top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Kanada'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 28 Eyl 2022

Kanada'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Binance, dünyanın en büyük ve en iyi bilinen kripto para borsalarından biridir. Platform çok sayıda işlevsellik sunar ve ticarette yeniyseniz biraz bunaltıcı olabilir. Bununla birlikte, deneyimli kripto tüccarları ve çok çeşitli özelliklere erişmek isteyenler için Binance, seçebileceğiniz en iyilerden biridir. Binance, Kanada'nın en iyi kripto para birimi platformlarından biridir. Merkezi Kanada'da olmasa da kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao Kanada vatandaşıdır. Borsa aslen Hong Kong'daydı, ancak genel merkez şu anda Cayman Adaları'nda ve kullanıcıların 180'den fazla ülkeden kripto ticareti yapmasına izin veriyor ve artmaya devam ediyor. Binance, Ontario'da düzenleyici sorunlar yaşamış olsa da, Ontario dışında yaşayan Kanadalılar artık Binance'e kaydolabilir ve 300'den fazla kripto para birimi ticareti yapmaya başlayabilir. Bunun yanı sıra Binance'in bir NFT pazarı da var, kripto para kredileri sunuyor ve müşterilerinin 10 kata kadar kaldıraçla marj üzerinden işlem yapmalarına izin veriyor. Peki kripto Para nereden satın alınır? Binance'i kullanmaya başlamaya hazır mısınız? Detayları makalemizde bulabilirsiniz, Kanada'da yaşayan Türk vatandaşları nasıl kripto para hesabı açabilir? Adım adım görelim.


Kanada'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Kanada'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Binance Hesap Nasıl Açılır?


Binance'e gidin ve kayıt işlemini başlatmak için Şimdi Kaydol'a tıklayın. E-postanızı girip bir şifre belirlediğinizde, e-posta yoluyla bir doğrulama kodu alacaksınız. Kod yalnızca 30 dakika geçerli olacaktır, bu nedenle hemen doğrulamak en iyisidir.


Cep telefonu numaranızı kullanarak da bir hesap açabilirsiniz, doğrulama kodu SMS ile gelecektir. Binance'e bir arkadaşınız tarafından yönlendirildiyseniz, sizin ve arkadaşınızın Binance Tavsiye Programından komisyonlara erişebilmeniz için referans kimliğini girdiğinizden emin olun. Kaydolduktan sonra, hesabınıza para yatırmadan önce iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirerek hesap güvenliğinizi artırmak iyi bir fikirdir. Binance, güvenlik anahtarı, Binance/Google kimlik doğrulayıcı uygulaması, telefon numarası ve e-posta dahil olmak üzere dört farklı 2FA seçeneği sunar. Kanada ülkesinde yaşayan Türk ve Kanada ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir, Türkiye'de aktif hesabınız olması yeterlidir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Hesabınıza Nasıl Para Aktarılır?


Binance hesabınıza para yatırmanın iki farklı yolu vardır. Fiat veya kripto para birimini kullanabilirsiniz. Her ikisi için de süreç basittir.


Fiat


İlk olarak, hesabınıza fiat para birimi ile nasıl para yatırılacağına bakalım. Binance, GBP, TRY, EUR, KZT, AUD, HKD, RUB, PHP ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı fiat para birimiyle hesabınıza para yatırmanıza olanak tanır.


Mevcut finansman yöntemi, para biriminin kendisine bağlı olarak değişecektir. Örneğin GBP yatırmak istiyorsanız sadece Visa veya Mastercard kullanabilirsiniz. Ancak EUR yatırmak için Visa, Mastercard, SEPA transferi ve P2P Express kullanabilirsiniz. Fiat'ta ödeyeceğiniz depozito ücreti, yönteme bağlı olacak ve yaklaşık %0 ile %3,5 arasında değişecektir.


CAD'in bu listede olmadığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, hesabınıza Kanada doları ile para yatıramazsınız. Bununla birlikte, banka veya kredi kartı kullanarak Kanada doları kullanarak kripto satın almaya devam edebilirsiniz ve bunun nasıl yapılacağı hakkında aşağıda konuşacağız. Bununla birlikte, kripto para biriminizi CAD kullanarak başka bir platformda satın alabilir ve ardından bu kriptoyu Binance hesabınıza yatırabilirsiniz.


Kripto Para Birimi


Hesabınıza para yatırmak için yukarıda kabul edilen para birimlerinden herhangi birine sahip değilseniz, tek seçeneğiniz kripto para birimi ile para yatırmak. Binance, beş dakika gibi kısa bir sürede başka bir platformdan kripto para yatırmayı gerçekten kolaylaştırıyor. Hızdan daha da iyisi şudur: kripto para yatırma işlemleri ücretsizdir.


İlk olarak, cüzdan genel bakış sayfanıza gidin, para yatırmaya tıklayın ve kripto para yatırmayı seçin. Daha sonra hangi coini yatırmak istediğinizi ve para yatırma ağını seçmeniz gerekir. Para yatırdığınız ağ, para çekme ağıyla eşleşmelidir, örneğin ETH'den ETH'ye; aksi takdirde paranızı kaybedersiniz.


