top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Norveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 5 Eki 2022

Norveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Bitcoin, Norveç'te yasaldır ve onu bir varlık olarak sınıflandıran Norveç hükümeti tarafından tanınmaktadır. Bu ileri görüşlü ortamda bile, ülkenin merkez bankası, devlet destekli menkul kıymetler ve fiat yerine kripto para birimleri önermiyor. Ancak Norveç Hava Yolları da dahil olmak üzere büyük Norveçli şirketler bu para birimlerini almanın yollarını arıyor. Aslında, Norveç Hava Servisi (NAS) CEO'su Stig Aleksander Kjos-Mathisen, aynı zamanda Norveç Blok Borsası'nın (NBX) kurucu ortağıdır. NBX, kripto para birimlerinde alım, satım ve ödeme yapmak için güvenilir bir pazara dönüşmeyi umuyor. Norveç'in Bitcoin dostu politikası sayesinde, önce kimliğinizi doğrulamanız yeterli olduğu sürece ticaret yapmak kolaydır. Avrupa'nın geri kalanına hizmet veren en popüler Bitcoin borsaları, Binance dahil olmak üzere Norveç sakinleri tarafından kullanılabilir. Öncelikle, piyasadaki en popüler ve güvenilir donanım cüzdanlarından ikisi olan Trezor veya Ledger'den Nano S gibi güvenli bir cüzdanınız olduğundan emin olmalısınız. Makalemizde iskandinav ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız için Binance ve kripto para hesabı açmak konusunda bilgileri paylaştık.

Norveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Norveç'te Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Merkezi borsalar, normal bankalar gibi saldırılara karşı savunmasızdır - Bitcoin'inizi bir borsada tutmak, onları kaybetmenin kolay bir yoludur. Bitcoin'inizin güvenliğini şansa bırakmayın - çevrimdışı olarak saklamak, kimsenin paralarınızı alamayacağından emin olmanın en güvenli yoludur. Ardından, gerekirse kimliğinizi doğruladığınızdan emin olarak yukarıda listelenen Bitcoin borsalarından birine kaydolun. Oradan, yalnızca desteklenen ödeme türünüzü bağlamanız ve Bitcoin satın almanız yeterlidir. Norveç'te Bitcoin satın almanın bir başka yolu da otomatik vezne makineleri (ATM'ler). Bu ATM'ler, kullanıcıların nakit kullanarak anında kripto para birimi alıp satmalarına izin verir, ancak çoğu en az bir telefon numarası gerektirir, bu nedenle tamamen özel değildirler.


Norveç'te Kripto Nasıl Satın Alınır?


Blockchain ve kripto yatırımcıları, herhangi bir lisanslı borsadan kripto satın alabilir. Bu borsaların bazıları diğerlerinden daha katı KYC kurallarına sahiptir ve kripto borsalarında kara para aklamayı önlemek için Norveç düzenlemeleri oluşturulmuştur.


Bir Kripto Borsası Nasıl Seçilir?


Bize göre, doğru borsayı seçerken göz önünde bulundurulması gereken ana faktörler kullanım kolaylığı, ilgili ücretler, mevcut para birimleri ve limitlerdir.


Binance, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük borsasıdır ve ticaret yapmak için 500'den fazla yatırım yapılabilir varlık sunar. Şirket bilançosu genellikle kripto startup'larını ve proje inkübatörlerini finanse etmek için harcanır. Binance ile ilgili ana şikayet, bir şeyler ters giderse kullanıcılarına sunulan müşteri desteğinin olmamasıdır. Norveç ülkesinde yaşayan Türk ve Norveç ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip edebilirsiniz.


· Kullanım Kolaylığı: Orta

· Fiat Uyumluluğu: 15

· Ücretler: %0,02 ila %0,10 satın alma ve işlem ücretleri, banka kartı satın alımları için %3 ila %4,5

· Limitler: 1. seviye KYC için günde 2 BTC, 2. seviye için günde 100 BTC.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Norveç'te yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Norveç'te Bitcoin Satın Almak Yasal Mı?


