top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

İsveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2022

İsveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


İsveç, kripto dostu bir ülkedir ve İsveç merkez bankası İsveç'in ulusal para biriminin dijital bir versiyonu olan “e-krona”yı veya dijital kronu bile test etmektedir. Stockholm, büyük bir küresel FinTech merkezidir ve blockchain ve kripto para birimleriyle ilgilenen teknoloji meraklısı bir nüfusa sahip, İsveç'te Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıkları satın almak için gelişen bir pazar var. İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları nasıl kripto para hesabı açabilir? Binance Global üzerinde al sat işlemlerini nasıl yapabilir? Bütün soruların cevaplarını makalemizde bulabilirsiniz.


İsveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
İsveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


İsveç'te Bitcoin ve Kripto Para Ticareti


İsveç'te Bitcoin ve kripto para satın al ticareti yapmak kolaydır ve kripto para ana akıma girdikçe İsveç'te ve dünya çapında talep artmaktadır. Bu adım adım kılavuzda, yeni yatırımcılar için önemli bilgiler ve önerilen borsalarla birlikte İsveç'te ikamet eden biri olarak kriptoya nasıl yatırım yapılacağını tartışacağız.


İsveç'te Bitcoin'in Yasal Durumu Nedir?


Konu Bitcoin ile nasıl başa çıkılacağına gelince, her ülkenin yasa koyucuları ve düzenleyicileri kendi sonuçlarına varmalıdır. Bazıları sert bir duruş sergileyerek teknolojinin belirli yönlerini yasaklarken, diğerleri ne yapacağına karar vermeden önce inovasyonun gerçekleşmesine izin veriyor. Görünen o ki İsveç, en azından bu noktaya kadar bu iki ana stratejiden ikincisini benimsemiştir.


İsveç'te şimdiye kadar kripto para birimleri ile ilgili herhangi bir mevzuat çıkmadı ancak bu, sektörün tamamen düzensiz olduğu anlamına gelmiyor. Gerçekten de, geleneksel dünyanın yasaları, şimdiye kadar İsveç'te Bitcoin için temel düzenleme alanları olarak kullanılmıştır. Bu, hükümetin ekonomide kendisine bir tür kimlik bağlı olmayan çok büyük miktarda paranın dolaşmamasını sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapacağı anlamına geliyor. Ek olarak İsveç, Avrupa Birliği'nden gelen ve en sonuncusu kripto para satın al birimleri için özel hükümler içeren çeşitli kara para aklama direktiflerini takip ediyor. Ancak yine de, bu düzenlemelerin çoğu, borsaların kullanıcıların büyük miktarda parayı anonim bir şekilde hareket ettirmesine izin vermemesini sağlamaya odaklanmıştır.


Vergiler açısından, Bitcoin, Ether ve diğer dijital para birimlerinin alım satımından elde edilen karlar üzerinden sermaye kazançları vergisi ödemek zorunda kalacağınız açık olmalıdır . Bununla birlikte, kripto para birimleri için geçerli olmadığı için katma değer vergileri konusunda endişelenmenize gerek yok. Kısacası, kripto para birimleri İsveç'te oldukça yasaldır; ancak, diğer para biçimlerinin düzenlenmesine benzer bir şekilde düzenlenirler.


İsveç'te Bir Kripto Borsası Nasıl Seçilir?


Bir borsa seçerken, birkaç temel faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir. Borsanın kullanımı ne kadar kolay ve ne tür bir tüccar için tasarlandı? Borsayı kullanmanın ücretleri ne kadar? Sınırlar var mı? Ödeme seçenekleri nelerdir? Kaç para birimini destekliyor? Araştırmayı sizin yapmanıza gerek kalmaması için yaptık ve size İsveç'te Bitcoin ve diğer kriptoları satın almak için en iyi borsanın Binance olduğunu söyleyebiliriz.


