top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Özbekistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Özbekistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Kripto piyasaları 7/24 açıktır; birçok kişi finansta ezber bozan kişi olduklarını söylüyor. Bununla birlikte, blockchain, Merkezi Olmayan Finans, kripto türevlerini duyduğunuzda, kulağa Mars dili gibi geldiğini hissedersiniz. İlk başta kafa karıştırıcı olabilir. Ancak, kripto dünyasıyla tanışmak bir bilmece olmamalı. Bu yazıda şunları açıklayacağız:


1. Yeni başlayanlar için adım adım bir kılavuz olan Özbekistan'dan kripto ticareti yapmaya nasıl başlanır.


2. En popüler kripto para satın al, artıları ve eksileri hakkında bilmeniz gerekenler.


3. Kripto ticareti için ipuçları listesi.


Başlamak için aceleniz varsa veya kripto para satın al nasıl çalıştığını zaten biliyorsanız, devam edip aşağıda gösterilen 4 platformdan birini seçmek isteyebilirsiniz. Yerel yatırımcıların kullanabileceği en iyi uygulamalardan bazılarıdır. Ancak kripto piyasasının temellerini öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin. Hadi başlayalım.



Özbekistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır
Özbekistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır


Kripto Satın Almanın İki Yolu


Kripto paralara yatırım yapmanın iki yolu vardır. Bir yandan, jetonu bir cüzdan ile alabilirsiniz. Öte yandan, finansal türevler olan CFD'ler aracılığıyla yatırım yapabilirsiniz.


Bu seçenekler arasındaki temel fark, ilk durumda kripto para sahipliğinin etkili olmasıdır. İkinci durumda, ona sahip değilsiniz. Bunun yerine, kısa vadede fiyat değişimi hakkında spekülasyon yapmak için finansal türevleri kullanıyorsunuz. Kriptolarla sadece kâr etmek istiyorsanız, belki de ikinci seçenek en iyisidir, sadece satın almak ve elde tutmak istiyorsanız, bunun yerine bir cüzdan deneyin. Bu nedenle, mevcut ticaret platformları arasındaki farkları analiz edin ve her birinin sağladığı komisyonları ve güvenliği analiz ederek ticaret hedefinize en uygun olanı seçin.


· Kripto Cüzdan Örnekleri: Binance, Coinbase, Bittrex

· Türev Ticaret platformlarına örnekler: Stormgain, eToro, AvaTrade


5 Adımda Özbekistan'dan Kripto Para Birimlerine Nasıl Yatırım Yapılır?


Hangi kripto para birimini alacağınıza zaten karar verdiyseniz ancak bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, aşağıda beş adımlık bir özet yer almaktadır:


1. Bir Ticaret Hesabı açın. Kripto satın almanızı sağlayacak bir Uygulamaya kaydolun. Bu platformlara, diğer birçok ismin yanı sıra Kripto Platformları veya Ticaret Uygulamaları denir. Alıcılar ve satıcılar arasındaki aracılardan ne fazlası ne de eksiğidir.


2. Kimlik veya Pasaport yükleyin. Çevrimiçi bir hesap açmak, Uygulamaları aracılığıyla birkaç kişisel belgenin yüklenmesini gerektirir.


3. Uygulama, alım satım hesabınızı onaylayıp açtıktan sonra, halihazırda bir miktar tutarsanız nakit veya kripto para yatırma zamanı gelmiştir. Para yatırma ve çekme yöntemleri genellikle Kredi Kartları, Banka Havaleleri veya e-Cüzdanlardır (PayPal, PaySafe, Skrill, SafetyPay, Neteller ve diğerleri). Mevcut seçenekler her platforma bağlı olacaktır. Bir Demo hesabı açabilir, platformu deneyebilir ve ardından para yatırıp yatırmamaya karar verebilirsiniz.


4. Alım satımını yapacağınız Kriptoyu satın almak için doğru anı seçin, Uygulamayı açın, elde etmek istediğiniz kripto para birimini arayın, miktarı seçin ve "Satın Al" butonuna tıklayın.


5. Hazır! İşlem tamamlandığında, Uygulama hesabınızın ana görünümünde bekletmenizi gösterecektir. Ayrıca, fiyat ve tutma değerinin dalgalanmasını göreceksiniz.


