top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Meksika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Meksika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Meksika, kripto para birimi kullanıcısıysanız, olmak için kötü bir yer değil. Hava muazzam ve konu Bitcoin ekosistemine girip çıkmak olduğunda birçok seçenek var. Latin Amerika, güneydoğu Asya ve Afrika'nın yanı sıra, gerçek kullanım durumları için dünya çapında önemli Bitcoin benimseme alanlarından biridir. Bitcoin esas olarak Batı Dünyasında spekülatif bir yatırım olarak kullanılırken, Meksika vatandaşları gerçek Bitcoin devrimine katılmak için yerel 7-11'e kadar yürüyebilirler. Meksika nüfusunun yarısından fazlasının bir banka hesabı olmasa da, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar açısından çok sayıda evlat edinme var. Bu, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin benimsenmesi için mükemmel bir reçete olma eğilimindedir. Kripto para birimlerinin kullanımıyla ilgili dostane bir düzenleyici ortamla birleştiğinde, Meksika'da bitcoin kullanmanın hiçbir soruna yol açmaması gerektiği açıktır.


Meksika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Meksika'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Bitcoin Meksika'da Yasal Mı?


Meksika'da bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlama yoktur. Bununla birlikte, bu yeni finansal teknolojinin hem bireyler hem de işletmeler tarafından nasıl kullanılması gerektiğine dair kitaplarda bazı yasalar var.


Örneğin, kripto para birimi endüstrisinde yer alan herhangi bir işletme, kripto varlıklarıyla ilgili riskleri müşterilerine açıklamalıdır. Bitcoin borsalarının ve diğer kripto para birimiyle ilgili işletmelerin oluşturulmasına karşı hiçbir kural olmasa da, gerçek şu ki, düzenleyiciler Meksika'daki ortalama bir kişinin bu küresel finansal deneye atlamaya karar vermeden önce kripto para birimleri etrafındaki ciddi riskleri anladığından emin olmak istiyor.


Bireysel bazda bitcoin kullanımı açısından, kullanıcıların endişelenecek çok fazla bir şeyi yok. Tabii ki, Bitcoin ile potansiyel olarak ilişkilendirilebilecek sermaye kazancı vergilerinin şu anda biraz belirsiz olduğunu belirtmek gerekir. Bitcoin'inizin değerinin arttığı ve bu yeni bulunan servetin bir kısmını harcamaya başladığınız bir durumda vergi memurunun potansiyel olarak sizi arayacağını unutmayın.


Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin teknik olarak Meksika'da yasal ihale olmadığı da belirtilmelidir. Bununla birlikte, bu sadece tüccarların müşterilerden kripto para birimi tabanlı ödemeleri kabul etmeye zorlanamayacağı anlamına gelir. Tüccarlar, yapmayı seçerlerse, ödeme için bitcoin'i kabul edebilirler.


Yeni oluşturulan belirteçler de ülkede menkul kıymetler olarak düzenlenir, bu nedenle burası yeni kripto varlıklarının yaratılmasına uygun bir yer olarak görülmemelidir. Açıkçası, bir kripto para borsası veya kullanıcıların kripto varlıklarının velayetini alan başka bir işletme işleten herkes, Meksika'daki çeşitli kara para aklama düzenlemelerine uygun olduklarından emin olmalıdır.


Meksika'da Kripto Nasıl Satın Alınır?


Meksika'da kripto satın almak için çeşitli farklı seçenekler var. Bu ülkede çok sayıda geleneksel, merkezi borsa var ve diğer merkezi portallardan kaçınmak istiyorsanız, eşler arası platformlar veya Bitcoin ATM'leri de bir seçenek olabilir.


Peki Meksika'da kripto para nereden satın alınır? Meksika'da bitcoin satın almanın daha ilginç yönlerinden biri, Oxxo ve 7-Eleven mağazaları aracılığıyla sağlanan entegrasyondur. Bu marketler, Meksika'daki herkesin ülke çapında binlerce fiziksel konumda bitcoin satın almasına izin veriyor. Kripto para satın al için bu seçenekler kullanıldığında, müşterinin bir banka hesabına erişmesi bile gerekmez. Oxxo veya 7-Eleven gibi fiziksel bir kuruluşta bitcoin satın alırken, kullanıcı sadece satın alınan kripto para birimine erişimi içeren bir makbuz karşılığında fiziksel nakit alışverişi yapar. Kullanıcının daha sonra, makbuzda saklanan bitcoin veya diğer kripto para birimini talep etmesi için üç günü vardır. Binance gibi borsalar da bu satın alma seçeneklerine entegre edilmiştir; bu, bir kullanıcının işleme eklenmiş makul bir %2,6 ücretle neredeyse anında bir borsaya para almak için nakit kullanabileceği anlamına gelir.


Bitcoin satın almak için bu fiziksel konumların yanı sıra, Meksika'da kullanıcıların daha düşük ücretlere ve çok daha yüksek likidite seviyelerine erişmelerini sağlayan çok sayıda küresel kripto borsası da bulunmaktadır. Tabii ki, Meksika genelinde, özellikle de ülkenin çeşitli turistik yerlerinde kullanılabilecek çok sayıda Bitcoin ATM'si de var. Meksika ülkesinde yaşayan Türk ve Meksika ülke vatandaşları Binance global'de sitesine girerek hesap açabilirler. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Meksika'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Meksika'da Kripto Para Birimi Satın Almak İçin Gerekenler


Satın almadan önce hazırlamanız gereken birkaç önemli şey var:

· KYC sürecini tamamlamak için bir pasaport, ulusal kimlik kartı veya sürücü.

· Özel ve güvenli bir internet bağlantısı, genel WiFi güvenlik sorunları oluşturabileceği için önerilmez.

· İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kullanarak kimliğinizi doğrulamak için bir cep telefonu.

· Kripto para satın al için fiat para yatırmak için kullanabileceğiniz bir banka hesabı veya kredi kartı.

· Varlıklarınızı saklamak için bir kripto cüzdanı. Hemen hemen tüm borsalar yerleşik cüzdanlar sunacaktır, ancak optimum güvenlik için kriptonuzu kendi kişisel soğuk cüzdanınıza çekmeniz önemlidir.


Meksika'da Kimlik Olmadan Bitcoin Satın Alabilir Miyim?


Meksika'da anonim olarak bitcoin satın almak mümkündür, ancak bu tür işlemler genellikle daha yüksek ücretler ve daha az kolaylık şeklinde bazı sorunlarla birlikte gelir. Merkezi bir borsa kullanmak en uygun seçenek olacaktır, çünkü fiat para birimleri için düşük bir maliyetle bitcoin ticareti yapmak için bir banka hesabını doğrudan bir pazara bağlamanıza izin verir.


Herhangi bir ülkede kimliksiz bitcoin satın almanın en iyi yolu her zaman bir tür P2P seçeneği ile olacaktır. LocalBitcoins, Paxful ve HodlHodl gibi platformlar bu seçeneği kullanmaya başlamak için mükemmeldir, ancak gelecekte bitcoin alıp satmak için kullanabileceğiniz güvenilir bir kaynak bulduktan sonra bu platformlardan ayrılmanızda da yanlış bir şey yoktur. Ayrıca, LocalBitcoins'in anonim hesapları çökertmeye başladığı da belirtilmelidir, bu nedenle, kripto para birimi alım satımlarınızda belirli bir derecede gizliliği korumakla ilgileniyorsanız, bu platformla mümkün olduğunca az etkileşim kurmak isteyeceksiniz.





Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


9 görüntüleme0 yorum
bottom of page