top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Polonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2022

Polonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Dünya çapında kripto popülaritesinin artmasıyla birlikte, dijital varlıklara yatırım fırsatları her yerde. Polonya, kısmen kripto para birimi faaliyetleri için uygulamalı bir düzenleyici ortamın yardımıyla aktif bir kripto para ticareti ekosistemine sahiptir. Bu yazıda, Polonya'da bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin nereden ve nasıl satın alınacağını, içerdiği riskleri ve Polonya'da bitcoin kullanımına genel bir bakış sunacaktır. Yazıda, hem normal Polonyalı kullanıcılar hem de geleneksel finans kurumlarının güvenliği ve rahatlığıyla kripto satın almak isteyen ilk kez alıcılar için faydalı olacaktır. Polonya'da yaşayan Türk vatandaşları nasıl kripto para hesabı açabilir? Binance Global üzerinde al sat işlemi nasıl yapabilir? Bütün soruların yanıtlarını makalemizde bulabilirsiniz.


Polonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Polonya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Polonya'da Bitcoin ve Kripto Para Ticareti


Polonya'da kripto para ticareti herhangi bir devlet kurumu tarafından doğrudan düzenlenmiyor ve bu durumun kısa vadede değişmesi pek olası görünmüyor. Polonya Mali Denetleme Kurumu KNF, 12 Ocak 2021'de dijital para birimlerinin Polonya yasalarına göre herhangi bir özel düzenlemeye tabi olmadığını belirtti.


KNF, sanal para birimlerindeki ticareti düzenlemese ve Polonya bitcoin piyasası tüm niyet ve amaçlara göre düzenlenmemiş bir pazar olarak kalsa da, ödeme hizmeti sağlayıcıları olarak bitcoin borsalarının faaliyetleri üzerinde düzenleyici yargı yetkisine sahiptir. KNF, Ocak ayında yaptığı açıklamada, doğrudan düzenleyici gözetimi olmasa da, Polonya'da yasal bir faaliyet olduğunu belirterek, bitcoin ticaretinin yasal statüsüne açıklık getirdi.


Polonya'da Exchange Hackleri ve Kripto Dolandırıcılığı


Son on yılda, Bidextreme, Bitcurex ve Bitmarket dahil olmak üzere Polonya kripto para ticaret platformlarını etkileyen en az 3 yüksek profilli güvenlik ihlali yaşandı. Dijital para birimleri sunan çoğu Polonyalı değişim platformu, o zamandan beri, platformdaki sıcak cüzdanların kullanımını sınırlamak da dahil olmak üzere güvenliklerini artırmak için önlemler aldı.


Daha yakın zamanlarda, Polonya kaynaklı bir dizi karmaşık kripto dolandırıcılığı manşetlere taşındı. Ağustos 2020'de KNF, Polonyalı tüketicileri hedef alan bir soğuk arama dolandırıcılığı tarafından taklit edildi. Sözde KNF tarafından düzenlenen kripto para birimi yatırım ürünleri sunan şirketlerden geldiği iddia edilen çağrılar.


PLN İçin Kripto Nasıl Satın Alınır?


Polonya'daki kullanıcılar, banka/kredi kartı, NETELLER, PayPal, banka havalesi, SEPA havalesi, banka havalesi, bitcoin ATM'leri ve hatta bazı durumlarda belirli perakende satış noktalarında şahsen nakit para yatırma dahil olmak üzere çeşitli şekillerde PLN kullanarak kripto para satın al yapabilirsiniz. Polonya ülkesinde yaşayan Türk ve Polonya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adım takip edin.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Polonya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Polonya'da Bitcoin Nasıl Satın Alınır?


Polonya'da Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almanın birkaç yolu vardır. Ancak, her yöntem genellikle aşağıdaki adımları içerir:


1. Polonya'da saygın bir kripto borsası bulun – Bir borsa ararken, borsaların itibarı ve

güvenlik teklifleri gibi dikkate alınması gereken önemli faktörler vardır.


2. Kripto borsasına kaydolun - Artık kullanacağınız borsayı seçtiğinize göre, uygulamalarını indirmenin veya web sitelerini (borsaya bağlı olarak) ziyaret etmenin ve kayıt işlemlerini tamamlamanın zamanı geldi.


