top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

İsrail'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

İsrail'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Mart 2022'de İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Leumi, dijital platformu Pepper Invest'te kripto para ticaretini destekleme planlarını duyurdu. İşlemler en az 50 şekel (15,49 $) olmalıdır ve başlangıçta yalnızca Bitcoin ve Ethereum kripto para birimleri desteklenecektir.


Çok az ülke Bitcoin'i İsrail gibi kucakladı. Ve bu gerçekten o kadar da şaşırtıcı değil. İsrail ve özellikle de modern teknoloji merkezi Tel Aviv, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biridir ve bu, onu genellikle iç savaşı bastırmak ve mülkiyet haklarını korumak için mücadele eden orta doğudaki komşularından ayırır.


· Tel Aviv, her yıl kendi Blockchain haftası konferansına bile ev sahipliği yapıyor.

· Bir İsrail Bitcoin Borsası olan Bits of Gold, 55.000 yerel kullanıcıya sahiptir.

· Blockchain girişimlerinin sayısı 2019'da %32 arttı (bu, Bitcoin için bir ayı piyasasında)


Bunlar, ilerlemek için dikkat edilmesi gereken büyük bir ülke olduğu için İsrail'in lehine olan birkaç nokta. Bununla birlikte, İsrail'de Bitcoin satın almanın en kolay yollarından biri, kripto para borsalarıdır. İsrail'de Bitcoin sunan birkaç borsa vardır ve kılavuzumuzu kullanarak gereksinimlerinize ve tercihlerinize göre kolayca bir tane seçmenize olanak tanımaktadır. Farklı borsaların, kullanıcılar bir tanesini seçmeden önce akılda tutulması gereken farklı para çekme limitleri, işlem ücretleri, ödeme modları ve doğrulama süreçleri bulunmaktadır. Ek olarak, Bitcoin alıcıları, dijital para birimini satın alabilmeniz için belirli borsaların kendi cüzdanınızı almanızı gerektiğidir. Herhangi bir zorunluluk olmasa da güvenlik nedeni ile kendinize ait bir cüzdanınız bulundurmanız gerekir.


İsrail'de Bitcoin satın almanın bir başka yolu da otomatik vezne makineleridir (ATM'ler). Bu ATM'ler, kullanıcıların nakit kullanarak anında kripto para birimi alıp satmasına olanak tanır ve çoğu herhangi bir doğrulama gerektirmez, böylece alıcının anonimliğini sağlar.



İsrail'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
İsrail'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Yeni Başlayanlar İçin En İyisi: Binance


Binance en eski merkezi borsalardan biridir ve yeni başlayanlar için çeşitli hizmetler sunar. Kullanıcıların risksiz kripto ticareti yapmayı öğrenebilecekleri bir kağıt ticaret platformu sunar. Ayrıca, sitedeki diğer kullanıcıların işlemlerini doğrudan kopyalamanıza izin veren bir kopya tüccar özelliği sunar. Binance ayrıca, daha büyük kripto para birimleri için daha küçük ücretler ödediğiniz benzersiz bir ücret sistemine sahiptir. Bu, yeni başlayanlar için de yararlıdır, çünkü daha büyük piyasa değerine sahip varlıkların ticaretini yapma olasılıkları daha yüksektir.


İsrail ülkesinde yaşayan Türk ve İsrail ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


İsrail'de Kripto Yönetmeliği


Kripto düzenlemesi İsrail'de sıcak bir konu olmuştur. 2017 yılında hükümet, finans kurumlarını kripto para birimlerini kullanmamaları konusunda uyardı . Ayrıca kripto işlemlerine %50'ye varan büyük vergiler uyguladı.


Kasım 2021 itibarıyla, kripto para İsrail'de yasaldır, ancak yine de yeni bir kara para aklamayı önleme (AML) yasalarını açıklayan hükümet tarafından inceleme altındadır. Mevzuatın temel amacı, kripto paranın hileli kullanımına engel olmaktı, ancak birkaç başka hüküm de içeriyordu. Bu yasalar aynı zamanda finansal teknoloji şirketlerinin İsrail'de iş yapmadan önce bir işletme ruhsatı almalarını gerektiriyordu. İsrail hükümeti, yaklaşık 5 yıldır kriptoya karşı, çok az duygu değişikliği belirtisi gösteriyor. Ancak, İsrail'de kripto ticareti yapmak hala mümkün.


İsrail'de Kripto Hesabı Açmak İçin Neye İhtiyacınız Var?


İsrail hükümeti ile kripto arasındaki ilişki nedeniyle, geçmiş ve sabıka kaydı kontrolleri, emlak kayıtları ve iş raporları dahil olmak üzere Müşterinizi Tanıyın (KYC) yasalarına sıkı sıkıya uymanız gerekir. Vatandaşlık kanıtı ve diğer destekleyici belgeleri sağlamaya hazır olun.


İsrail'de Yeni Başlayanlar İçin En İyi Kripto Borsası Hangisidir?


İsrail'de yeni başlayanlar için en iyi kripto borsası Binance. Her ikisi de yeni başlayanlar için idealdir çünkü hesapları anında doğrularlar, kullanımı kolay ticaret platformlarına sahiptirler ve yol boyunca herhangi bir yardıma ihtiyaç duymanız durumunda mükemmel müşteri desteği sağlarlar.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



İsrail'de yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:



Kripto Para Birimi İsrail'de Yasal Mı?


Evet, kripto para birimi İsrail'de yasaldır ve yasayı çiğnemeden kripto para satın al, satabilir ve kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kripto para birimi şu anda İsrail'de yasal ödeme aracı olarak kabul edilmiyor; bu, İsrail hükümeti ve İsrailli işletmelerin yasal olarak onu mal ve hizmetler için ödeme olarak kabul etmek zorunda olmadığı anlamına geliyor.


İsrail'de Günlük Ticaret İçin En İyi Kripto Borsası Hangisidir?


İsrail'de günlük ticaret için en iyi kripto borsası Binance, çünkü düşük işlem ücretleri, dar marjları vardır ve fiyatları saniyede birkaç kez güncellenir, bu da günlük tüccarlara piyasanın geri kalanı üzerinde bir üstünlük sağlar.


İsrail Hükümeti Kripto Para Birimini Takip Edebilir Mi?


Evet, İsrail vergi makamları, yalnızca dijital varlıklarınız bankalar gibi gerçek dünyadaki kurumlarla etkileşime girdiğinde değil, kripto para satın al satımlarını ve işlemlerini izleyebilir. İsrail'deki bazı borsaların, satın alma fiyatı, satın alma tarihi, satış değeri ve ilgili tüm KYC verileri dahil olmak üzere kullanıcılarının işlemleri hakkında hükümete bilgi sağlaması yasa gereği zorunludur. Vergi beyannameleriniz hükümetin bu borsalardan aldığı verilerle eşleşmezse para cezası alabilirsiniz.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


12 görüntüleme0 yorum
bottom of page