top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Finlandiya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 6 Eki 2022

Finlandiya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Finlandiya, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerine olan ilginin istikrarlı bir şekilde artmasıyla büyüyen bir kripto pazarıdır. Finlandiya hükümeti, kripto para birimini sermaye kazancı vergisine tabi olarak ele almayı seçen herhangi bir kriptoya özgü mevzuat çıkarmadı ve nispeten sıcak iklim, Finlandiya'nın kendi içinde borsaların ortaya çıkmasına neden oldu. Finlandiya'daki insanların nasıl ve nereden kripto satın aldığına bakalım. Bu makalede İskandinav ülkeleri veya Finlandiya'da yaşamakta olan vatandaşlarımızın nasıl Binance hesabı açabilecekleri ve kripto para satın alabilecekleri konularında analiz ve detaylar yer almaktadır.


Finlandiya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Finlandiya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Finlandiya'da Bitcoin Nasıl Satın Alınır?


Kripto ve Bitcoin Finlandiya'da popülaritesini artırıyor. Finlandiya'da yasal olarak Bitcoin satın almak istiyorsanız, birkaç seçeneğiniz var. Bir kripto para birimi değişimi veya bir Bitcoin ATM kullanabilirsiniz. Finlandiya'da birkaç Bitcoin ATM'si mevcut olsa da, bir kripto para birimi değişimi kullanarak Bitcoin almak ve satmak çok daha kolaydır. Kripto para satın al borsası, kripto tokenleri alıp satmak için çevrimiçi bir platformdur. Finlandiya, BTC jetonları satın almanıza izin veren hem yerel hem de uluslararası kripto para borsalarına sahiptir.


Bazı borsalar fiat para birimlerini destekler. Bunlar, Euro veya diğer fiat paraları kullanarak Bitcoin satın almanıza izin verecektir. Jeton satın alma, banka/kredi kartı veya banka havalesi kullanılarak yapılabilir. Diğerleri yalnızca kriptodur, bu borsalarda ticaret yapmak için başka bir kripto para birimi tutmanız gerekir. Bu borsaları veya ATM'leri kullanmak için BTC jetonlarınızı tutmak için bir kripto cüzdanına ihtiyacınız olacak. Bir kripto cüzdanı, fonlarınıza erişmenizi ve kullanmanızı sağlar. Bazı borsalar, Bitcoin satın alma sürecini basitleştirecek bir cüzdan sunar. Diğerlerinde BTC satın almak için cüzdanınızı borsaya bağlamanız gerekir. Çeşitli güvenlik seviyelerine ve kullanım kolaylığına sahip çok çeşitli kripto cüzdanları mevcuttur, bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun bir cüzdan seçmek önemlidir.


Finlandiya'da Kripto ve Bitcoin Satın Almak İçin Borsa


Finlandiya'da kripto satın almak için birçok yerel ve uluslararası borsa var. Her borsa benzersiz özellikler ve hizmetler sunar. En iyi değişimi yapan şey, her bireye göre değişecektir! Bazı kullanıcılar, kripto jetonları satın alma sürecini basitleştiren, kullanımı kolay, düzenli bir değişim istiyor. Seçiminizi yaparken her borsanın ücretlerine ve güvenliğine bakmak da önemlidir.


Bazı kripto borsaları, Euro gibi itibari paraları kabul edecek ve bu da onları kripto piyasasına harika bir giriş noktası haline getiriyor. Diğerleri yalnızca kriptodur, bu nedenle platformda ticaret yapmak için halihazırda kripto para satın al birimi belirteçleri tutmanız gerekir. Deneyimli tüccarlar, likidite, verim çiftçiliği veya vadeli işlem ticareti gibi gelişmiş özelliklerle daha fazla ilgilenebilirler. Bu kullanıcılar, yeni başlayanlar için gezinmesi zor olabilecek daha kapsamlı bir değişim arayabilir. Bitcoin ve kripto paranızı nereden satın alacağınızı seçmenize yardımcı olmak için Finlandiya'daki en saygın kripto para borsalarından bazılarını seçtik ve inceledik. Bunları kullanım kolaylığı, ücretler, ticaret limitleri ve fiat uyumluluğuna göre sıraladık. Sizin için mükemmel borsayı bulmak için yardımcı olacağız.