3. Kripto borsasına itibari para gönderin – Kayıt olduktan sonra itibari paranızı daha sonra Bitcoin veya başka bir kripto para ile değiştireceğiniz borsaya gönderebilirsiniz. Bu genellikle banka hesabınızdan havale yapmayı veya para göndermek için banka veya kredi kartınızı kullanmayı içerir.


4. BTC veya diğer kriptoları satın almak için itibari para kullanın – Paranız döviz hesabınıza ulaştıktan sonra, satın almak istediğiniz kripto para birimini bulma ve itibari paranızı kullanarak satın alma zamanı gelmiştir.


Peki kripto para nereden satın alınır? Binance, çok çeşitli fiat/kripto çiftleri ile dünyanın önde gelen borsalarından biridir.


· Kullanım Kolaylığı: Binance, rakiplerine kıyasla kesinlikle daha az acemi dostu ve daha hantal bir arayüze sahiptir. Çok fazla etkisi olmasa da daha az karmaşık ve kafa karıştırıcı bir düzen sunmaya çalışan Binance Basic'in son tanıtımıyla bunu telafi etmeye çalıştı.


· Para Yatırma Yöntemleri: Binance kripto transferini, banka kartını, kredi kartını, banka transferini ve SEPA transferini destekler.


· Ücretler: Binance, her işlemde yüzde 0,1 ücret alır. Kripto para çekme ücretleri, ilgili kripto para birimine dayalı sabit tutarlar kullanılarak değerlendirilir.


· Fiat Para Birimleri: AUD, BRL, CAD, CHF, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, KES, KZT, MXN, NGN, NOK, NZD, PEN, PLN, RUB, SEK, TRY, UAH ve UGX.


· Kripto para birimleri: Binance, ADA, BAT, BCH, BNB, BTC, BUSD, CHZ, COMP, DAI, DASH, DOGE, EOS, ETC, ETH, IDEX, LINK, LTC, MATIC, MKR, ORN, SNX dahil olmak üzere 50'den fazla kripto para birimini destekler, SXP, USDT, VET, XRP, XTZ, ZEC ve ZIL.


Polonya'da Kripto Yasal Mı?


Evet, Polonya'da tüketicilerin kripto para satın al, ticaretini yapması, tutması ve satması tamamen yasaldır. Bu, Polonya'nın Mali Denetleme Kurumu olan KNF'ye göre. Aslında, kripto para ticareti, Polonya'da büyüyen bir sahne ile çok popüler bir faaliyettir. Diğer birçok ülkede olduğu gibi, kriptoda elde edilen tüm kârlar üzerinden vergi ödenmesi bekleniyor. Buna ek olarak, Polonya'daki tüm endüstriler ve faaliyetler için geçerli olan belirli düzenlemelere tüm kripto katılımcıları tarafından uyulmalıdır.


Polonya'da kriptonun yasal olup olmadığı konusundaki kafa karışıklığı, esas olarak Ekim 2021'e kadar kripto para biriminin ülkede teknik olarak düzenlenmemiş olması gerçeğinden kaynaklandı (yine de katılımcılar için yasal olmasına rağmen). Bununla birlikte, Ekim 2021'de KNF, AML (kara para aklamayı önleme) V Direktifi'nin uygulanmasını duyurduğunda daha fazla düzenleyici netlik sağladı. Bu yeni mevzuat, özellikle Polonya'daki tüketicilerin aksine kripto para alanında faaliyet gösteren işletmeleri hedefliyor ve ülkede kripto hizmetleri sunan

şirketlerin uyması gereken yasaların bir listesini sağlıyor. Bu nedenle, kripto kazançları

üzerinden vergilerinizi ödediğiniz ve kriptoyu başka türlü yasa dışı faaliyetlerde bulunmak için

kullanmadığınız sürece, Polonya'da kripto kullanmak tamamen yasaldır.


Polonya'da Bir Bitcoin Makinesi Var Mı?


Evet, Polonya genelinde 20'si Kraków'da, 34'ü Varşova'da, 19'u Gdańsk'ta ve 8'i Wroclaw'da olmak üzere birkaç bitcoin ATM'si var. Polonya bitcoin ATM'lerinin ve veznedarlarının bir listesini burada bulabilirsiniz.




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505


73 görüntüleme0 yorum
bottom of page