top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

İngiltere Birleşik Krallık'ta Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

İngiltere Birleşik Krallık'ta Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Birleşik Krallık'ın başkenti Londra, dünyanın en büyük finans merkezlerinden biridir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ülkede fintech'in benimsenmesi, hem Deloitte hem de EY'nin Londra'yı fintech için önde gelen küresel bir merkez olarak değerlendirmesiyle güçlü kalmaya devam ediyor. Yapılan bir ankete göre, Birleşik Krallık'taki bireylerin %93'ü Bitcoin'i duymuştur. Daha da önemlisi, ankete katılanların yaklaşık dörtte biri Bitcoin'i "oldukça iyi" anladıklarını söyledi. Ancak ankete katılanların sadece %4'ü Bitcoin satın aldıklarını söyledi. Ancak yüksek bir farkındalık seviyesi gibi görünen şeyle, özellikle düzenleyici ortamın olumlu tarafta kaldığı göz önüne alındığında, Bitcoin'in benimsenmesinin Birleşik Krallık'ta hız kazandığını görmek şaşırtıcı olmaz. Makalemizde İngiltere, İrlanda, İskoçya, Avustralya, Kuzey İrlanda, Galler'de nasıl kripto para satın alınır? Sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.


İngiltere Birleşik Krallık'ta Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
İngiltere Birleşik Krallık'ta Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

İngiltere'de Kripto Para Birimi Nereden Alınır?


İngiltere Birleşik Krallık'ta kripto para nereden satın alınır? Çoğu kriptoya aç yatırımcının aklından geçen bir soru. İngiltere'de bu kadar çok kripto borsası varken ihtiyaçlarınız için doğru olanı seçmek samanlıkta iğne bulmaya çalışmak gibi olabilir. Bir karar vermeden önce göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli ölçütler arasında ödeme yöntemleri, ücretler, desteklenen kripto para birimleri ve müşteri hizmetleri yer alır.


Doğru yöne işaret etmeniz gerekiyorsa - aşağıda, Birleşik Krallık'ta kripto para satın al izin veren önceden onaylanmış brokerlerin ve borsaların bir listesini bulacaksınız. Not: Brokerlar, Birleşik Krallık'ta doğrudan sağlayıcıdan kripto para birimi satın almanıza izin verirken, borsalar diğer piyasa katılımcıları ile ticaret yapmanız için bir platform sunar.


Popüler kripto para borsasını kullanan 100 milyondan fazla kişiyle Binance, bu sektörde pazar lideridir. Platform, her gün milyarlarca sterlinlik ticaret hacimlerini kolaylaştırdığı için de çok büyük likidite seviyeleri sunuyor. Ayrıca, Birleşik Krallık sakinleri burada sadece %0,10 komisyonla kripto para alıp satabilir. Binance kullanmanın bir başka avantajı da 1.000'den fazla dijital para piyasasına erişebilmenizdir. Ancak – Binance'in dezavantajları da var.


Bunun ön saflarında FCA'nın borsaya yönelik devam eden soruşturması var – bu da Binance'in Birleşik Krallık banka/kredi kartlarını veya banka havalelerini doğrudan kabul edememesine neden oldu. Bunun yerine, %10'a varan ücretlerle sonuçlanabilecek bir üçüncü taraf işlemciden geçmeniz gerekir. İngiltere Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk ve İngiltere Birleşik Krallık vatandaşları Binance global'de hesap açabilir, Türkiye'de aktif banka hesabı yeterli olacaktır. Binance Global'de hesap açmak için siteye giriş yapmanız yeterlidir.


Binance Nasıl Kayıt Olunur?


· Binance.com'a kaydolun ve doğrulama işlemini tamamlayın.

· Kripto Satın Al'a gidin ve tercih ettiğiniz para birimi olarak GBP'yi seçin.

· Banka Yatırma seçeneğini seçin ve devam edin.

· Tercih ettiğiniz para yatırma yöntemini seçin.

· Yatırılacak tutarı girin ve ilgili ücretleri gözden geçirin.

· Devam'a tıklayın ve kart bilgilerinizi vererek veya Binance tarafından sağlanan banka bilgilerini kullanarak bir banka havalesi tamamlayarak para yatırın.

· Başarılı olursa, Kripto Satın Al'a geri dönün ve Nakit Bakiyesi ile öde seçeneğini seçin.

· Bir sonraki ekranda, harcamak istediğiniz tutarı ve satın almak istediğiniz jeton sayısını seçin.

