top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Stargate Finance (STG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 2 May 2023

Stargate Finance (STG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Stargate, tamamen birleştirilebilir ilk yerel varlık köprüsünü ve LayerZero üzerine inşa edilen ilk dApp'i kuran topluluk odaklı bir kuruluştur. Ethereum'un atılımını takiben, zincir dolaşım verimi sağlayan çiftçilere artan ihtiyacı karşılamak için çeşitli alternatif zincirler ve ikinci katman toplamaları ortaya çıktı. Her ekosistem, geleceğini merkeziyetsizlik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik arasındaki benzersiz bir blok zincir mimarisi takas setine bağladı. Rakip DeFi ekosistemlerinin alanı büyüdükçe, sürekli bir kullanıcı akışı, büyük verim arayışıyla çapraz zincirler yapmanın yollarını keşfetti.


Stargate Finance (STG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Stargate Finance (STG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Stargate Finance Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz

138,138,316 STG

14%

Maks Arz

1,000,000,000

Toplam Arz

1,000,000,000


Arka Plan


Stargate'in amacı, zincirler arası likidite transferini basit, tek seferlik bir işlem haline getirmektir. Stargate, herhangi bir zincirdeki herhangi bir varlıktan başka herhangi bir zincirdeki herhangi bir varlığa tek tıklamayla takas yapılmasına izin verir. Bir kullanıcının Ethereum'daki DAI'yi Stargate tabanlı olmayan bir DEX'teki Polygon'daki AAVE ile takas etmek istediğini varsayalım.


Stargate tabanlı SushiXSwap, kullanıcıların Sushi'nin arayüzünden hiç ayrılmadan kaynak zincirinden tek işlemde Ethereum'daki DAI'yi Polygon'daki AAVE ile değiştirmesine olanak tanır. Kullanıcılar, tek bir işlemde hem kaynak hem de hedef zincir gas ücretlerini ödeyebileceği gibi, hedef zincirde gelecekteki gas ücretleri için ek varlıklar sağlayabilir.


Stargate Nedir?


Stargate, tamamen birleştirilebilir ilk yerel varlık köprüsünü ve LayerZero üzerine inşa edilen ilk dApp'i kuran topluluk odaklı bir kuruluştur. Omnichain DeFi için çok önemli olan tamamen özelleştirilebilir bir likidite aktarım mekanizmasıdır.


Kullanıcılar ve dApp'ler, yerel varlıkları zincirler arasında taşımak için Stargate'i kullanabilirken aynı zamanda protokollerin birleşik likidite havuzlarına anında kesinlik garantisiyle erişebilir. Stargate sahipleri, cüzdanlarını Ethereum Mainnet'e bağlamalı, bir DEX'e gitmeli, DAI'yi USDC'ye değiştirmeli çünkü Polygon DAI'yi desteklemiyor, USDC'yi sarılmış bir sürüme (USDC-wrap) takas etmek için birinci nesil bir köprü bulmalı, Polygon'a bağlanmalıdır. Meta maskeleyin, köprüleyin ve bir ücret ödeyin, AAVE ile takas etmek ve bir ücret ödemek için ikili bir USDC-wrap havuzuyla BNB Zincirinde bir AMM bulun. Ardından Mainnet'e dönmek için işlemi tekrarlarlar.


LayerZero'nun genel mesajlaşma protokolünü temel alan Stargate, zincirler arası şekillendirilebilirliği basit ve güvenli hale getirmek için tasarlanmıştır. Zincirler arası birleştirilebilir köprüler, herhangi bir zincirdeki herhangi bir dApp ile hemen entegre edilebilir. Köprü oluşturma süreci, riski, işi ve bunu kendilerinin yapma endişesini ortadan kaldırmak için tüketicilerden soyutlanmıştır.


Stargate'in Ürünleri Nelerdir?


1. Transfer


Kullanıcılar, orijinal varlıkları farklı zincirler arasında 1:1 oranında dönüştürmek için Stargate'in likidite havuzunu kullanabilecekler.


2. Havuzlar


Kullanıcılar, Stargate'in Ominichain protokolüne likidite sağlayacak ve karşılığında stablecoin alacak. Likidite sağlayıcılar ayrıca STG belirteçleri karşılığında LP belirteçlerini toplayabilirler.


3. Çiftlikler


STG ödülleri karşılığında, likidite sağlayıcıları STG jetonlarını almak için Lp jetonlarını toplayabilir. Bu, kullanıcıların birçok avantaja sahip olmasına yardımcı olmak için Stargate topluluğunun 1 parçası olmak için gereklidir.


4. Bahis


STG token sahipleri, Stargate'in yönetişim token'ı olan veSTG karşılığında bu token'ları staking yaparak kilitleyebilir. Bir kullanıcı ne kadar uzun stake yaparsa, o kadar fazla veSTG tokeni alır. Son zamanlarda, Snapshot'ta oy kullanmak için yönetişimi artırmak amacıyla ve STG karşılığında STG'yi stake edebilmekle ilgili pek çok konuşma yapıldı. Bunun katılımcılar için bir airdrop olduğu söyleniyor, ancak doğrulanmadı.


