top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Kırgızistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Kırgızistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Bitcoin, ilk kripto para birimi ve uluslararası yatırımcıların en çok aranan finansal varlıklarından biridir. Bu yazıda, Kırgızistan'da Bitcoin satın alırken dikkate alınması gereken birkaç husus hakkında yazıyoruz.


Kırgızistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Kırgızistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Bitcoin ile Tanışmaya Mı İhtiyacınız Var?


Bitcoin hakkında daha önce söylenmemiş ne söyleyebiliriz? Bu nedenle, yalnızca ana özelliklerini tanıtacağız:


· Bitcoin bağımsızdır çünkü hiçbir ülke, banka veya finans kurumu Bitcoin içeren ağı kontrol edemez veya manipüle edemez. Yani yatırımcılar kimseye güvenmeden bitcoin alabilir, satabilir, harici e-cüzdanlara gönderebilir ve alabilir.


· Bitcoin merkezi değildir, çünkü herkesin herhangi bir zamanda ve dünyadaki herhangi bir kişiye hızlı ve ucuz bir şekilde para göndermesine izin verir. Kimlerin katılıp kimin katılamayacağına kimse kısıtlama getiremez.


· Bitcoin herkese açıktır çünkü defterdeki işlemleri herkes görebilir (günlüğe benzer), ancak aynı zamanda anonimdir çünkü işlemleri yapan kişilerle ilişkilendirmek mümkün değildir.


Kırgızistan'da Bitcoin Nasıl Satın Alınır?


1. Bitcoin alışverişi yapma olanağı sunan bir Uygulamaya kaydolun. Bu uygulamalara, alıcı ve satıcı arasında ne eksik ne de fazla aracı olan Broker adı verilir. Aşağıdaki paragraflarda, yerel yatırımcılar için bazı seçenekleri tartışacağız.


2. Seçilen komisyoncu ile bir yatırım hesabı açın. Komisyoncuda hesap açma işlemi çevrimiçi olacak ve Uygulama aracılığıyla yalnızca kimliğinizi veya pasaportunuzu ve adres belgenizi yüklemeniz gerekiyor.


3. Hesabı açtıktan sonra para yatırıyorsunuz. Bunu gerçekleştirmek için kredi kartı, ön ödemeli kart veya e-cüzdan kullanabilirsiniz.


4. Bitcoin satın almak istediğiniz tam zamanı seçin, Uygulamayı açın, içinde Bitcoin arayın ve Satın Al'a tıklayın. 'Satın almak istediğiniz an' diyoruz çünkü Bitcoin oldukça değişken, yani fiyatlar büyük ölçüde değişiyor. Broker Uygulamaları genellikle süreci kolaylaştırmak için geliştirilmiş iyi tasarlanmış kullanıcı arayüzlerine sahiptir.


5. İşlem tamamlandıktan sonra, komisyoncu satın alma belgesi verir ve bir komisyon toplar. Komisyoncular, alış ve satış fiyatları arasındaki fark olan spread üzerinden komisyon alırlar. Bu nedenle uygulamaların spreadlerini ve bunların düşük olup olmadığını kontrol etmek çok önemlidir.


Kırgızistan ülkesinde yaşayan Türk ve Kırgızistan ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kırgızistan yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Bitcoin Satın Alma ve Ticaret Yapmanın 2 Yolu


Bitcoin'e yatırım yapmanın iki genel yolu vardır: gerçek Bitcoin satın alın veya CFD'ler (bir finansal türev ürünü) aracılığıyla Bitcoin'e yatırım yapın. Bu iki seçenek arasındaki temel fark, ilk durumda gerçek kripto para satın al için olmanız, ikinci durumda ise ona sahip olmamanız ve bunun yerine Bitcoin'in kısa vadeli fiyatı hakkında spekülasyon yapmak için bir finansal türev kullanmanızdır. Bu nedenle, yatırım yapmadan önce, farklı Broker'ların farklılıklarını iyice analiz etmeli, hedeflerinize en uygun olanı seçmeli ve komisyon yapılarını ve güvenlik önlemlerini araştırmalısınız. En üstte, yerel müşteriler için mevcut olan en iyileri gösterdik.


Kripto Cüzdanları


Gerçek parayı tutabilen normal bir cüzdanın aksine, kripto cüzdanları teknik olarak kriptonuzu saklamaz. Bunun yerine, varlıklarınız blok zincirinde yaşar ve yalnızca özel bir anahtar kullanılarak erişilebilir. Anahtarlarınız dijital paranızın size ait olduğunu kanıtlar ve işlem yapmanızı sağlar. Özel anahtarlarınızı kaybederseniz, paranıza erişiminizi kaybedersiniz. Bu nedenle, donanım cüzdanınızı güvende tutmanız veya güvenilir bir cüzdan sağlayıcı kullanmanız önemlidir.


Kripto cüzdanları, kripto para birimlerinize erişmenizi sağlayan şifreler olan özel anahtarlarınızı güvenli ve erişilebilir tutar ve Bitcoin jetonları (veya Bitcoin'in kesirlerini) gönderip almanıza olanak tanır. USB bellek gibi görünen donanımlardan Binance Wallet gibi mobil uygulamalara kadar pek çok biçimde gelirler ve kripto kullanmayı çevrimiçi kredi kartıyla alışveriş yapmak kadar kolaylaştırırlar.


Bitcoin Ticaretine İzin Veren CFD Platformları


Daha önce de belirtildiği gibi, CFD platformları Bitcoin fiyatı hakkında spekülasyon yapmanıza, yani türevler satın almanıza ve kâr için pozisyonu tasfiye etmek için fiyatın yükselmesini beklemenize izin verse de, yatırımcılar kripto para birimine sahip değildir. Bu nedenle, en üstteki platformlar listesinde yerel halkın kullanabileceği en iyi platformlardan bazılarını bulabilirsiniz.


Bitcoin'e Yatırılacak Minimum Miktar Nedir?


Birçok kişi Kripto para birimlerine yatırılacak minimum tutarı soruyor. Cevap, başlamak için büyük miktarda sermaye gerektirmemesidir.


Yeni başladığınızda ve Bitcoin fiyatının tavan yaptığını duyduğunuzda, yatırım yapmak için minimum tutarın bir Bitcoin'e eşdeğer olduğunu düşünmek zorunda kalabilirsiniz: başka bir deyişle, 40.000 ila 50.000 $. Ancak bu iddia yanlış: Kripto platformları ile bir madeni paranın çok küçük bir kısmını satın alabilirsiniz, örneğin 0,0001 Bitcoin (birkaç Dolar).


Kriptolarımı Gerçek Dünyada Nasıl Harcayabilirim?


Oldukça popüler olmasına rağmen, kriptolar artık çok çeşitli çevrimiçi ve çevrimdışı mekanlarda harcanabilir. Pek çok kuruluş bunları kabul etmese de, para transferi mekanizması olarak benimsenme her yıl artıyor ve bu da daha fazla işletmeyi bunlara izin vermeye zorlayacak. Örneğin, Tesla'nın EV'leri için kripto ödemeyi etkinleştirme teklifini düşünün.

Bunu Microsoft hesabınıza para yüklemek, Amazon gibi satıcılardan çevrimiçi hediye kartları satın almak ve hatta kahvenizin parasını ödemek için kullanabilirsiniz. Yine de paranızı her zaman çekebilirsiniz: Sahip olduğunuz Bitcoin'i bir Bitcoin ATM'sinden veya bir Bitcoin borsasından nakde çevirmeniz yeterli.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



14 görüntüleme0 yorum
bottom of page