top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

İspanya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

İspanya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


İspanya'da bitcoin ve diğer kripto para birimleri satın almak basit bir işlemdir ve tam kurulum için genellikle 10 dakikadan az sürer. İlk adım, bir platforma, uygulamaya veya borsaya kaydolmak ve Müşterini Tanı (KYC) sürecini tamamlamaktır. Seçtiğiniz değişim, çoğu cihaz, masaüstü ve mobil ile birlikte çalışabilir ve kendi kişisel donanım cüzdanınıza para çekmenize izin verir. Burada ayrıca P2P borsalarında doğrulama olmadan satın alma ve satma için kullanılabilecek birkaç seçenek bulunmaktadır, ancak bunlar çok daha az kullanıcı dostudur ve daha ileri düzey kullanıcılar için önerilir. Bu yazıda İspanya'da kripto Para nereden satın alınır hakkında bilgiler vereceğiz.


İspanya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
İspanya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Binance'de Nasıl Ticaret Yapılır?


Binance'de işlem yapmak için izlemeniz gereken birkaç adım vardır:


· Hesabınızı Açın

· Hesabınıza Para Yatırın

· Ticarete başlamak


Bu adımların her biri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Hesabınızı Açın


Belirtildiği gibi Binance ile ticaret yapmak istiyorsanız bir hesap açmanız gerekiyor. Binance platformunun ana sayfasına gidin ve Kaydol'a tıklayın. Ardından, ilk önce bir e-posta adresi vermeniz ve bir şifre belirlemeniz gereken uygun kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz. E-posta adresi, düzenli olarak kullandığınız geçerli bir adres olmalıdır. Şifreye gelince, sayılar, harfler ve sembollerden oluşan bir kombinasyon gibi güvenli bir şifre oluşturmalısınız.


Fiyatlar ve Koşullar


Ardından, Binance'in Kullanım Koşullarını gözden geçirmeniz ve bunları kabul etmeniz gerekecek, ardından Kaydol'a tıklayabilirsiniz.


Captcha


Robot değil, insan olduğunuzu kanıtlamanız gerekecek. Bu, zor olmayan bir bulmacayı tamamlamayı gerektirecektir. Bundan sonra, gelen kutunuza bir e-posta gönderilecektir. “E-postayı Doğrula”ya tıklayın ve kaydınız tamamlandı. Binance'de bir hesabınız var ve ticarete başlayabilirsiniz. Ancak işlem yapmadan önce, hesabınızın güvende olduğundan emin olmak için yapmanız gereken bir şey daha var.


Bu, bir 2FA kurmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, başka hiç kimsenin fonlarınıza erişmesini ve bunları kişisel ihtiyaçları için harcamamasını sağlayarak hesabınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekler.


Hesabınıza Para Yatırın


Artık hesabınız açıldı ve güvence altına alındı, ona para yatırabilirsiniz. Finansman süreci için örnek olarak Ethereum'u kullanalım.


Giriş Yapmak


Hesabınıza giriş yapın ve Hesaplar'a tıklayın. Ardından, ETF Cüzdanına Gönder seçeneğini seçin. Bundan sonra, Ethereum miktarını alan kişi olacağı için bir Alıcı girin. Tutarı Binance'e gönderdiğiniz için Binance hesabınızda bir Ethereum adresiniz olmalıdır.


Mevduat Fonları


Ardından Binance hesabınıza giriş yapın ve Fonlar'a ve ardından Mevduat'a tıklayın. Adresine ihtiyacınız olan Kripto para satın al birimini girin. Seçtiğiniz seçenek Ethereum ise, Binance miktarı transfer etmek için bir adresin oluşturulmasını sağlayacaktır. Ethereum fonlarınız daha sonra ETH Para Yatırma Adresine gönderilecektir. Bu, para yatırmayı mümkün kılmak için kopyalanıp Coinbase hesabının alıcı kutusuna yapıştırılması gerektiği anlamına gelir. Ardından, Binance'deki hesabınıza göndermek istediğiniz tutarı seçin, ardından Gönder'e tıklayabilirsiniz. Ethereum ağı fonları işlemeyi bitirir bitirmez, Binance hesabınızda görünecektir.


Ticarete Başlamak


Şimdi gerçekten ticarete başlama zamanı. İmleci Ticaretin üzerine getirin ve ardından Temel veya Gelişmiş'e tıklayın. Bu size tüm mevcut piyasa ayrıntılarını gösterecektir. Mevcut Bitcoin fiyatından BTC karşılığında BNB satmak için sağ panelde BTC'yi seçmelisiniz.


Ardından, BNB/BTC'ye tıklayın ve ilgili işlem sayfasını göreceksiniz. Bir BNB Satın Al ve BNB Sat seçeneğini görene kadar aşağı kaydırmaya devam edin. BNB satmak için Coin Sat seçeneğini kullanırsınız. Satmak istediğiniz tutarı girin. Daha sonra “BNB Sat” çubuğunu tıklayın. Hemen bir “Limit Satış Emri Oluşturuldu” açılır penceresini göreceksiniz.

