top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Suudi Arabistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Suudi Arabistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Bitcoin, Suudi Arabistan'da yasaldır ve bireylerin Bitcoin satın alması veya harcaması konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Öte yandan bankaların kripto para birimi ile işlem yapması yasaklandı. Suudi Arabistan Para Otoritesi, herhangi bir düzenleyici kurum tarafından izlenmediği veya desteklenmediği için Bitcoin'e karşı uyarıda bulundu. Ek olarak, WannaCry ve Petya gibi kripto-kötü amaçlı yazılımlarda Bitcoin'in kriptodaki rolüne ilişkin endişeler dile getirildi. Bununla birlikte, daha sonra tartışacağımız gibi, Suudi Arabistan hükümeti blockchain teknolojisinde açıkça değer görüyor ve onu finansal sistemlerine uygulamak için aktif olarak çalışıyor.


Suudi Arabistan'da Bitcoin satın almanın en kolay yollarından biri kripto para borsalarıdır. Suudi Arabistan'da Bitcoin sunan birkaç borsa vardır ve tercihlerinize göre birini seçmenize olanak tanır. Farklı borsaların, birini seçmeden önce dikkate alınması gereken farklı işlem ücretleri, ödeme modları, para çekme limitleri ve doğrulama süreçleri bulunmaktadır. Ek olarak, Bitcoin alıcıları, dijital para birimini satın almanız için belirli borsaların kendi cüzdanınızı almanızı gerektirebileceğini akılda tutulması gerekir. Herhangi bir zorunluluk olmasa bile güvenlik nedeni ile kendinize ait bir cüzdanınız bulundurmanız önerilir.


Suudi Arabistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Suudi Arabistan'da Kripto Para Nasıl Satın Alınır?


Kripto para birimi elde etmek için gidebileceğiniz farklı yollar vardır. Bununla birlikte, borsalar ve komisyonculuk en yaygın yöntemler olmaya devam ediyor ve bu sektöre yatırım yapmaya karar verdiğinizde muhtemelen durak noktanız olacak. Ancak, henüz ayrıntılı olarak tartışmadığımız bir şey var. Bu platformlardan nasıl Bitcoin veya Ripple satın alırsınız? Şey, asla tek yönlü bir ilişki değil. Kredi/banka kartları, PayPal, e-Cüzdanlar, banka havaleleri kullanarak bir borsada veya aracı kurumda kripto para satın al yapabilirsiniz. Mevcut seçenekler, kullandığınız platforma göre değişir, ancak aracı kurumlar borsalardan daha fazla seçenek sunma eğilimindedir.


Binance İle Bitcoin Al ve Sat


Binance, sektör lideri işlem ücretlerine erişim arayan Suudi Arabistan sakinleri arasında popülerdir. Bu sağlayıcıda bir hesap açarken %0,10'luk bir komisyon sunulmaktadır. Daha da düşük ücretler almak için Binance'in yerel belirteci olan BNB'yi tutun. Bu aynı zamanda yatırımcıların belirli işlem hacmi hedeflerine ulaşması durumunda da geçerlidir.


Binance, Bitcoin'e ek olarak 600'den fazla dijital para birimi sunar. Bu, spot ticaret, vadeli işlemler ve opsiyonlar dahil olmak üzere 1.000'den fazla ticaret piyasasını kapsar. Binance ayrıca Bitcoin ve diğer kripto varlıklar üzerinde kaldıraç sunar. Para yatırmak için Binance, bir KYC işlemi tamamlandıktan sonra banka ve kredi kartı ödemelerini destekler.


Bu sadece birkaç dakika sürer, sadece bazı temel kişisel bilgiler ve devlet tarafından verilmiş bir kimliğin bir kopyası gerekir. Binance, banka/kredi kartı satın alımlarında ortalama %1,8 ücret alıyor - ancak bu değişebilir, bu nedenle sipariş vermeden önce belirli ücreti kontrol ettiğinizden emin olun. Daha ucuz seçenek, kripto para yatırmak veya geleneksel bir banka havalesi yapmaktır.


Binance, düşük ücretler ve önemli sayıda piyasa desteğine ek olarak, faiz getiren hizmetlere erişmek isteyenler için de harika bir seçenek. Örneğin Bitcoin, esnek para çekme koşullarında %5'lik bir APY ile gelir. Ancak, daha yakından incelediğimizde, %5'lik bir APY'nin yalnızca yatırılan ilk 0,01 BTC'de sunulduğunu gördük. Bundan sonra, APY yalnızca %0,8'e düşer. Binance, iki faktörlü kimlik doğrulama ile birlikte gelen güvenli bir web cüzdanı sunar. İstemci dijital varlıklarının büyük çoğunluğu soğuk depoda tutulur ve uzaktan hack olayını kapsayacak bir yedek pot vardır.


