top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Lido DAO (LDO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Lido DAO (LDO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Lido DAO (LDO), Ocak 2023 itibarıyla stake edilen tüm ETH'lerin %30'undan fazlasına katkıda bulunarak dünyanın önde gelen Ether (ETH) staking platformu olarak ortaya çıktı.


Staking platformunun yönetim belirteci LDO , Ethereum'un Mart 2023'te yaklaşmakta olan "Shanghai" yükseltmesini tamamlamasıyla daha fazla kullanıcının ETH'lerini stake edeceği beklentisiyle 2023'ün ilk haftasında %50'nin üzerinde değer kazandı. Lido nedir ve nasıl çalışır? Burada LDO coin fiyat geçmişine, en son haberlere ve Lido staking ile ilgili risklere bir göz atıyoruz.

Lido DAO (LDO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Lido DAO (LDO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve YorumLido DAO (LDO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Lido Nedir?


Lido (LDO), şu anda Ethereum, Solana ( SOL ), Polkadot ( DOT ) ve Kusama'da ( KSM ) bulunan bir kripto staking çözümüdür.


Staking, Ethereum gibi proof-of-stake ( PoS ) blok zincirlerini doğrulamak ve blok oluşturmak için kripto para birimlerini teminat olarak yatırma işlemidir. Stakerler, blokları doğrulayarak ödül kazanma şansı elde eder.


Ocak 2023 itibariyle, Ethereum'da stake yapmak, kullanıcıların ETH'lerini kilitlemelerini gerektiriyor. Ethereum'un web sitesine göre, 2023'ün ilk yarısında beklenen Şanghay adlı ağ yükseltmesinden sonra Ether stake edenler tokenlerini geri çekebilirler. Lido, Lido Merkezi Olmayan Özerk Kuruluş (DAO) tarafından yönetilmektedir. Tanıtım belgesine göre, Lido DAO aşağıdakilerden sorumludur:


· Lido akıllı sözleşmelerini dağıtma

· Platform ücretlerinin ve protokol parametrelerinin ayarlanması

· Düğüm operatörlerini ve doğrulayıcıları işe alma

· Sigorta ve geliştirme fonlarının yönetimi

· Para çekme işlemlerini yönetme


Lido DAO Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz

823,970,809 LDO

82%

Maks Arz

1,000,000,000

Toplam Arz

1,000,000,000


LDO Nasıl Çalışır?


Lido gibi likit staking platformları, güvenli (PoS) ağlarda yer alan kullanıcı sayısını artırabilmek için kullanıcıların blok ödülleri karşılığında herhangi miktarda PoS varlığını stake etmelerini sağlamaktadır. Liquid staking, kullanıcının stake edilen tokenlerinin kilitlenmesini önleyerek PoS staking'in likiditesizliğini, merkezileşmesini ve karmaşıklığı çözen çığır açan bir alternatif. Ek olarak, staking için kilitleme ve giriş engellerini kısıtlamaları ile ilgili fırsat maliyetini azaltmaktadır.


Kullanıcılar, Lido protokolünü kullanarak PoS varlıklarını Lido'ya yatırdıklarında tokenlerini PoS blok zincirinde stake etmektedir. Token yakımını ve basımını, düğüm operatörlerine fon devrini ve kullanıcı para çekme ve yatırma işlemlerini kontrol eden bir staking havuzu akıllı sözleşmesidir. Ayrıca staking ödülleri için ücretleri belirlemektedir. Düğüm operatörlerinin tam listesi, ödül dağıtım kayıtları ve doğrulama anahtarları da akıllı sözleşmeye dahildir.


Kullanıcılar, yatırdıkları nakitlerin, verim çiftçiliği ve diğer merkezi olmayan uygulamalarda (dApp'ler) ve fonların aynı anda ödüller kazanmak için konulduğu orijinal protokolde kullanılabilecek stAsset belirteçleri biçiminde tokenize edilmiş bir kopyasını alacaklar. Örnek olarak ETH hissesini kullanın. Ethereum, The Merge (önceden ETH 2.0 olarak biliniyordu) olarak bilinen merakla beklenen yükseltme kapsamında PoS'a geçerken, kullanıcıların her biri doğrulayıcı olmak için en az 32 ETH taahhüt edebilir ve ağdaki işlemleri onaylamak için ödeme alabilir. Bununla birlikte, minimum staking gereksinimi çoğu kullanıcı için ulaşılamaz.


Lido kullanıcıları, blok ödülleri almak için 1 ETH'nin küçük bir kısmını bahis yapabilir. Kullanıcılar, ETH'lerini stake ettikten sonra yatırdıkları ETH'ye 1:1 eşit olan bir ERC-20 tokenı olan stETH alacaklardır. Lido staking havuzu akıllı sözleşmesine para yatırıldığı zaman, stETH token oluşturulur ve kullanıcılar ETH token çekerken yok edilir.