Madeni para ve para yatırma ağınızı seçtikten sonra Binance, kriptoyu transfer etmek için size adres sağlayacaktır. Jetonlarınızı yatırmanın en kolay yolu, alternatif ticaret veya cüzdan uygulamanızda tarayabileceğiniz görüntülenen QR kodunu kullanmaktır. Masaüstü aracılığıyla manuel olarak aktarmak istiyorsanız, Binance gerçek alfasayısal adresi de sağlayacaktır. Ayrıca, hesabınıza ulaşana kadar kaç ağ bağlantısı olduğunu ve yatırabileceğiniz minimum tutarı da size söyleyecektir. Ağ trafiğine ve blok zincirine bağlı olarak 24 saate kadar sürebilmesine rağmen, kripto para biriminin Binance hesabınızda görünmesi yalnızca beş dakika sürer.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505




Kanada'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Ticaret Nasıl Yapılır?


Binance'de kripto para birimi satın almak için hesabınıza para yatırmanız gerekmez. Kanada doları kullanarak kripto para birimi satın almak isteyen Kanadalılar için, bir kredi veya banka kartı, P2P Trading veya Simplex veya Banxa gibi üçüncü taraf ödeme sağlayıcısı kullanarak doğrudan satın alabilirsiniz.


Banka veya Kredi Kartı


Kripto satın almanın en hızlı ve en kolay yolunu arıyorsanız, banka veya kredi kartı kullanmak en iyi seçenektir, ayrıca işlem anında gerçekleştirilir. Bir Kanada kartıyla kripto satın almak için gösterge tablonuzun üst kısmındaki “Kripto Satın Al” seçeneğine ve ardından “kredi/borç” seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Para biriminiz olarak CAD'i seçin, dolar miktarını girin; işlem başına minimum 20$'dır.


Ardından, satın almak istediğiniz kripto türünü seçin. Binance, seçtiğiniz para biriminden ne kadar alacağınızı size gösterecektir. Devam'ı tıkladıktan sonra, kartınızı hesabınıza bağlamak

için tüm kart ayrıntılarınızı tamamlamanız gerekir. Bağlandıktan sonra, her seferinde kart bilgilerinizi girmek zorunda kalmadan aynı kartla işlem yapmaya devam edebilirsiniz.


P2P Ticareti


Binance ayrıca eşler arası bir borsada (P2P) kripto para satın al olanak tanır. Bu aslında diğer kullanıcılarla kripto para ticareti yapabileceğiniz bir pazar yeridir. P2P borsası yalnızca altı para birimini, BTC, BNB, BUSD, DAI, ETH ve USDT'yi destekler.


Örneğin, kullanıcılar pazarda ticaret sonrası reklamlar yapar ve CAD kullanarak onlardan kripto satın alabilirsiniz. Sattıkları fiyatı, ne kadara sahip olduklarını ve limitlerini göreceksiniz. P2P pazarında kripto satın almanın avantajı, herhangi bir ücret ödememeniz ve 150'den fazla farklı ödeme yönteminin bulunmasıdır. 15 dakika veya daha az.


Üçüncü Taraf Ödemesi


Binance'de Kanada doları kullanarak kripto satın almanın son yolu üçüncü bir taraf aracılığıyladır. Binance tarafından desteklenen iki seçenek, Visa ve MasterCard ile ödeme yapmanızı sağlayan Simplex ve Visa, MasterCard veya Banka Havalesi ile ödeme yapmanızı sağlayan BANXA'dır. Devam'ı tıkladığınızda Binance'den ayrılacak ve seçtiğiniz üçüncü tarafla işleminizi tamamlayacaksınız.


Ücretler Nelerdir?


Kanadalılar Binance hesaplarına Kanada doları yatıramadıklarından, itibari para yatırma ücretleri konusunda gerçekten endişelenmemize gerek yok. Hesabınıza para yatırmak istediğiniz başka uluslararası para birimleriniz varsa, %0 ile %3,5 arasında bir ücret ödemeyi bekleyebilirsiniz. Ücret, kullandığınız fiat para birimine ve para yatırma yöntemine bağlı olacaktır. Hesabınıza harici bir cüzdandan veya başka bir kripto para borsasından kripto para yatırıyorsanız, herhangi bir ücret alınmaz.


Binance cüzdanınızdan harici bir cüzdana kripto para çekmek isterseniz, transfer ettiğiniz kripto para birimine göre oluşturulan sabit bir ücret ödersiniz. Binance, kripto jetonları satın alırken ücret alır, ancak maksimum alım satım ücretleri %0,1'dir ve bu, kripto borsası dünyasında oldukça rekabetçidir. Bununla birlikte, ücret belirlenmemiştir ve işlem hacminiz de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterecektir.


Ayrıca Binance, işlem ücretlerinizi BNB kullanarak ödeyebileceğiniz ve %25 indirim kazanabileceğiniz kendi parası olan BNB'yi satın almak için bir teşvik sunuyor. Bu, işlem ücretinizin yalnızca %0,075 olacağı anlamına gelir. Ek olarak Binance, son 30 gün içindeki işlem hacminizi dikkate alır ve yüksekse, daha fazla indirim alırsınız.


Binance Güvenli Mi?


Binance, varlıklarınızın güvende kalmasını sağlamak için birçok güvenlik özelliğine sahip güvenli bir borsadır. Binance bir Kanada borsası olmasa da yasal olarak Ontario'da kayıtlıdır. Güvenlik anahtarı, Binance/Google kimlik doğrulayıcı uygulaması, telefon numarası ve e-posta dahil olmak üzere dört farklı 2FA seçeneği sunarlar.




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


25 görüntüleme0 yorum
bottom of page