top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

GMX (GMX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

GMX (GMX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


GMX, çok varlıklı bir likidite havuzu kullanan ve düşük takas ücretleri ve sıfır fiyat etkisine sahip işlemlerle övünen merkezi olmayan bir borsadır. Spot ve sürekli sözleşme ticareti sunar.


GMX Nedir?


Bugün, kripto ticaretinin çoğunluğu merkezi borsalar aracılığıyla yapılıyor. Bunun nedeni, harika kullanıcı deneyimleri, tacirlerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan güçlü özellikleri ve kullanıcı fonlarını kripto ticaretinin büyük, kötü dünyasının çeşitli tehlikelerinden koruyan yerleşik güvenlik işlevleridir. Ancak, kripto para biriminin başlangıcında Satoshi teknik incelemesinde belirtilen ademi merkeziyetçilik ahlakı ne olacak?


DeFi dünyasının merkezi gözetime cevabı olan merkezi olmayan borsaya girin. Merkezi olmayan bir borsa ile cüzdanınızı kullanırsınız ve kendi paranızın koruyucusudur. Elbette, zayıf kullanıcı deneyimi ve düşük likidite gibi merkezi olmayan borsaları rahatsız eden mevcut sorunlar var. Bununla birlikte, GMX gibi projeler, likidite sağlayıcıları için ödül yatırım döngüsünü geliştirmek için kullanımı kolay işlevsellik ve çok varlıklı likidite havuzu adı verilen bir mekanizma aracılığıyla bu sorunu çözmeye çalışır.


2021'de Arbitrum'da ve o zamandan beri Avalanche'ta başlatılan GMX, spot ve kalıcı sözleşmeler ticareti sunan merkezi olmayan bir borsadır. Düşük takas ücretleri ve sıfır fiyat etkisine sahip işlemlerle övünür. Çoklu varlık havuzunu kullanan GMX, likidite sağlayıcılarına GMX'in likidite sağlayıcı belirteci olan GLP biçiminde ödüller verir. Merkezi olmayan bir borsa olan GMX'in, merkezi bir borsada bulacağınız gibi bir sipariş defteri yoktur ve fonları yöneten merkezi bir otorite yoktur. Bu sipariş defterinin yerine likidite sağlayıcıları ve çoklu varlık havuzu gelir. Ancak bu özellik tam olarak nasıl çalışıyor?


GMX (GMX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
GMX (GMX) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

GMX Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz

8,367,091 GMX

Maks Arz

--

Toplam Arz

8,793,632


GMX Nasıl Çalışır?


GMX'i diğerlerinden ayıran şey, likidite sağlayıcılarını platformun likidite sağlayıcı token, çoklu varlık havuzundaki farklı token bir endeksi olan GLP biçiminde ödüllendiren çok varlıklı bir likidite havuzunu kullanmasıdır. Bu belirteçler arasında GMX token, ETH, BTC, LINK, UNI, USDC, USDT, DAI, MIM ve FRAX bulunur.


Nasıl çalışır, likidite sağlayıcıları platformdaki varlık endeksine yatırım yapar ve koydukları miktarla orantılı olarak GLP alırlar. Daha sonra piyasa yapıcılık, takas ücretleri ve kaldıraç ticaretinden kaynaklanan platform ücretlerini kazanmak için GLP'yi stake edebilirler. .

GMX'in bir başka özelliği de hem alım satımları güçlendirmek hem de tasfiye riskine karşı korunmak için fiyat kehanetlerini kullanmasıdır. Havuzundaki çeşitli varlıklar için doğru fiyatlandırma verilerini elde etmek için Chainlink ve diğer fiyat akışlarını kullanan GMX, tasfiyelerin ne zaman gerçekleştiğini tespit ederek kullanıcıların pozisyonlarını koruyabilir.


Diğer DEX'ler gibi, kullanıcıların yalnızca MetaMask gibi uyumlu bir cüzdan bağlaması gerekir. GMX, kullanıcıların 30x'e kadar kaldıraç sağlayan spot ve kalıcı sözleşme işlemleri gerçekleştirmesine olanak tanır.