Kullanıcılar tarafından stake edilen ETH, Lido ağ düğümü operatörlerine (doğrulayıcılar) verilecek ve doğrulama için Ethereum Beacon Chain'e yerleştirilecektir. Doğrulayıcılar, akıllı bir sözleşmeyle güvenceye alındıkları için fonlara erişemezler. Seçilen doğrulayıcılara daha sonra, Lido DAO doğrulayıcıların adreslerini seçtiğinde, kabul ettiğinde, desteklediğinde ve kayıt defteri akıllı sözleşmesine eklediğinde doğrulama için bir dizi anahtar sağlanacaktır.


Tüm aktif Lido node operatörleri, kullanıcılarının yatırdığı ETH'leri 32 ETH'lik setlere bölecek ve kullanıcıların stake edilmiş varlıklarını içeren işlemleri doğrulamak için bir genel doğrulama anahtarı kullanacak. Tek doğrulayıcı staking ile ilişkili tek hata noktası sorunları, kullanıcıların hisselerini çok sayıda doğrulayıcıya bölerek başarılı bir şekilde ortadan kaldırılabilir. Düğüm operatörleri, kullanıcıların Birleştirme sona erdikten sonra stake ettikleri ETH'lerini çekmelerine izin verecek bir adres de sağlayacaktır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:


Lido DAO'nun Temel Nitelikleri


Lido DAO, likidite DAO'larını stake etmeye yönelik yeni bir yaklaşım sunuyor. Yıkıcı kilitsiz dönem, platformu daha insan merkezli hale getirir.


· Yönetişim: En fazla LDO'ya sahip DAO üyeleri

· Token, projedeki büyük değişikliklere katılma, topluluk tarafından yapılan bir öneriye lehte veya aleyhte oy kullanma hakkı kazanır. Üyeler ayrıca DAO işlemlerinin ücret yapısını da belirleyebilirler.

· Topluluk Odaklı: Lido DAO, sıvı staking hizmetleri oluşturan ve Lido'nun yönünü yöneten bir topluluktur. Katkıda bulunanların Lido'nun geleceğini inşa etmek için birlikte çalışmasıyla DAO katılımcılarının sayısı her geçen gün artıyor.

· Büyüyen Ekosistem: Lido DAO, DeFi sektöründe Sushiswap, FTX, Maker DAO, Aave, Curve ve 1 inç gibi bazı seçkin isimlere sahiptir. Topluluğun üyeleri bu platformlara doğrudan erişim elde eder.

· Çok zincirli likidite staking : Başlangıçta Lido DAO, Ethereum hizmetlerine hizmet vermek için inşa edildi, ancak daha sonra Solana ve Terra staking, platforma dahil edilerek onu çok zincirli bir likidite staking projesi haline getirdi.

· Lido DAO'nun Faydası: Lido'nun staking platformu, varlık likiditesi sunmaya odaklanmıştır. Dolayısıyla, bir kullanıcı ETH'yi stake ederse, stETH – Staked Ethereum'u alır veya bir kullanıcı Solana veya Luna'yı stake ederse, kullanıcı stSOL ve stBLUNA'yı alır. DAO katılımcıları bu türevleri Yearn, Curve ve Maker gibi çeşitli platformlarda kullanabilir. Bu türevler ile katılımcılar ayrıca Lido'nun Ethereum 2.0 ödüllerini de alırlar.


LDO İyi Bir Yatırım Mı?


Lido DAO, LDO'ya yatırım yaparken dikkate alınan tek faktör kendi risk toleransınız olacaktır. Gördüğünüz gibi Lido DAO fiyatı son 24 saatte %3,02 artarken, son 30 günde %-16,82 düştü. Dolayısıyla her şey, bu yatırımın ticaret hedeflerinize ulaşıp ulaşmayacağına bağlıdır.


Kullanıcılar, tokenlerinin likiditesinden ödün vermeden Lido'nun likit staking hizmetiyle staking'in tüm avantajlarından yararlanabilirler. Hem küçük hem de büyük PoS token sahipleri için herhangi bir zamanda stake etme ve stake etme özgürlüğü sunar. Ayrıca, ac Lido gibi protokollerde sıvı staking, karmaşık staking kurulumlarını ortadan kaldırarak ve PoS staking için giriş engellerini azaltarak gelecekte DeFi'nin gelişmesine yardımcı olur. Yani, bu tamamen "LDO nedir?" ile ilgili. Umarım yardımcı olur.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



8 görüntüleme0 yorum
bottom of page