· Ayrıntıları inceleyin ve siparişi tamamlayın.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



İngiltere'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




İngiltere Kripto Para Birimi Düzenlemesi


İlk kripto para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürülmesine rağmen, Birleşik Krallık henüz kripto para birimine özel herhangi bir yasa çıkarmadı. Bununla birlikte, FCA tarafından düzenlenen çevrimiçi brokerler ve borsalar, kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine hala uymak zorundadır. Bu nedenle, Binance kaydolurken pasaportunuzun veya ehliyetinizin bir kopyasını yüklemeniz gerekmektedir. Ayrıca, FCA tarafından düzenlenen platformların, yatırım risklerini netleştirmesi ve CFD'ler veya vadeli işlemler gibi kripto para birimi türevlerine erişimi kısıtlaması da gerekiyor.


Birleşik Krallık'ta Bitcoin'den Nasıl Para Çekebilirim?


Bir İngiliz Sterlini alım satım çifti ile yapılan herhangi bir takas, Bitcoin'inizi fiat para birimi için satmanıza izin verecektir. Binance, birçok popüler madeni para için GBP ticaret çiftlerine sahiptir.


Birleşik Krallık'ta Bitcoin satmanın başka bir yolu da otomatik vezne makineleridir (ATM'ler). Bu ATM'ler, kullanıcıların nakit kullanarak anında kripto para birimi alıp satmalarına izin verir, ancak çoğu en az bir telefon numarası gerektirir, bu nedenle tamamen özel değildirler. Bitcoin ATM Haritamızı kullanarak Birleşik Krallık'taki Bitcoin ATM'lerini bulabilirsiniz.


Burada, hediye kartlarından banka havalelerine kadar çok çeşitli ödeme yöntemleri için Bitcoin alıp satabilirsiniz. Binance, başka bir kişiyle alıp sattığınız eşler arası (P2P) bir değişimdir. Bu, bir dereceye kadar risk getirir, ancak tüm işleri platformda yürütmenizi, emanet hizmetlerinden yararlanmanızı ve yalnızca iyi bir üne sahip kullanıcılarla ticaret yapmanızı sağlayarak olası sorunları en aza indirirsiniz. Bitcoin'inizi hediye kartları için satmak için eGifter gibi bir hizmeti de kullanabilirsiniz.


İngiltere'de Olduğu Gibi Bitcoin Çevresindeki Düzenleyici Ortam Nedir?


Mali Davranış Otoritesi (FCA), Birleşik Krallık'ın mali düzenleyici organıdır. FCA, Birleşik Krallık'taki bazı kripto varlıkları düzenlemesine rağmen, Bitcoin hala yetki alanının dışında ve yasal ihale olarak kabul edilmiyor. Bununla birlikte, Birleşik Krallık hükümeti, kara para aklamayı önlemek ve yatırımcıların çıkarlarını korumak amacıyla Bitcoin'in FCA tarafından düzenlenmesinden yanadır.


Şimdiye kadar, FCA, sanal para birimlerini emtialar veya para birimleri ile aynı parantez içine koymadığı için Bitcoin üzerinde yargı yetkisine sahip değildi. FCA'ya göre, "öncelikle bir ödeme veya takas aracı olarak tasarlanan kripto varlıklar, genellikle FCA yetkisi kapsamında yer almaz." Ancak kurum, tüketicilere ve yatırımcılara koruma sağlamakla görevlendirildiği için bekle-ve-iz stratejisi izlemiştir. Ancak FCA, bu yıl Bitcoin'i şemsiyesi altına alabilir gibi görünüyor. Hazine ekonomik sekreteri John Glen'e göre, “Hükümet, belirli yatırımlarla karşılaştırılabilir özelliklere sahip ancak mevcut çevrenin dışında kalan diğer kripto varlıklarının yönetmelikte ele alınması gerekip gerekmediğini araştırmak için gelecek yılın başlarında istişare edecek.”


Glen ayrıca, Birleşik Krallık hükümetinin “ilk madeni para tekliflerinin bir sermaye artırma aracı olarak kullanılması yoluyla faydaların gelecekte potansiyel olarak gelişebileceğine” inandığını da sözlerine ekledi. Bu, İngiliz hükümetinin potansiyel olarak, yatırımcı tazminatı ve tüketici şikayetleri için yollar sağlayacak yapıları devreye sokarak, Bitcoin'i daha düzenli bir şekilde tanıtmaya çalıştığını gösteriyor.


Halihazırda, kripto para borsalarının FCA'ya kaydolması gerekiyor ve ülkedeki diğer finans kurumları gibi ajansın kara para aklama karşıtı standartlarına tabi. Dolayısıyla, yatırımcı koruması sağlamayı amaçlayan bir hareket, potansiyel alıcılara çıkarların bir yönetim kurumu tarafından gözetileceğinden emin olacağından, Birleşik Krallık'taki Bitcoin talebini artırabilir.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


bottom of page