top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Japonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Japonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Japonya'da Bitcoin satın alabilir misin? Kısa cevap: evet, yapabilirsiniz! Japonya, ilgili düzenlemeyi geliştirmeye ve nişin Mt Gox'un hacklenmesinden sonra gördüğü sorunları ele almaya başlayan ilk bölgelerden biriydi. Şu anda yaklaşık 400 kripto odaklı işletmeye sahip ve gelecekte kripto ilerlemelerine öncülük ediyor gibi görünüyor. Japon düzenleyiciler artık kripto borsalarının nasıl yönetilmesi gerektiği, KYC/AML prosedüründen ne zaman ve kimin geçtiği ve vergilendirme politikasının ilgili herkes için en iyi şekilde nasıl çalışacağı konusunda çok net. Çok yenilikçi bir ulus ve dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biri olan Japonya, niş konusunda benzersiz bir görüş sağlıyor ve bu görüş kapsamlı araştırma ve bilimsel çalışmaya değer. Meşhur ekonomik mucizenin ülkesi, asılsız açıklamalar yapmamak gerekirse, kripto para birimi ve blok zinciri ile ilgili şirketler açısından bu yıl %30'dan fazla artış gösteren 20'den fazla yerel kripto borsasını onayladı ve dijital yen konusunda daha da ciddileşiyor. Bu çok kripto dostu bir bölge, bu yüzden – iyi haber: evet, Japonya'da Bitcoin satın alabilirsiniz, ayrıca hükümet sizi bunu yapmaya teşvik edecektir.



Japonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Japonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Japonya'da Kripto Satın Almak Kolay Mı?


Japonya'da kripto Para nereden satın alınır? Binance diğer seçeneklere kıyasla biraz farklı görünebilir, ancak bir bakıma merkezi borsalardan bile daha kolaydır, çünkü nihayetinde eşler arası işlem yapmanız gerekecektir.


Bu nedenle, Japonya'da Bitcoin satın almak için kripto cüzdanlarından birini indirmeniz, tercih ettiğiniz takasta KYC prosedürünü uygulamanız, borç/kredi kartınızı eklemeniz, satın alma düğmesini tıklamanız ve kripto paralarınızı ticaret platformundan kendi hesabınıza aktarmanız yeterlidir. cüzdan. Öte yandan, bazı garip nedenlerle kılavuzlarımızı nadiren okuyan 70 yaşındaki genç Japon samuraylardan biriyseniz, ilk kez Bitcoin satın almak sizin için biraz zor olabilir. Endişelenmeyin: Önce Bitcoin, cüzdanlar ve borsalar hakkında bir şeyler okuyun ve bu işe yarayacaktır! Ancak genel olarak, evet, Japonya'da kripto satın almak roket bilimi değildir ve bunu yapabilirsiniz! Japonya ülkesinde yaşayan Türk ve Japonya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Japonya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Japon Kredi Kartlarını Kripto Satın Almak İçin Kullanabilir Misiniz?


Kredi kartınızla kripto satın alıp alamayacağınız her zaman yaşadığınız ülkeye değil, ticaret platformunun izin verdiği ödeme yöntemlerine bağlıdır. Örneğin, Japonya'da Binance üzerine kredi kartınızı kullanarak, örneğin Japan Post Bank veya Mizuho mastercard'ları veya birkaç iyi seçenek gibi görünen vizelerle Bitcoin satın alabilirsiniz, ancak bunlar kesinlikle tek seçenek değildir.


Sadece bir hatırlatma. Tabii ki, yukarıda belirtilenlerin tümü, kriptonun yasaklandığı yerlerde farklı bir şekilde çalışır. Yani, umarım Cezayir, Mısır veya Fas'tan değil, orada oturup sıcak bir yaz akşamının tadını çıkarırken, bu kılavuzu tesadüfen ve sadece eğlence için mi okuyorsunuz? Çünkü eğer öyleyseniz, hükümet ülkenizde sanal para birimini yasakladığı ve size bir suç duyurusunda bulunmak isteyebileceği için kredi kartınızı herhangi bir kripto ticaret borsasına eklemeyin.