Limitli satış emrini görmek için daha sonra Açık Emirler bölümüne gidin. Açık emrin tamamlanmasını bekleyin ve bir kez gerçekleştiğinde işleminiz tamamlanacaktır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



İspanya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




İspanya'da Kripto Yasal mı?


Henüz yürürlükte belirli bir düzenleme olmamasına rağmen, İspanya'da kripto yasaklı değil. Kısacası yerel otoriteler dijital paraları para ya da finansal araç olarak görmezler. Ancak duruma bağlı olarak kripto para birimlerinin menkul kıymetler, emtialar veya kamu hizmetleri olduğunu düşünebilir ve bunlara göre davranabilirler. Daha da önemlisi, düzenleyicilerin İspanya'daki küçük ölçekli yatırımcılara yaklaşımı, kripto alanındaki çok sayıda dolandırıcılık nedeniyle çok muhafazakar ve koruyucu. Bu nedenle, başınıza kötü bir şey gelirse, tüketici ve yatırımın korunmasına ilişkin yasayı her zaman deneyebilir ve başvurabilirsiniz.


Kripto vergileri ne olacak? İspanya'da kripto, %19 ila %23 arasında değişen bir oranda vergilendirilir. 50.000 Euro'yu aşan kazançlar için daha yüksek oranlar uygulanacaktır. Yani, ilk soruya geri dönersek, İspanya'da kripto yasal mı, cevap evet, ancak Japonya'da olduğu gibi özel bir düzenleme yok .


İspanya'da Kripto Satın Almak Kolay Mı?


Bitcoin'i ana akımda bulmak hala nispeten zor olsa da, İspanya'nın 100'den fazla Bitcoin ATM'sine ev sahipliği yaptığını öğrenmek sizi şaşırtabilir. Aslında dünyanın geri kalanına kıyasla etkileyici bir sayı ve önümüzdeki yıllarda büyüyeceği kesin.


Bitcoin ATM'lerini bulabileceğiniz ülkelerin küresel sıralamasında İspanya, bazı katılım seviyelerini veya en azından kripto için bir miktar katılım potansiyelini gösteren ayırt edici bir istatistik olan 4. sırada yer alıyor. Bölgenizde hangi Bitcoin ATM'lerinin mevcut olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Cryptocurrencyhelp.com'un Bitcoin ATM haritasına bakın.


Bitcoin ATM'leri bir bakıma çok havalı: iki dünya arasındaki sınırı koruyan ve size Bitcoin ile fiziksel olarak etkileşim kurma şansı veren, nadir görülen bir tür kripto dönekleridir. Normal bir ATM'ye benzeyen ama normal bir ATM'ye benzemeyen, demirden yapılmış büyük bir turuncu kutuya çarparsanız, tebrikler! Böyle bir makineden kripto satın almak kolaydır ve yine de her ihtimale karşı önce birkaç video izlemeniz gerekebilir. Ancak bir kredi/banka kartınız varsa ve bir kripto para borsasına kaydolmaya hazırsanız, herhangi bir Bitcoin ATM'sine ihtiyacınız olmayacak ve evet, kripto satın almak hiç de zor olmayacak. Dünyanın dört bir yanındaki borsalar yıllar içinde giderek daha güvenli hale geldi ve İspanya, yüksek kaliteli olanların çoğuna erişim sunuyor. Tabii ki bir banka hesabınız varsa, sadece bir borsa kullanmak çok daha kolay (ve daha ucuz). İspanya ülkesinde yaşayan Türk ve İspanya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir, Türkiye'de aktif banka hesabınız olması yeterlidir. Binance Global'de hesap açmak için siteye giriş yapmanız yeterlidir.


İspanya'daki Borsa Hesabıma Nasıl Para Yatırırım?


Euro'nuzu tam olarak nasıl Bitcoin veya Ethereum'a çevirdiğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İspanya'daki çoğu kripto işlemi gibi süreç nispeten kolaydır. Bir borsaya kaydolmanız gerekir (bu, borsaya bağlı olarak az miktarda kişisel bilgi vermenizi gerektirir) ve ardından hesabınıza para çekmek için bir yöntem ayarlamanız gerekir.


SEPA, kredi kartı, PayPal ve belirli borsalarda Apple Pay dahil olmak üzere İspanya'da kripto değişim hesaplarını finanse etmek için bir dizi farklı ödeme yöntemi vardır. Anında para yatırmak istiyorsanız genellikle küçük bir ücret ödersiniz veya birkaç gün bekleyip düşük maliyetli veya ücretsiz para yatırabilirsiniz.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


14 görüntüleme0 yorum
bottom of page