top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Harmony (ONE) Coin Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Harmony (ONE) Coin Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


İlk blok zinciri ve kripto para birimi olan Bitcoin, hükümetlerin merkezi kontrolünün ötesinde ve bankalar gibi aracılar olmadan çalışan bir eşler arası ödeme sistemini kolaylaştırmak için tasarlandı. Ancak kripto para birimi daha fazla popülerlik kazandıkça ve daha fazla kullanıcı ağı doldurdukça, işlem hızı da yavaşladı ve işlem ücretleri aşırı derecede pahalı hale geldi. Başarılı blok zincirleri, Bitcoin'i bir şekilde iyileştirmeye çalıştı. Bunlardan biri, dünyanın her yerinden geliştiricilerin 'akıllı sözleşmeler' oluşturmasını sağlayan Ethereum'dur. Akıllı sözleşmeler, kendi kendini yürüten ve kendi kendini uygulayan yeni bir sözleşme türüdür. Ancak Ethereum bile ölçeklenebilirlik sorununu çözemedi ve saniyede yalnızca 15 işlem gerçekleştirdi. Zilliqa gibi diğer projeler, ağ hızını artırmak için bir veritabanını bölümleme tekniği olan parçalamayı uygulayarak ölçeklenebilirlik sorununu çözmeye çalıştı. Yine de bu yaklaşım yetersiz kaldı. İlk olarak, durum paylaşımını desteklemez ve sınırlı bilgi işlem gücüne sahip düğümlerin ağa katılmasını engeller. İkincisi, işlem doğrulayıcılarının rastgele oluşturulması için bir iş kanıtı mekanizması kullanır. Harmony, tamamen ölçeklenebilir, güvenli ve çevre dostu bir blok zinciri sağlayarak kalıcı blok zinciri ölçeklenebilirliği sorununu çözmeyi amaçlayan bir projedir. Harmony (ONE) Coin Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Makalemizden satır başlıkları;









Harmony (ONE) Coin Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Harmony (ONE) Coin Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


 


Harmony (One) nasıl satın alınır?


Binance hesabınıza giriş yapın, piyasalara tıklayın, coin arama kısmında one yazın.


Harmony (ONE) Coin Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum 1
Harmony (ONE) Coin Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum 1

Harmony (ONE) Coin Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum 2
Harmony (ONE) Coin Nedir Nasıl Alınır Analiz ve Yorum 2

 


Harmony ONE Nedir?


Harmony, merkezi olmayan uygulamalar için ölçeklenebilirlik sağlamayı amaçlayan halka açık bir blok zinciri ağıdır. Bunu, ağ durumlarını parçalara bölerek, "makinelerin, işlemlerin ve depolamanın üç yönünde de doğrusal olarak ölçeklendirerek" yapmayı hedefliyor.

Harmony, kendisini diğer ölçekleme blok zincirlerinden aşağıdaki şekillerde ayırır;

Tamamen Ölçeklenebilir – Harmony, yalnızca ağ doğrulama sürecini değil, aynı zamanda blok zincirinin kendisini de bölerek onu tamamen ölçeklenebilir bir blok zinciri haline getirir.

Güvenli Parçalama – Harmony'nin parçalama süreci, tahmin edilemez, önyargısız ve doğrulanabilir dağıtılmış rastgele üretim (DRG) protokolündeki güvenilirliği sayesinde güvenlidir.


Hızlı ve Verimli Konsensüs – Çok fazla enerji tüketen Proof-of-Work konsensüsüne dayanan diğer ölçeklenebilirlik blok zincirlerinden farklı olarak Harmony, daha enerji verimli hisse ispatı konsensüs mekanizmasına dayanmaktadır. Ayrıca, Pratik Bizans Hata Toleransı (PBFT) mekanizmasından daha hızlı olan Bizans Hata Toleransı (BFT) mekanizması aracılığıyla ağ mutabakatına ulaşılır.


Uyarlanabilir Eşikli Hisse Kanıtı – Harmony, bir düğümün ağa katılmaya hak kazanması için gereken bahis eşiğini, kötü niyetli düğümlerin tek bir parçanın kontrolünü ele geçiremeyeceği şekilde ayarlayan bir "uyarlanabilir eşiklenmiş hisse kanıtı" uygular.


Ölçeklenebilir Ağ Altyapısı – Harmony, ağdaki parçalar arasında işlem içeren blokları hızlı bir şekilde atamak için bir "Uyarlanabilir Bilgi Dağılım Algoritması" kullanır.


Tutarlı Çapraz Parça İşlemleri – bu, parçaların birbirleriyle bire bir etkileşime girmesini sağlayarak, parçalar arası işlemlerin tutarlılığını sağlamaya yardımcı olan bir protokoldür.



 


Harmony Nasıl Çalışır?


Harmony platformu, iki ana teknoloji parçası üzerinde çalışır;


BLS imza algoritmasına dayalı PoS konsensüsü


Uyarlanabilir durum parçalama


1. PoS Uzlaşması ve BLS İmza Algoritması


Harmony, daha hızlı işlemleri kolaylaştırmak için kendi adını verdiği (FBFT) temelinde bir hisse ispatı konsensüs mekanizması kullanır. Bunun da ötesinde, kullanıcı gerçekliğini doğrulayan bir imza teknolojisi olan BLS (Boneh-Lynn-Shacham) imzalarını kullanır. BLS imzası, Harmony'nin geleneksel PBFT algoritmasını kullandığından daha hızlı ölçeklenmesini sağlar.