Binance, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük borsasıdır ve rekabetçi ücretler de sunar. Ticaret platformunun biri yeni başlayanlar için diğeri daha gelişmiş tüccarlar için olmak üzere iki versiyonu vardır ve stop-loss ve marj ticareti gibi özellikler mevcuttur. Yüksek kullanıcı hacmi nedeniyle Binance'in müşteri destek biletlerine yanıt vermede sorun yaşadığı bildiriliyor.


· Kullanım Kolaylığı: Orta

· Fiat Uyumluluğu: 15

· Ücretler: %0,02 ila %0,10 satın alma ve işlem ücretleri, banka kartı satın alımları için %3 ila %4,5

· Limitler: 1. seviye KYC için günde 2 BTC, seviye 2 için günde 100 BTC


Finlandiya ülkesinde yaşayan Türk ve Finlandiya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Finlandiya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Bitcoin Finlandiya'da Yasal Mı?


Finlandiya, ülkedeki kripto para birimi işletmelerini düzenleme konusunda partiye biraz geç kaldı. Finlandiya'nın Mali Denetleme Kurumu (FIN-FSA), 2019 yılının Mayıs ayına kadar bitcoin ve kripto para birimi endüstrisini resmi olarak düzenlemeye başlamadı. Bu finansal düzenleyici, ülkede ortaya çıkan tüm kripto para birimi değişimlerini ve bitcoin ile ilgili diğer işletmeleri denetlemekten sorumludur. FIN-FSA ayrıca, 2017'nin ilk madeni para arzı (ICO) balonu sırasında son derece popüler bir faaliyet olan merkezi kuruluşlar tarafından yeni dijital varlıkların ihraç edilmesini düzenleme göreviyle de görevlendirilmiştir.


FIN-FSA'nın kripto para satın al birimi endüstrisine ilişkin düzenlemesi, Avrupa Birliği'nden çıkan kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine dayanmaktadır. FIN-FSA'nın Finlandiya'daki kripto para birimlerinin düzenleyicisi olarak yeni rolü ilk duyurulduğunda, düzenleyici kurum, rollerinin müşterileri adına kripto varlıkları tutan işletmelerin güvenilirliğini sağlamak ve bu varlıklar için potansiyel fon kaybına karşı korunmak olacağını iddia etti. Bitcoin banka müşterileri, şirketlerin kendi kripto para fonlarının müşterilerinin sahiplerinden farklı hesaplarda ayrıldığından emin olun, kripto para firmalarının tüketicilere nasıl pazarlandığını denetleyin ve terörizmin finansmanı ve çeşitli yasadışı ticaret türleri tarafından desteklenebilecek yasadışı ticaretle mücadele edin. kripto para piyasası. Diğer bir deyişle,


Finlandiya'da kriptonun düzenlenme şekliyle, bir tüzel kişinin yasal bir şekilde faaliyet gösterebilmesi için uygun düzenleyicilere kayıtlı olması gerekir. Bu kayıt gerekliliği, Finlandiya'da kripto para birimi odaklı işletmelerin eksikliğinden en azından kısmen sorumlu olabilir. Finlandiyalı düzenleyiciler, çeşitli kripto varlıklarının fiyatlarındaki vahşi dalgalanmalar gibi kripto para piyasasıyla yaygın olarak ilişkili tüm potansiyel risklere karşı uyarıda bulunurken, hükümet şirketlerin Finlandiya sakinlerine kripto para satın al ticareti hizmetleri sunmalarına izin veriyor.


Vergiler açısından, bitcoin ve diğer kripto varlıkları bir para birimi veya menkul kıymet olarak değerlendirilmez. Bunun yerine, kripto para birimi kazançları, farklı bir sözleşmenin (CFD) sonucunda elde edilen kârların nasıl vergilendirileceğine benzer şekilde, sözleşme bazında vergilendirilir. Diğer birçok ülke gibi Finlandiya da, birisinin kripto para birimi satın aldığı, o kripto para biriminin değerinin arttığı ve ardından bireyin şimdi daha yüksek değerli kripto para birimiyle satın aldığı durumlarda vergilerin toplanmasını bekliyor.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


27 görüntüleme0 yorum
bottom of page