top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Rusya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Rusya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Hükümet bu konuda ileri geri gittiği için Rusya'da Bitcoin satın almak veya Bitcoin sahibi olmak çok kolay değil. Kripto para birimi kullanımı 2016 yılında meşrulaştırılsa da, bu yıl hükümet kararı geri almaya karar verdi. Ruslar ve Bitcoinler arasındaki bu aşk-nefret ilişkisini anlamak zor. Bununla birlikte, kripto para birimleri meraklılarına bırakılan bir başvuru var. Fark sözleşmeleri veya CFD'ler olarak bilinir ve insanların Bitcoin'in değerindeki hareketleri onlara sahip olmak zorunda kalmadan ticaret yapmasına olanak tanır. Yedekleme indirme, cüzdanını şifreleme gibi güvenlik sorunları hakkında endişelenmenize gerek olmadığı için bu yararlı olabilir. Tüccarlar, kripto para birimlerini güvenli bir şekilde saklamaya gerek duymadan Bitcoin'den spekülasyon yapma ve para kazanma seçeneğine sahiptir.


Rusya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Rusya'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Borsalar Yoluyla Rusya'da Bitcoin Alış ve Satışı


Birkaç yıl önce şaşırtıcı bir hareketle Rusya, madenciliği, bitcoin alım satımını suç saymamak için liberal bir yaklaşım benimsedi. Ülkedeki kripto para topluluğu, o dönemden itibaren bitcoin kullanımını teşvik etmek için adımlar atmaya başlamıştı.. Ağustos ayında, Moskova ilk çevrimdışı bitcoin borsasını kurdu.


Dünyanın her yerinde bitcoin alıp satmanın kendi kuralları ve düzenlemeleri vardır ve bu Rusya'da da aynıdır. Burada nakit, kredi/banka kartı, banka havalesi ve PayPal yoluyla bitcoin satın alınabilir. Alıp satmayı kolaylaştıran birçok farklı borsa vardı. Rusya'da kripto para birimlerini desteklemek için kullanılan birkaç borsa var . Binance, Rusya'daki müşterileri destekleyen iyi bilinen bir borsadır. Bunlar, Binance aracılığıyla Bitcoin satın almanın adımlarıdır.


Adım 1 – Bir Dijital Cüzdan Açın


Dijital bir cüzdan, kripto para birimlerinizi tuttuğunuz ve blockchain teknolojisi aracılığıyla başkalarıyla etkileşime girdiğiniz yerdir. Pek çok dijital cüzdan sağlayıcısı vardır, ancak hangisinin sizin için en iyi olduğuna karar vermeden önce derin bir araştırma yapmanız önemlidir.


Adım 2 – Kaydolun ve Hesap Açın


Binance web sitesine girdikten sonra, kaydolun ve size hizmetlerini sağlayabilecek bir hesap açın. Rusya ülkesinde yaşayan Türk ve Rusya ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Rusya'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:



Bitcoin'i Rusya'da Nerede Kullanabilirim?


Rusya'da bitcoin kullanmak, mevcut Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yasaklamasının ardından tartışmalı bir konu haline geldi. Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev de Putin'in duygularını tekrarlayarak "Rusya'daki bitcoin yerleşimlerinin yasallaştırılmayacağını" belirtti. Merkez bankası, Bitcoin'in alternatif bir ödeme seçeneği olarak kullanılamayacağını da sözlerine ekledi. Dolayısıyla, şu an itibariyle, Rus hükümeti kısa veya orta vadede bitcoin kullanımını onaylamamaya açıkça karar vermiş gibi görünüyor.


Belirsiz yasal durum nedeniyle, var olan yalnızca birkaç borsa ve komisyoncu vardır. Birçok kişi Binance ile ticaret yapmayı tercih ediyor. BTC-E, Rubel ve bitcoin ticareti yapmak için en büyük borsalardan biridir. Para yatırmaya izin vermek için çeşitli ödeme sağlayıcılarıyla birlikte çalışır.


Hükümet kripto para satın al konusunda bölünmeye devam ederken, bazı yerler bitcoin'i kabul edilebilir bir ödeme seçeneği olarak görmeye başladı. Gelenekten ayrılan Moskova'daki Valenok ve Vintage 77 gibi restoranlar, ödeme seçeneği olarak bitcoin'i bile kabul etmeye başladı.


Değişen zamanın bir başka işareti de, birçok Rus üniversitesinin kripto para birimleri üzerine kurslar vermesidir. Kurslar, akademik yılında okulların programlarına dahil edilecektir. Bu üniversitelerden bazıları Moskova Devlet Üniversitesi, Ekonomi Yüksek Okulu, Saint Petersburg Devlet Ekonomi Üniversitesi vb.


Rusya'daki Bitcoin ATM'leri


Yılısonuna kadar Moskova'da kurulması planlanan 100 ATM var. Daha önce, prova olarak bir tane kurmuştu. Şimdi, kalkış ve varış terminallerinde ülkeden ayrılan ve girenlere kripto para birimlerine erişim sağlayacak ATM'ler kurmak için havaalanı sahipleriyle işbirliği yapmayı planlıyor. Şirket, herhangi bir dış finansmanın yardımı olmadan projeyi yürütmek için kendi fonlarına güvendiklerini söyledi. Bu yılın başlarında, Rus girişimine göre ilk bitcoin ATM'lerinden birini Moskova'ya getirmişti.


Kripto para birimlerinin Rusya'daki bir sonraki büyük şey olduğuna dair bir başka cesaret verici işaret, Rusya'nın en kalabalık üçüncü şehri Novosibirsk'in yerel bir girişim tarafından kurulan 10 bitcoin ATM'sini görmesiydi. Rusya'da farklı şehirlerde ATM kurulması uygulaması her geçen gün artıyor ancak bugün itibariyle hükümet bunlara karşı herhangi bir önlem almış görünmüyor.


Terminallerin çoğu şişeli içecek satan mağazalarda bulunuyor. İlk plan, onları şehrin lüks alışveriş merkezlerinde kurmaktı, ancak kiralar yüksekti. Makineleri çalıştıran yazılımı geliştirmek üç ay sürdü ve makine her işlem için %6 ücret alacak. Bu gerçekten de bitcoin satın almanın maliyetli bir yoludur, ancak Bitcoin fiyatlarında gördüğümüz oynaklığı göz önünde bulundurarak, Rusların çoğu hala bu enstrümanı alıp satmanın iyi bir yol olduğuna inanıyor ve onu bir ödeme yöntemi olarak kullanmanın dışında. sınırlar, bunu aynı zamanda bitcoin fiyatları hakkında spekülasyon yapmak için de kullanıyorlar, böylece Bitcoin'in son zamanlarda yalnızca bir yöne gidiyor gibi görünen fiyat hareketlerinden hızlı bir şekilde kar elde edebiliyorlar.


Rusya'nın kripto para birimlerini meşrulaştırma ve ardından yasaklama konusundaki taklasını çevreleyen çok fazla kafa karışıklığı olmasına rağmen, ülke vatandaşları başka bir yöne gidiyor gibi görünüyor. Bitcoin ATM'lerinin ithalatını kolaylaştıran yeni girişimler ve ödeme olarak bitcoin'i kabul eden restoranlar ve otellerle, gelgit dönüyor gibi görünüyor. Bitcoin yenilikçi bir ödeme şeklidir ve dünyanın geri kalanı bu konuda hemfikir görünmektedir. Hükümetin insanların gerçekte ne istediğine dikkat etmesi ve kripto para birimlerini destekleyecek yasalar çıkarması ihtimali çok düşük.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505




6 görüntüleme0 yorum
bottom of page