Şu anda Norveç'te kripto para satın al birimine özel bir düzenleme bulunmamaktadır; ancak bu, bitcoin endüstrisinin bu ülkede tamamen düzensiz bir ortam olduğu anlamına gelmez. Bunun yerine, diğer finans alanları için geçerli olan yasa ve yönetmeliklerin bitcoin ve diğer kripto varlıklar için de geçerli olacağını varsaymak mantıklıdır. Örneğin, kara para aklama ve yasa dışı ticaretin diğer yönlerine karşı uygun korumalar olmadan Norveç'te faaliyet gösteren bir kripto para borsası oldukça hızlı bir şekilde kapatılacaktır. Bu tür finansal kurumlar özel bir şekilde kullanılamaz ve blok zincirinin merkezi olmayan yapısı, kripto paralarını üçüncü taraf bir emanetçinin eline verirken anonim olarak çalışmak isteyen birine yardımcı olamaz.


Norveç'te düşünülmesi gereken kripto para satın al birimi vergilendirmesi gerçeği de var. Kitaplarda bitcoin gibi kripto para birimlerinin vergilendirilmesi konusunda herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte, gerçek şu ki, bu dijital varlıkların alım satımından kar elde edilen durumlarda Norveç halkının hala sermaye kazancı vergisi ödemesi bekleniyor. Norveç'te, bitcoin kullanıcılarının kripto para birimleri dünyası ile geleneksel fiat para birimi dünyası arasında hareket etmekten elde edilen sermaye kazançları için %25 vergi ödemesi bekleniyor. Ayrıca Bitcoin'i para birimi olarak kullanmanın bu tür vergileri ortadan kaldırmayacağını da belirtmek gerekir. Biraz bitcoin satın alırsanız, fiyatın yükselmesini izleyin ve ardından çevrimiçi veya fiziksel bir mağazada herhangi bir satın alma işlemi yapmak için bu bitcoin'i kullanmayı deneyin. o zaman, herhangi bir mal veya hizmet satın almak için kullanmadan önce bitcoin varlıklarınızla gerçekleşen değer tahakkuku üzerinden vergi ödemeniz beklenir. Küçük, günlük alımlar söz konusu olduğunda vergi memuru başka yöne baksa da, bir araba veya başka bir yüksek değerli eşya satın almanın yasaların gözünde kırmızı bayrak çekmesi muhtemeldir. İşin iyi yanı, kripto para birimi alımları, Norveç'te yapılan çoğu satın alma işlemine eklenen normal katma değer vergisinden muaftır.


Norveç'te Nasıl Hızlı Bitcoin Satın Alabilirim?


Tüm ülkede yalnızca bir Bitcoin ATM'si bulunduğundan, Norveç'te hızlı bir şekilde bitcoin elde etmek bazen zor bir iş olabilir. Çoğu durumda, bir Bitcoin ATM'sine erişim kazanmak, fiat para birimini kripto para satın al birimine dönüştürmenin en hızlı yolu olacaktır, çünkü satın alma için nakit kullanılabilir. İnsanların Bitcoin ATM'leri aracılığıyla kripto para ticareti yapmayı sevmesinin bir başka nedeni de, bu ticaret yönteminin sunduğu nispeten yüksek anonimlik derecesidir. Bununla birlikte, Norveç'te bir Bitcoin ATM'si aracılığıyla bitcoin satın almak, çevrimiçi kripto borsalarında mevcut olandan çok daha yüksek ücretler getirecektir.


Acele bir kripto paraya ihtiyacınız varsa ve mahremiyet veya büyük miktarda kripto satın alabilme konusunda endişeleriniz yoksa, kredi kartı veya banka kartı ile bitcoin satın almak için birçok seçenekten birine bakmalısınız. Binance gibi büyük platformların çoğu bu seçeneği desteklemektedir ve yalnızca az miktarda kripto satın almaya çalıştığınız durumlarda genellikle bu ödeme yöntemi için çok fazla gereksinim yoktur. Açıkçası, bu, kripto para ekosistemiyle etkileşime girmenin çok özel bir yolu değil çünkü gerçek adınız ve diğer kişisel bilgileriniz satın almak için kullandığınız karta eklenecek. Bununla birlikte, buna eklenmiş bir banka hesabıyla oluşturulmuş bir kripto para birimi değişim hesabınızın olmadığı bir durumda bu yararlı bir seçenek olabilir.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


20 görüntüleme0 yorum
bottom of page