Özbekistan ülkesinde yaşayan Türk ve Özbekistan ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Özbekistan'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Piyasa Değerine Göre En İyi Kripto Para Birimleri


Kripto para dünyasına yeni başladığınızda, korkmuş hissedebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz düzinelerce farklı kripto para birimi vardır. Piyasa değerine göre en iyi 5 (+ 1) jetonu aşağıda listeledik (toplam jeton sayısının piyasa fiyatıyla çarpılmasıyla hesaplanan dolaşımdaki toplam değer). Bitcoin hala ilk ve en büyük dijital para birimi olmasına rağmen, Bitcoin'in başarısı geri kalanının yolunu açtı. Ardından, beş sözde büyük Kripto madeni paranın (en yüksek piyasa değerine sahip) ve fazladan bir parça kekin ayrıntılarını özetliyoruz:


· Bitcoin (BTC): İlk ve en büyük merkezi olmayan kripto para birimi. Bitcoin ilk kripto para birimidir; en yüksek piyasa değeri ile en çok işlem görendir. Yerel hesap birimi, değer aktarımına hizmet eder, bu nedenle dijital para birimi olarak sınıflandırılır.


· Ethereum (ETH): Kullandığı blockchain teknolojisi açısından en akıllı kripto para birimlerinden biridir. Ether, blockchain teknolojisine dayalı eşler arasında akıllı sözleşmeler içermeye izin verir. Basit bir ifadeyle: Herhangi bir geliştirici, P2P işlemlerini gerçekleştiren dağıtılmış uygulamalar oluşturabilir ve yayınlayabilir.


· Cardano (ADA): Cardano, akıllı sözleşme işlevine sahip açık kaynaklı bir projedir. Finansal uygulamaları çalıştırmayı ve katmanlı bir mimari aracılığıyla kullanıcılara diğer blockchain protokollerinden daha fazla esneklik sağlamayı amaçlamaktadır. Cardano, "herkes için adil finansal hizmetlere ücretsiz erişim sağlayan, daha fazla finansal katılımı garanti eden bir düzenlenmiş bilgi işlem tarzına" ulaşmayı hedefliyor.


· Solana (SOL): Solana, Ethereum'un en zorlu rakiplerinden biridir. Solana, blockchain endüstrisinin evrimi olan merkezi olmayan finans (DeFi), merkezi olmayan uygulamalar (DApp'ler) ve akıllı sözleşmeler için geliştirildi. Şu anda, Solana'nın en ikna edici özellikleri, kodlanması kolay olan programcı dostu uyumluluğudur. Sonuç olarak Solana, en popüler blockchain tabanlı oyun ağlarından biri olmaya da güçlü bir aday. Bununla birlikte, yeni ağ hızlı genişleme, fiyat oynaklığı ve botlarla boğuşurken, son zamanlarda önemli kesintiler gördü.


· Ripple (XRP): P2P bankalararası transfer yöntemi olarak tasarlanmış olup, Bitcoin tabanlı olmayan Kriptolardan biridir. Ripple, uçtan uca paradigmaya dayalı bir kredi sistemi geliştirmeyi amaçlayan, özgür yazılıma dayalı bir projedir. Her Ripple düğümü, yerel bir değişim platformu olarak işlev görür, böylece tüm sistem merkezi olmayan bir karşılıklı banka oluşturur. Birkaç ön hat bankası, uluslararası para birimi transferlerini iyileştirmek için XRP kullanmaya başladı.


· Litecoin (LTC): Scrypt'i bir algoritma olarak kullanan ilk kripto para birimlerinden biri. Litecoin, P2P ağı tarafından desteklenen bir Kripto para birimi ve ekstra bir güvenilirlik katmanı sağlayan bir MIT (Massachusetts Institute of Technology) lisansı tarafından yayınlanan açık kaynaklı bir yazılım projesidir.


Bu sıralama sürekli değişir, güncel bilgi olarak algılamayın. Daha önce gösterdiğimiz en iyi platformlardan herhangi birinde kripto sıralamasını kontrol edin.




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



7 görüntüleme0 yorum
bottom of page