top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

İsviçre'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 22 Eyl 2022

İsviçre'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


İsviçre en kripto dostu ülkelerden biridir ve kripto para birimine karşı oldukça ilerici ve olumlu bir tutuma sahiptir. Ülke, ileri görüşlü politikalar ve yeni gelişmeleri memnuniyetle karşılayarak kripto para birimi sektöründe küresel bir lider olma fırsatı görüyor. İsviçre Kripto Para Birimi ve Kripto Para Birimi Değişim Yönetmeliği. İsviçre'de, İsviçre Federal Vergi Dairesi (SFTA) kripto para birimini bir varlık veya mülk olarak sınıflandırır; bu, kripto para birimini yıllık İsviçre vergi beyannamelerinde beyan etmenin yanı sıra servet, gelir ve sermaye kazançları vergilerine tabi kılar. İsviçre'de yaşayan Türk vatandaşları nasıl kripto para hesabı açabilir? Binance Global üzerinde al sat işlemi yapabilir? Bütün sorularınızın cevaplarını makalemizde bulabilirsiniz.


İsviçre'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
İsviçre'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA) , İsviçre'nin finansal düzenleyici

otoritesidir. Kripto para satın al, borsa FINMA'dan faaliyet göstermek için bir lisans aldığı

sürece İsviçre'de yasaldır ve bu nedenle FINMA tarafından da düzenlenir. 2020'de, İsviçre Hukukunda kripto para birimi değişiminin ve kripto para birimi değişiminin yasallıklarını daha da tanımlayan Blockchain Yasası kabul edildi. Kanun, bir tokenin blok zinciri altyapısına aktarılmaya uygun olması durumunda, yerel İlk Para Teklifi (ICO), Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (CFT) gereksinimlerine uygun olması gerektiğini özetliyor.


İsviçre'den Binance İle Ticaret Hesabı Nasıl Açılır?


Peki kripto para nereden satın alınır? İsviçre'den Binance ile kripto ticaret hesabı açmak, çevrimiçi olarak tamamlanan ve aşağıdakileri adımları gerektiren işlemdir;


1. Kaydolun ve Platform Uygulaması aracılığı ile bir kimlik yükleyiniz.

2. Yönetim ekibi hesabınızı onayladığı zaman para yatırma zamanı gelir. Para çekme ve yatırma yöntemleri genelde Kredi Kartları (BANXA veya Simplex gibi Üçüncü Taraf Hizmetleri aracılığıyla), Banka transferleridir ya da halihazırda başka platformlarda kripto paralarınız varsa, bunları aktarabilirsiniz.

3. Binance, fonlarınızı ya da kripto varlıklarınızı hesaba uyguladığı zaman işlem yapmaya hazırsınız.


Binance İle Ticaret Yapmak Kolay Mı?


Binance, optimize edilmiş ticaret uygulaması aracılığı ile doğrudan kripto ticaretine izin vernektedir. Yatırımcının, örneğin Bitcoin ya da çok miktarda mevcut altcoin satın alabilmesi için çok fazla ön bilgiye ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde öğrenebileceği ve ticarete başlayabileceği şekilde tasarlanan şunları yapmanız gerekmektedir;


1. İşlem hesabını daha önce açıklandığı gibi açınız,

2. Depozito yatırın,

3. Binance Trading platformunda "Bitcoin" ya da "NEO" (veya hangi tokeni almak istiyorsanız onu) arayın.

4. "Satın al" düğmesine tıklayın.


Ve bitti, Binance ile resmi olarak kripto varlık ticareti yapabilirsiniz. İsviçre ülkesinde yaşayan Türk ve İsviçre ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir, Türkiye'de aktif hesabınız olması yeterlidir. Binance Global'de hesap açmak için adım takip edin.


