top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

İsviçre bankası UBS, zengin müşterilere Bitcoin yatırımları sunmayı düşünüyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

İsviçre bankası UBS, zengin müşterilere Bitcoin yatırımları sunmayı düşünüyor


İsviçreli yatırım bankacılığı şirketi UBS'nin zengin müşterilerine kripto para birimlerine yatırım yapmaları için bazı seçenekler sunmak için şu anda "planlamanın erken aşamalarında" olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamaya göre, şirket birkaç alternatife göz atarken UBS'nin hangi kripto yatırım araçlarını araştırdığı henüz belli değil. Ancak, herhangi bir potansiyel kripto ile ilgili hizmetin yalnızca çok zengin müşterilere sunulacağına karar verildiğini de eklediler.


Bu sayede, UBS'nin sunabileceği herhangi bir yatırım teklifi, müşterilerinin servetinin yalnızca bir kısmını oluşturacaktır. Kaynaklar, küçük bir kısımda bunun genellikle kripto para birimleriyle ilişkili riskler ve yüksek oynaklık tarafından belirlendiğini açıkladı. Ek olarak, UBS, müşterilerine üçüncü taraf yatırım araçları aracılığıyla dijital varlıklara yatırım yapma seçeneği sunma olasılığını da araştırıyor.


UBS daha önce yaptığı açıklamada; “Dijital varlıklar alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. En önemlisi, dijital varlıkların temelini oluşturan teknolojiyle, yani dağıtılmış defter teknolojisi ile ilgileniyoruz, ”dedi.

Daha Fazla Kurum Kriptoyu Benimsiyor


CryptoSlate'in bildirdiği gibi, UBS'de yirmi yıldan fazla bir süredir çalışan John Dalby (en son UBS Americas'ın finans müdürü olarak), kısa süre önce finansal hizmetler şirketi New York Digital Investment Group'ta (NYDIG) kripto para birimleri üzerinde tam zamanlı çalışmaya başladı. "Her geçen gün sektörler Bitcoin'in potansiyelini anlamaya başlamakta ve daha fazla kullanıcı ona güvenli bir şekilde erişmenin yollarını aramakta. Şahsen, NYDIG'in Bitcoin'in herkes için ekonomiyi güçlendirme yeteneğine ilişkin bilgiler paylaşıyorum. NYDIG'in bireylere ve kurumlara yenilikçi Bitcoin çözümleri sunmasına yardımcı olabilmek için üzerime düşen her şeyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.


Diğer büyük finans kurumları da yavaş yavaş kripto endüstrisine yetişiyor. Geçen hafta, Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, geçen yıl kripto para birimlerinin "bir varlık sınıfı" olmadığını iddia ettikten sonra kendi kripto para birimi ticaret ekibini kurdu.


Başka bir durumda Morgan Stanley, Mart ayı ortasında Bitcoin odaklı üç fon başlatma planlarını açıkladı. Banka daha sonra bir düzine daha fazla fon için Bitcoin yatırımlarını onaylayarak kripto oyununu daha da yükseltti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page