

Enjin Coin nedir? Nasıl alınır?


Kasım 2017'de piyasaya sürülen Enjin Coin (ENJ), oyun geliştiricilerinin kripto özelliklerini, blok zinciri becerilerine sahip olmadan oyunlara ve uygulamalara entegre etmelerini sağlayan bir kripto para birimi ve Ethereum tabanlı blok zinciri platformudur. Projenin teknik incelemesinde belirtildiği gibi ENK, “oyun geliştiricilere, içerik oluşturuculara ve oyun topluluklarına sanal ürünleri uygulamak ve yönetmek için gerekli kripto destekli değeri ve araçları sağlayan bir kripto para birimi (ERC20 Token) ve akıllı sözleşme platformudur.”



Enjin Coin (ENJ) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz 2
Enjin Coin (ENJ) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz 1



Enjin şirketi 2009 yılında kuruldu ve son on yıldır oyun severlerin oyun endüstrisinden daha fazla değer elde etmelerini sağlıyor. Oyun şirketlerinin gelirlerini artırmalarına ve sektörde rekabet avantajı sağlamalarına yardımcı olmayı taahhüt eder.


ENJ ile Enjin, uzun vadede bir şeyler yapmanın bir blok zinciri yöntemine kaçınılmaz bir geçiş olarak gördüğü şeyde endüstri lideri olmayı umuyor. Enjin madeni para platformu, oyun geliştiricilerin blok zinciri tabanlı çözümleri oyuna entegre etmek için kullanabilecekleri bir dizi yazılım geliştirme kiti (SDK) içerir. Blockchain girişimi, yüksek ücretleri azaltmada ve oyun endüstrisinde çok yaygın olan şeffaflık eksikliğini azaltmada uzun bir yol kat edecek.

Madeni para, Ağustos ve Eylül 2017'de ön satışını yaptı ve 12 milyon dolar değerinde Ether (38.800 ETH) topladı. Ön satışı yakından takip eden Ekim 2017'de, projenin 23 milyon dolar daha topladığı halka açık satış yapıldı.


Enjin Coin Nasıl Çalışır?


Enjin Coin, Ethereum blok zincirinde çalışan bir ERC20 jetonudur. Bu, platformu bir kripto para birimi ve akıllı bir sözleşme platformu yapar. Proje aynı zamanda, Lightning Network'ün Ethereum versiyonu olan Raiden ağını benimsemek istiyor. Temel operasyonel özellikleri şunları içerir:


1. Sanal Ürünler


Enjin Coin sayesinde oyun geliştiriciler, ana para birimi olarak Enjin Coin'i kullanarak farklı oyun toplulukları için jetonlar oluşturabilecekler. Bu, jetonlara kendi platformlarının benzersizliğini korurken kriptonun faydalarını (hız, güvenlik, güvenlik ve düşük ücretler) ödünç verir. Bu jetonlar herhangi bir zamanda ENJ ile değiştirilebilir.


Sanal ürünler, tüm gezegenler, kılıçlar, silahlar, uzay gemileri, kozmetik yükseltmeler, kaleler ve oyun karakterleri dahil olmak üzere oyun dünyasında kullanılan hemen hemen her şey olabilir. Bu sanal ürünler, ana para birimi olarak hizmet veren Enjin Coin sayesinde gerçek yaşam değerine sahiptir. Kullanıcıların Enjin Coin aracılığıyla sanal ürünler oluşturma işlemine darphane denir. Kullanıcılar, herhangi bir miktarda ENJ ile mal basabilir. Bir eşyayı basmak için ne kadar çok jeton kullanırsanız, o kadar çok değeri olacaktır.


Oyuncular bu sanal ürünleri ya satın alarak ya da eşantiyonlar, promosyonlar ya da ödüller sırasında elde edebilirler. Ayrıca güvenli, güvenli ve dolandırıcılık içermeyen bir ortamda bunları takas edebilir/takas edebilirler. Örneğin, bir gezegen için bir silah takas edebilir, ENJ için bir uzay gemisi satabilir, ENJ ile bir karakter satın alabilirsiniz, vb.


Bu mallar, merkezi olmayan ve sansürsüz bir ortamda güvenli bir şekilde saklanır ve bu nedenle hiç kimse tarafından kontrol edilmez. Bu, sanal ürünlerinize sahip olup kontrol edebileceğiniz ve ayrıca mülkiyeti kanıtlama olanağına sahip olacağınız anlamına gelir. Bu, özellikle oyun veya sunucu arızalanırsa veya hesabınız saldırıya uğrarsa önemlidir.


2. Ödeme Ağ Geçidi


Enjin Coin platformu ayrıca, kullanıcıların özelleştirilmiş alışveriş sepetleri oluşturmasına, faturaları, geri ödemeleri, e-postaları ve metin bildirimlerini yönetmesine olanak tanıyan bir ödeme ağ geçidine sahiptir. Ayrıca, ENJ ve diğer herhangi bir jeton ödemesini kabul edebileceğiniz bir widget içerir. İşlem maliyeti düşüktür ve hiçbir gizli masraf yoktur.