İsviçre'de Binance Minimum Para Yatırma


Binance minimum depozito tutarı gerektirmemektedir, kelimenin tam anlamıyla 1 Frangı ile işlem yapmaya başlarsınız. Para yatırma komisyonları açısından kredi kartınızla para yatıracaksanız ücretler %2 ile %3 arasında değişebilmektedir. Kriptolar, para yatırma ücreti ödemeden transfer edilebilmektedir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505




İsviçre'de yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




İsviçre Kripto Para Bankaları


2019 yılında, daha geniş blok zinciri altyapısını genişletmek ve desteklemek amacıyla FINMA, Zürih merkezli iki finans kuruluşuna - Maerki Baumann ve Incore Bank - dijital varlık hizmetleri sunmanın yanı sıra kripto para satın al ve saklama faaliyetlerini yürütmek için lisans verdi. Bu bankalar, kripto ve blok zinciri şirketlerine ticari banka hesapları sağlamanın yanı sıra, müşterileri için ilk madeni para teklifleri (ICO'lar) ve menkul kıymet token teklifleri (STO'lar) konusunda da yardımcı oluyor. Bu çabalar, 2020'de Blockchain Yasası'nın kabul edilmesiyle daha da benimsendi ve SEBA ve Sygnum olmak üzere iki finansal kuruma kripto para lisansı verdi.


İsviçre'nin Finansal Çevre Dostu İçin Aşamalı İtişi


Birden fazla İsviçre şehri, yeşil finansmanı teşvik etmek ve ilerici bir geleceğe öncülük etmek amacıyla kripto para birimi tabanlı ödeme yöntemlerinin şehirlerine entegrasyonunu başlattı. Örneğin, 2016 yılında, Crypto Valley'in kalbinde, Zug Kantonu, şehir ücretlerini ödemenin bir yolu olarak Bitcoin'i tanıttı ve 2021'de, Zug Kantonu, vergi ödemek için Bitcoin ve Ether kullanma yeteneğini duyurdu. Hem şirketler hem de özel kişiler, kripto para birimi aracılığıyla 100.000 CHF'ye kadar ödeme yapabilir, ancak kısmi ödemeler kabul edilmez. Bunu takiben, birkaç belediye bu imkanı hayata geçirdi.


Zug Finans Departmanı, kripto para birimleri aracılığıyla vergi uzlaşması teklif etmek için Zug merkezli bir İsviçre finansal aracısı olan Bitcoin Suisse ile ortaklık kurdu. Bir kişi kanton vergi dairesiyle iletişime geçtikten sonra, bu kişiye e-posta yoluyla ödeme yapması için bir QR kodu verilecektir. Finans Direktörü Heinz Tännler, bu yeni ödeme yöntemiyle kripto döviz kurlarındaki oynaklığı ortadan kaldırmak için, ödeme Bitcoin veya Ether ile yapılsa bile tutarların her zaman İsviçre Frangı olarak alınacağını belirtti.


Mart 2022'de bir başka İsviçre şehri Lugano, üç kripto para birimi yapma planını açıkladı: Bitcoin, Tether ve Lugano'nun kendi LVGA Points belirteci “fiili” yasal ihale. Lugano, bu girişimi gerçekleştirmek için bir stablecoin ihraççısı olan Tether ile ortaklık kurdu. Şehir finansal olarak son derece ilerici ve dünyanın Bitcoin başkenti olmaya çalışıyor. Lugano, MyLugano uygulaması ve LVGA Points belirteci, Lugano dijital frangı ve 3Achain blok zinciri altyapısı gibi blok zinciri tabanlı çözümleri zaten uygulamıştır.


İsviçre'de Kripto Paranın Geleceğinin Sonucu


İsviçre, kripto para birimi ve blok zinciri şirketleri için en ilerici ve misafirperver ülkelerden biridir. Crypto Valley şirketlerine ev sahipliği yapmanın yanı sıra İsviçre şehirleri, vatandaşlarını kripto para birimini kullanmaya teşvik etmek ve fırsatlar sağlamak için kendi girişimlerini de üstlendi. Dünyanın en müreffeh bankacılık ve finans merkezlerinden biri olarak, kripto para biriminin geleceği İsviçre'de parlak ve umut verici.




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


60 görüntüleme0 yorum
bottom of page