2. Uyarlanabilir Durum Parçalama


Harmony, ağ verilerini daha küçük ve daha yönetilebilir parçalara ayırmayı içeren parçalamayı kullanır. Bu, işlemlerin daha hızlı onaylanmasını kolaylaştırarak yüksek düzeyde ölçeklenebilirlik elde etmektir. Ancak, ağ parçalama olarak da bilinen 'durum parçalama'yı dahil etmek için daha da ileri gider. Durum paylaşımı, tüm ağın durumunu tüm düğümler arasında ve yine parçalar arasında bölmeyi içerir ve düğümlerin doğrulama çakışmaları olmadan birbirleriyle etkileşime girmesinin yolunu açar.



 


Harmony Madeni Coin Avantajları Nelerdir?


Uyum Konsensüs Protokolü


Harmony protokolü, parçalama ve ardışık düzen oluşturma gibi en son ilkeleri kullanır. Bu, ağın birçok farklı işlemi anında işlemesini sağlar. Bu, tüm işlemler için tek bir onaya gerek olmadığı anlamına gelir. Genel olarak konuşursak, Harmony yaklaşımıyla bağlantı gecikmesi önemli ölçüde azalır ve ağ büyüdükçe işlem hacmi değişebilir.



 


Yol Haritası


ONE coin tarafından web kaynaklarında sağlanan resmi bilgilere göre, aşağıdaki yol haritasını görebilirsiniz. Ekip, önemli miktarda çaba ve yatırım gerektiren zor görevler belirler. Kripto para birimi alanına yenilik getirmek için projelerinin her detayı üzerinde çok çalışıyorlar.



 


Harmony Ekibinde Kimler Var?


Harmony ekibi, kripto para birimi ve blok zinciri, kodlama, mühendislik, merkezi olmayan protokoller ve iş alanlarındaki deneyimi masaya getiren uzmanlardan oluşur. Çekirdek ekip Stephen Tse, Rongjian Lan, Nick White ve Sahil Dewan'dan oluşuyor.


Stephen Tse, 15 yıldan fazla deneyime sahip deneyimli bir mühendis ve kodlayıcıdır. Doktora derecesi var. Pennsylvania Üniversitesi'nden güvenlik protokolleri ve derleyici doğrulamasında.


Rongjian Lan, aynı zamanda Google Play Store'da bir arama altyapısı mühendisi olan merkezi olmayan bir protokol meraklısıdır. Lan, Mekansal-zamansal ve harita tabanlı görselleştirme üzerine ondan fazla akademik makalenin yazarıdır.


Nick White, Stanford Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans derecelerine sahip bir yapay zeka ve uygulamalı matematik araştırmacısıdır.

Sahil Dewan, aynı zamanda blockchain ve kripto para kulübünün başkanı olarak görev yaptığı Harvard Business School'dan işletme diplomasına sahiptir. Draper Dragon Fund'da eski bir çalışan.


Harmony ayrıca, Hakwan Lau (UCLA'da sinirbilim ve makine öğrenimi profesörü), Ka-yuet Liu (UCLA'da tıbbi veri ve ağ analizi profesörü) Zi Wang, dokuz yıldır Google'da çalışan, Bruce Huang gibi çeşitli danışmanları işe aldı. Microsoft'ta sekiz yıl çalıştı ve Alibaba'da direktör.



 


ONE Token

Harmony, ONE olarak bilinen ve Haziran 2019'dan bu yana ağın ana ağının üzerinde çalışan bir yardımcı program belirtecine sahiptir. Belirteç, Harmony ekosisteminde aşağıdaki rolleri oynar;


Stake – ağ katılımcıları, PoS konsensüsüne katılmak ve blok ödülleri kazanmak için konuşmayı sürdürmelidir.


Ödemeler – ONE, bireylerin depolama ve işlem ücretlerini ödediği ortamdır.


Oylama - Belirteç, üyelerin Harmony protokolünün yönünde karar vermeye katılmaları için oy haklarını satın almak için kullanılır.



 


ONE Nerede Satın Alınır ve Depolanır?

Binance, Huobi, WazirX, KuCoin, BitMax, Gate.io, MXC, HitBTC, Bilaxy ve Bitsonic dahil olmak üzere çeşitli borsalardan BİR token satın alabilirsiniz. Depolama ile ayrıca Trust, Ledger, Math Wallet ve Guarda Wallet gibi çeşitli seçeneklere de sahipsiniz.


Ölçeklendirme, yakın gelecekte çözülmesi gereken blockchain endüstrisi için hala kritik zorluklardan biridir. Harmony'deki iddialı ekip, bu sorunu parçalama gibi ilkeleri kullanarak çözmeyi teklif ediyor. Ekibin blok zinciri teknolojisini milyarlarca insana açma taahhüdünün, ölçeklenebilirlik sorununu çözmede önemli bir katkı yapmalarına izin vereceğine inanıyoruz.

Harmony, blok zincirinin ölçeklenebilirlik eksikliğinin on yıllık, dikenli sorununu çözmeyi başarır. Durum parçalamayı kullanması ve geleneksel pratik Bizans hata toleransı mekanizmasına benzersiz bir dönüş olması sayesinde blok zinciri, mevcut diğer blok zincirlerinden daha hızlı ölçeklenebilir. Harmony, diğer blok zincirlerinin yetersiz kaldığı yerlerde üstündür ve belki de artan ölçeklenebilirlik elde etmek için bazı tekniklerini benimseyen daha fazla blok zinciri göreceğiz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC



Hazırlayan: Emre Ata


19 görüntüleme0 yorum
bottom of page