İkincisi, Binance'in kullanıcılarından topladığı işlem ücretleri ve komisyonlardan finanse edilir. Binance uygulaması, bir düğmeyi tıklayarak canlı ticaret piyasalarına erişim sunar. Bu, hem iOS hem de Android akıllı telefonlarda mevcuttur. Son olarak Binance, özel anahtarlara tam erişim ve kontrol sağlayan Trust Wallet adlı merkezi olmayan bir uygulamaya ev sahipliği yapıyor.


Suudi Arabistan ülkesinde yaşayan Türk ve Suudi Arabistan ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Suudi Arabistan'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:





Suudi Arabistan'da Kripto Para Birimlerine Nasıl Yatırım Yapılır?


Kripto para birimi Suudi Arabistan'da yasaldır ve ülkede ATM dağıtan çok sayıda kripto para vardır. ATM'lerden yasal olarak kripto para birimi alabilir veya yukarıda tartışılan diğer kripto para birimi platformlarından herhangi birini keşfedebilirsiniz. Ayrıca, kripto para birimi hakkında her zaman konuşacak bir şeyler vardır. Peki, Suudi Arabistan'da kripto para birimine nasıl yatırım yapabilirsiniz?


Al ve Tut


Sorunsuz bir kripto para birimi yatırımı için sabırsızlanıyorsanız, satın alma ve tutma stratejinizdir. Kripto meraklıları arasında popüler olarak HODL olarak bilinir ve bu basitçe 'HOLD'un yanlış yazılmasıdır. Muhtemelen en basit kripto para birimi yatırım stratejisidir, çünkü yalnızca madeni paralarınızı uzun vadede bir cüzdanda satın alıp saklamayı içerir. Bu stratejiyi kullanmak isteyen yatırımcılar, bir komisyoncu yerine bir borsadan satın almaktan daha iyi olacaktır. Ayrıca, çevrimiçi cüzdanların aksine soğuk cüzdan depolaması tercih edilir.


CFD Ticareti


CFD Ticareti, Fark Ticareti Sözleşmesi anlamına gelir. Bir CFD, genellikle "alıcı" ve "satıcı" olarak tanımlanan iki taraf arasındaki bir sözleşmedir ve satıcının alıcıya bir varlığın mevcut değeri ile sözleşme anındaki fiyatı arasındaki farkı ödemesini şart koşar.


Esasen, varlığın kendisine sahip olmak zorunda kalmadan bir varlığın fiyat hareketi üzerinde işlem yapmanın bir yoludur. Bu, belirli varlıkların (kripto gibi) mülkiyetini almaktan kaçınmak isteyen veya piyasanın kendi lehlerine hareket etmesini beklemek zorunda kalmadan fiyat hareketlerinden yararlanmak isteyen tüccarlar için çok yararlı bir araç olabilir. Bununla birlikte, CFD'lerin karmaşık araçlar olduğunu ve kaldıraç nedeni ile hızla para kaybetme riskinin yüksek olduğunu lütfen unutmayınız. CFD'lerin nasıl çalıştığını anlayıp anlamadığınızı ve paranızı kaybetme riskini göze alıp alamayacağınızı düşünmelisiniz.


Günlük Ticaret


Günlerinizi ekran arkasında geçirmeyi seviyorsanız ve iyi analitik becerilere sahipseniz, bu strateji tam size göre. En zorlu kripto para ticaret stratejilerinden biridir ve para kazanmanın veya kaybetmenin hızlı bir yoludur. İdeal olarak, bu strateji, dijital varlıkları satın almayı ve fiyatlar yükseldiğinde satmak için fiyat hareketlerini aktif olarak izlemeyi içerir. Ayrıca fiyatlar düşmeye başladığında da satış yapabilir ve daha fazla kaybın önüne geçebilirsiniz. Genel olarak, bir tüccar bir anlaşmayı dakikalar, saatler veya günler içinde kapatabilir. Ancak Günlük İşlem, tacirlerin işlem gününün sonunda işlemlerini tamamlamaları anlamına gelir.


Suudi Arabistan'da Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimleri Yasal mı?


Ripple, düzenleme gerekçesiyle sorunlarla karşılaşan en son kripto para birimlerinden biridir. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndaki davasına yanıt olarak, bazı yargı bölgeleri kripto parayı yasakladı. Suudi Arabistan henüz herhangi bir kripto para birimini yasa dışı ilan etmedi. Bu nedenle, onlara yatırım yapmadan önce bireysel madeni paraların yasallığını belirlemek her zaman gereklidir.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



bottom of page