Platformun Akıllı Cüzdanı (aşağıda daha fazlası), 'Güvenilir Platformlar' olarak listelediğiniz web sitelerinden oyunlar için otomatik ödeme yapmanızı sağlar. Bu özellik, işlemlerde daha fazla hız ve güven sağlar.


3. Akıllı Cüzdan


Enjin Coin'in 'Akıllı Cüzdanı', platformun birçok işlevi için destek sağlar. Öncelikle, Güvenilir Platformlar aracılığıyla ödemeleri kolaylaştırır ve oyun hesabınızın dışında herhangi bir Akıllı Cüzdan kullanıcısıyla para birimlerini ve sanal ürünleri değiştirmenize olanak tanır. Ayrıca 'İşlem Kullanıcısı' üzerinden işlem başlatabilir, yasal olmayan işlemleri otomatik olarak engelleyebilecek ayarlar ve eşikler oluşturabilirsiniz.


Akıllı Cüzdan, Cüzdanınızın şifresini unutmanız durumunda paranızı geri almanızı sağlayan 12 kelimelik bir kurtarma ifadesi ile tamamlanmış "en üst düzey" bir güvenlik altyapısına sahiptir. Ek olarak, Cüzdan, veri koklamaya karşı daha fazla koruma sağlayan kendi tescilli sanal klavyesine sahiptir. Ayrıca, işlemlerden sonra tüm hassas bilgileri siler ve saldırıya uğrasa bile güvenli hale getirir.


4. Sonsuzluk


Enjin Coin, oyunların sonsuz hacimdeki işlemleri son derece hızlı ve sıfıra yakın işlem ücretiyle işlemesini sağlayacak birden fazla oyun kanalına sahip Bitcoin'in Lightning Network'ü gibi bir teknoloji olan Efinity'yi piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu işlemler güvenilir olmayacak, blok zinciri tarafından doğrulanacak ve her zaman milyonlarca oyuncuyu destekleyecektir. Diğer işlevler şunlar olacaktır:


  • Token transferleri ve onayları

  • eritme jetonları

  • emanet yeteneği

  • Oyun öğeleri için meta veriler

  • Jeton paketleri

  • Değiştirilemez jetonlar

  • Bağlı belirteçler için beyaz liste özelliği


Enjin Coin'in Gelecek Beklentileri Nelerdir?


Enjin Coin, oyun endüstrisinde nispeten yeni olabilir, ancak birkaç faktör, bir kripto para projesi olarak gelecekteki başarısına işaret ediyor. Bunlar şunları içerir:


  • Dünya çapında milyonlarca oyuncunun güvendiği, halihazırda var olan bir pazar yeri.

  • ENJ, çoklu değişim ve çoklu cüzdan desteğine sahip bir ERC-20 belirtecidir.

  • Enjin, ERC-20'nin yanı sıra, hem takas edilebilir hem de karşılıksız oyun endüstrisi varlıklarının tokenleştirilmesini sağlayan ERC-1155 akıllı sözleşmelerini de destekler.


Samsung, Unity, PC Gamer, Ubisoft, NRG ve diğer güvenilir spor markaları gibi sektördeki ağır toplarla bir ortaklık sağladı.


Enjin Coin Nereden satın Alınır ve Depolanır?


ENJ, Binance, Coinswitch, Cointree, Changelly ve KuCoin dahil olmak üzere birçok borsada listelenmiştir. Popüler borsa Coinbase, ENJ'yi listelemedi.


Bir ERC-20 jetonu olarak ENJ'yi MyEtherWallet, MetaMask, Mist ve Geth gibi herhangi bir Ethereum uyumlu cüzdanda saklayabilirsiniz. Ledger Nano ve Trezor gibi donanım cüzdanlarını da tercih edebilirsiniz.


Enjin Coin, dünyanın her yerinden oyunculara hız, güvenlik ve ademi merkeziyetçiliğin blok zinciri avantajlarını sağlar. Oyun endüstrisinde daha fazla şeffaflık sağlamaya yardımcı oluyor ve oyunculara sanal ürünlerinin gerçek ve mutlak sahipliğini sağlıyor.


Proje şimdiden, dünya çapında milyonlarca kullanıcının güvendiği bir şirket olan Enjin'in sağlam bir geçmişine sahip. Projenin başarı çizgisini sürdürüp sürdüremeyeceğini sadece zaman gösterecek.


Şimdi BURAYA TIKLAYARAK ömür boyu geçerli %20 komisyon indirimli Binance hesabı açabilirsiniz





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


Düzenleyen: Emre Ata



Enjin Coin (ENJ) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz
Enjin Coin (ENJ) Nedir Nasıl alınır Yorum ve Analiz


4 görüntüleme0 yorum
bottom of page