Stargate Kullanma


DeFi kullanıcıları, Stargate'teki yerel varlıkları tek bir işlemle takas edebilir. Kullanıcılar, örneğin, Ethereum'daki USDC'yi BNB'deki USDT ile değiştirebilir. Stargate, bir sahibinin varlıkları zincirler arası dağıtmak için tercih ettiği getiri toplayıcısından oluşabilir ve ek APY umutları açar. Topluluğa ait Stargate birleşik likidite havuzları, bu zincirler arası takasları destekler.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı nasıl açılır? Video anlatım:


Stargate Finance projesinin Temel Özellikleri


Stargate'in özelliği çapraz zincir üçgen problemini çözdükten sonra dönüşüm, likidite havuzu, likidite madenciliği ve stake etme gibi faydalar sağlamasıdır.


· Dönüşüm: Kullanıcılar, Stargate'teki birleşik likidite havuzunda 1:1 zincirler arası yerel varlıkları yönetebilir. Türev varlıkları (Sarmalanmış varlıklar) ticarete dönüştürmek için ek ücretler harcamaya gerek yoktur ve işlem sonunda varış noktasında onaylanacaktır.


· Likidite Madenciliği: Stargate'in Omni Chain protokolünde likidite sağlamak için Stargate, likidite sağlayıcılarının STG belirteçleri kazanabileceği bir stablecoin likidite madenciliği ödül mekanizması önermektedir.


· Taahhüt: STG token sahipleri, Stargate'in yönetişim token'ı “veSTG”yi kazanmak için konumlarını kilitleyebilir ve Stargate topluluk yönetişimi ile ilgili önemli kararlara katılabilirler.


STG Token


STG, Stargate'in yerel tokendir. STG'nin toplam token arzı ve maksimum token arzı 1.000.000.000'dir. STG belirteçleri, likidite sağlama, stake etme ve Stargate protokolüyle ilgili yönetişim kararları almak için kullanılır. Bir token sahibi olarak, veSTG'yi almak için STG'nizi stake edebilirsiniz, ardından yönetişim oylarına katılabilirsiniz. veSTG'nizi uzun süre kilitlerseniz, daha fazla ödül alırsınız. Aslında, Stargate protokolü, tokenlerin ne kadar süre kilitli kaldığına bağlı olarak elde edilen veSTG stakerlarının miktarını artıran bir tür zaman ağırlıklı sistem kullanır.


Kullanıcılar doğrudan Stargate protokolüne likidite ekleyebilir ve sonrasında stabilcoin ödülleri alabilirler. Bu ödüller her transfer için sağlanır. Stargate'te STG dışı transfer ücreti %0,06'dır. Likidite havuzlarının, STG ödülleri elde etmek için likidite havuzu belirteçlerini toplaması da mümkündür. Şu anda, birleşik likidite havuzları ile çiftçilikte yer alan bazı kişiler, %30'a yakın bir APY alıyor. Bu cazip getiriler nedeniyle Stargate, TVL'sini artırmaya devam etmelidir. STG için maksimum arz bir milyar jetondur. Bununla birlikte, dolaşımdaki arz 133 milyon jetonun biraz üzerindedir.


STG sahipleri, Stargate'in yönetim belirteci olan veSTG'yi kazanmak için belirteçlerini stake edebilir. veSTG belirteçlerine sahip olduklarında, tartışmaya açılan tüm girişimler ve teklifler için oy kullanabilirler. İlk lansman müzayedesi için tahsis edilen jetonlar, yatırımcılar ve Stargate'teki ekip toplam 12 ila 24 ay boyunca kilitli kalacak ve bu da protokol büyürken arzın düşük kalmasını sağlıyor. Bu jetonun şu anki fiyatı 0,65 dolar ve piyasa değeri 86 milyon dolardan fazla.


STG Token Nasıl Satın Alınır?


Aşağıdaki adımları izleyerek Binance STG satın alabilirsiniz:


Binance hesabınızda oturum açın ve [Ticaret] seçeneğine tıklayın . [Nokta] üzerine tıklayın. Mevcut ticaret çiftlerini görmek için arama çubuğunu kullanarak "STG"yi arayın. Örnek olarak STG/USDT'yi ele alalım.


Aşağı kaydırın ve [Nokta] kutusuna gidin. Satın almak istediğiniz STG miktarını giriniz. Bir Limit emri, Piyasa emri veya Stop-limit emri açmayı seçebilirsiniz. Örnek olarak Piyasa düzenini ele alalım. Siparişinizi onaylamak için [STG Satın Al]'a tıklayın. Satın alınan STG'yi Spot Cüzdanınızda bulacaksınız.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


19 görüntüleme0 yorum
bottom of page