GLP Token


GMX için likidite sağlayıcı belirteci olan GLP, GMX'in çoklu varlık havuz sistemini oluşturan varlıkların bir indeksini içerir. GMX token nedir?


$GMX, platformun hizmet ve yönetişim belirtecidir. Sahipler, ödüller için $GMX jetonlarını stake edebilirler. Kişinin alabileceği farklı ödüller, Escrowed GMX* , Multiplier Points ve ETH/AVAX Rewards'dır. Sahipler sırasıyla ETH veya AVAX alarak Arbitrum ve Avalanche üzerinde stake yapabilirler. Bu, katılımcıların ticari likidite sağlamak için aldığı platformun likidite sağlayıcı belirteci olan $GLP ile karıştırılmamalıdır. Her bir ödül türünün ne işe yaradığını inceleyelim:


· EsGMX olarak kısaltılan emanet edilen GMX, ödüller için stake edilebilir veya 1 yıl sonra $GMX jetonlarına dönüştürülebilir. esGMX aktarılamaz.


· Çarpan Puanları şu anda $GMX staking yaparken ETH/AVAX APR'lerini artırmak için stake edilebilir.


· AVAX/ETH , bir kullanıcı sırasıyla Avalanche veya Arbitrum'da $GMX stake ettiğinde kazanılır. $GMX stake ederken, bir kullanıcı platformda tahakkuk eden ücretlerin %30'unu kazanır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:


GMX Token Nasıl Alınır?


GMX token şu anda birkaç merkezi olmayan ve merkezi borsada işlem görüyor. GMX'i Bybit, CoinEx ve Binance gibi merkezi borsalarda veya Avalanche blok zincirinde Trader Joe ve Arbitrum'da Uniswap gibi merkezi olmayan borsalarda satın alabilirsiniz. 60 milyar doları aşan toplam işlem hacmi ve yaklaşık 100.000 aktif kullanıcısı (bu yazının yazıldığı sırada) ile GMX, neredeyse teknolojisi kadar etkileyici rakamlar ortaya koyuyor. Geniş türev piyasasında hızla itibar kazanıyor.


Geleneksel finansal alanda, türev piyasası, küresel borsanın neredeyse 10 katı büyüklüğünü kontrol ederek borsanın boyutunu gölgede bırakıyor. GMX, bu devasa pazara girmeyi hedefliyor ve şimdiden inanılmaz bir büyüme kaydetti. GMX, kripto varlıkların dalgalanan değerlerinden yararlanma fırsatının yanı sıra, tüccarlara ve yatırımcılara bir dizi finansal faaliyet gerçekleştirmeleri için iyi gelişmiş bir platform sunar. Yatırım, ticaret ve pasif kazanç.


Bir platformda üç hiyerarşiye hizmet eder. Düşük ücretli blok zincirler ve Layer-2 çözümleri üzerine kurulu bir takas platformu, kripto para birimi yatırımcılarının varlıklarını döndürmelerine ve bu süreçte cep dostu ücretler ödemelerine olanak tanır. GMX borsasındaki sayısız pasif gelir fırsatıyla, kripto varlık sahipleri varlıklarını kilitleyebilir ve GMX ekosistemini zenginleştirirken 'paralarını kendileri için çalıştırabilir'.


GMX'in sürekli sözleşme özelliği etrafındaki çılgınlık makul. 'Zamansız vadeli işlem sözleşmesi' ticaretinin daha güvenli ve etkileşimli bir yolunu tamamlamak için GMX'in 30X kaldıracı, diğer merkezi olmayan ve merkezi sürekli sözleşme ticaret platformlarındaki mevcut kaldıraç limitlerinden birçok adım daha ileri gider. Bunu yaparak, GMX tüccarlar için fırsatları genişletir. Ancak, kripto para ticaretinin her zaman riskli bir girişim olduğunu unutmayın. Vadeli işlem ticaretinin gelişmiş bir şekilde anlaşılması önemlidir. Ayrıca, merkezi olmayan uygulamalarla etkileşim kurarken dikkatli olun.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


6 görüntüleme0 yorum
bottom of page