Binance, işlem hacmine göre dünyanın en büyük borsasıdır. Kullanıcılar 500'den fazla altcoin ve 19 itibari para birimiyle işlem yapabilir ve diğer ödeme yöntemleri arasında para yatırmak için kredi kartı veya banka havalesi kullanabilir. Satış fiyatı, gelişmiş tüccarlar veya kaldıraç ticareti gibi ek özelliklerle ilgilenen kripto para satın al tüccarları için daha gelişmiş bir arayüzle birlikte temel bilgilerle birlikte ekranda gösterilir. Bir dezavantajı, aşırı yüklenmiş müşteri destek sisteminin, destek biletleri uzun süre yanıtsız bırakılan kullanıcılardan eleştirilere yol açmasıdır. İsveç ülkesinde yaşayan Türk ve İsveç ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adım takip edin.



· Kripto para birimleri: ABD dışındaki kullanıcılar için 500+

· Fiat Para Birimleri: 19

· Para Yatırma Yöntemleri: Banka kartı veya kredi kartı, banka havalesi

· Ücretler: %0,02 ila %0,10 satın alma ve işlem ücretleri, banka kartı satın alımları için %3 ila %4,5


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



İsveç'te yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:





İsveç'teki En İyi Kripto Borsası


Kripto patlamasından bu yana, çok sayıda kripto borsası başladı. Her biri biraz farklıdır ve ihtiyaçlarınıza uygun bir borsa seçmeden önce dikkatli bir şekilde değerlendirmeniz gerekir. Bir kripto borsası seçmeden önce göz önünde bulundurduğumuz ana faktörler ücretler, mevcut para birimleri ve kullanım kolaylığıdır.


Ücretler borsadan borsaya değişir, genellikle yavaş işlemler için oldukça düşüktür ve hızlı işlemler veya kolaylık işlemleri için oldukça yüksektir. Örneğin Binance, birkaç güne kadar sürebilen bir banka havalesi için %0,10 işlem ücreti alabilirken, kredi kartıyla anlık satın alma için %3 ücret alabilir. Her borsada işlem yapmak için belirli miktarda kripto para birimi vardır. Farklı para birimlerine erişim size daha fazla ticaret seçeneği sunar, ancak piyasalar oldukça değişken olabilir ve kayıplar önemli olabilir.


İsveç'te Bitcoin ATM'si Var Mı?


Coin ATM Radar Bitcoin ATM haritasına göre şu anda İsveç'te Bitcoin ATM kurulumu yok. İsveç'te kullanımlarını engelleyen bir yasa olmadığı için Bitcoin ATM kurulumları yakında gelebilir.


İsveç Bitcoin Madenciliği


Bitcoin madenciliği, Bitcoin edinmenin en hızlı veya en kolay yolu değildir ve çoğu insan için Bitcoin'i doğrudan bir borsadan veya güvenilir bir akrandan satın almak daha iyidir. Madencilik, özellikle İsveç'in kWh başına ~1.776 Kron elektrik fiyatı göz önüne alındığında, pahalı donanım, çok zaman ve büyük bir elektrik faturası gerektirir.


Karşılaştırıldığında, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları kWh başına yaklaşık 0.12 dolar ödüyor ve Bitcoin madenciliği orada da karlı değil. Karlı bir madencilik operasyonu yürütmek istiyorsanız, Gürcistan, Çin veya Hindistan gibi kirli ucuz elektriği olan bir ülkede madencilik yapmalısınız. Ve o zaman bile, yalnızca büyük şirketler tarafından işletilen büyük ölçekli madencilik çiftlikleri kârlıdır. Özel hash oranınız ve elektrik maliyetiniz göz önüne alındığında karlılığınızı hesaplamak için madencilik karlılığı hesaplayıcımıza göz atın.


İsveç'te Hangi Mağazalar Bitcoin'i Kabul Ediyor?


Bitcoin, İsveç'in her yerinde birçok mağaza ve servis sağlayıcıda kabul edilmektedir. Aslında o kadar çok ki, hepsini burada listelememiz mümkün değil. Bununla birlikte, coinmap.org'da bir harita üzerinde filtrelenebilir belirli hizmet ve mal türlerini bulabilirsiniz.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


17 görüntüleme0 yorum
bottom of page