Japonya'da Kripto Para Vergileri


Nakde çevirmek isterseniz, kayıtlı borsanızda kripto para biriminizi yen (veya başka bir yasal ihale) karşılığında satabilir ve bunu banka hesabınıza olduğu kadar banka kartınıza veya kredi kartınıza da çekebilirsiniz. Japonya'da kripto para satın al, hisse senedi karlarından farklı şekilde vergilendirilir. Kripto para madenciliği, borç verme ve ticaret birlikte gruplandırılır ve “çeşitli gelirler” olarak sınıflandırılır. Yılda ¥40 milyon veya daha fazla kazanç anlamına gelen en yüksek vergi diliminde, kripto para kazancınız üzerinden %45 vergilendirilirsiniz (%10 yerel sakinler vergisi hariç). Bu oldukça başarılı, ancak vergiler insanların büyük çoğunluğu için önemli ölçüde daha düşük olacak.


Japonya'daki Tutumlar


Japonya'da kripto para birimlerinin benimsenmesinin nasıl ilerleyeceği görülmeye devam ediyor. Hâlâ yaşlanmakta olan bir nüfus var ve birçok insan nispeten büyük ödemeler için bile nakit işlemlere güvenmeye devam ediyor. Bununla birlikte, nakliye ve küçük satın alımlar için nakitsiz ödemelerin yaygın bir kullanımı vardır. Bunu her gün Japonya'daki tren istasyonlarında ve marketlerde görebilirsiniz. Ayrıca, 2021'de Rakuten Group, müşterilerin Rakuten Pay ve Rakuten Point dijital ödeme cüzdanlarını şarj etmek için bazı kripto para birimleri kullanabileceğini duyurdu.


Ayrıca, Japonya'da kripto para satın al ticareti büyümeye devam ediyor. 2021'de ticaret hacmi bir önceki yılın seviyelerini aştı. ABD ayrıca, ana akım benimsemeye yönelik küresel bir eğilimi gösteren ilk bitcoin vadeli işlem borsa fonu lansmanını gördü. Bu noktada, kripto para birimleri ve blok zinciri hala gelişmekte olan teknolojilerdir ve yatırım kararları, ekonomilerin ve davranışların nereye gittiğine dair daha geniş bir bakış açısına dayanmalıdır.


Japonya'da Kripto Yasal Mı?


Sadece birkaç bölge kriptonun yasal kullanımını onayladı ve bu aslında nadir görülen bir şey. Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Güney Kore, İngiltere, Almanya ve – evet, Japonya – hepsi listede. Ayrıca, listede yalnızca Japonya değil, büyük olasılıkla kripto için en ilerici düzenleyici iklimin oluşturulmasına öncülük ediyor.


Kongre Kütüphanesi'ne göre 2014 ve 2015 yıllarında FSA'da (Financial Services Agency) iki grup kuruldu ve bunun sonucunda kripto borsaları, kara para aklama ve vergilendirmeye değinen yönetmeliğe kavuştuk. Bir kripto borsası başlatmak istiyorsanız, Finans Bürosuna başvurmalı, Japonya'da bir ofise ve Japonya'da ikamet eden bir temsilciye sahip olmalısınız. Kara para aklama politikasına gelince, borsalar şüpheli bir işlem tespit edildiğinde yetkililere bildirmekle yükümlüdür ve bunun için her platformun kullanıcısı normalde vazgeçilmez bir KYC prosedüründen geçer. Ama vergiler ne olacak? Ticaretten elde edilen kâr, Gelir Vergisi Kanunu'na göre muhtelif gelir olarak kabul edilen ve diğer gelirlerin tutarına eklenen %55'e kadar bir orana tabidir. Uzun lafın kısası: evet, kripto Japonya'da yasal.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


7 görüntüleme0 yorum
bottom of page