top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Türkmenistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Türkmenistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Orta Asya'da bulunan Türkmenistan ülkesi, kripto para birimleri hakkında önemli bir bilgi eksikliğine sahip görünüyor. Türkmenistan'da kripto para birimlerini veya Türkmenistan'da Bitcoin kullanımını Google'da arattığımızda, sonuçlarda yasal statüleri veya düzenlemeleri ile ilgili çok fazla somut bilgi görünmüyor. Ülke merkez bankasının duruşuna ilişkin bir açıklama bile bulunamadı. Bu konuyla ilgili mevcut tek bilgi, bir Rus madenciliği forumundaki bir ileti dizisine verilen yanıtta bulunabilir. Açılış posteri, ülkede kripto satın almanın mümkün olup olmadığını öğrenmek istedi. Cevap, tezgah üstü piyasaların bile bölgede neredeyse hiç bulunmadığıydı. Görünüşe göre, Bitcoin gibi sanal para birimleri yalnızca ABD doları kullanılarak satın alınabiliyor. Hükümet aktif olarak vatandaşlar ve yerel şirketler için yabancı para birimlerine erişimi kısıtlamaya çalıştığından, bu oldukça sorunlu olduğunu kanıtlıyor. Bu borsa Türkmenistan'dan müşteri kabul etmektedir. Genel olarak aynı hizmetleri sunmalarına ve hepsinden kripto para satın al rağmen, işlem ücretleri, güvenlik, doğrulama gereksinimleri, para yatırma yöntemleri ve özelliklerinde aşağıda gösterildiği gibi farklılıklar olabilir.


Türkmenistan'da Bitcoin satın almak için kredi kartı veya banka hesabına ihtiyaç duyacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Binance sayesinde platformda Current Pay, SoFi, Payeer, PayPal ve diğer popüler ödeme yöntemleri ile herhangi bir para birimini kullanarak BTC'niz için ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkmenistan'da Bitcoin satın almanın daha da ucuz hale getirebilmek için masrafları sıfıra kadar indirmekte ve en iyi Türkmen Manatından Bitcoin'e (TMT'den BTC'ye) dönüşüm kurlarını hizmeti hakkında bilgileri paylaşacağız.


Türkmenistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Türkmenistan'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Binance Borsasından Bitcoin Satabilir Miyim?


Türkmenistan konumundaki diğer insanların Bitcoin almasına yardımcı olun ve her satıştan yaklaşık %60'a varan oranda büyük kârlar elde etme fırsatını yakalayabilirsiniz. Hemen yerel banka hesabınız ile satış yapmaya başlayabilirsiniz. Türkmenistan konumundan her gün binlerde Bitcoin alıcısı Binance gelmektedir.


Binance


Binance, gerçek zamanlı işlemler gerçekleştirmek için saygın bir kripto para piyasası arayan deneyimli yatırımcılar için birinci sınıf bir borsadır. Mevcut 166'dan fazla kripto para birimiyle, hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey tüccarlar, tek bir güçlü ticaret platformunda sayısız araç ve çifte sahiptir. Binance, USD, EUR, JPY, KRW, GBP, AUD, RUB ve çok daha fazlasını içeren 50'den fazla para biriminde para yatırma işlemlerini kabul eder.


Türkmenistan'da Bitcoin Nasıl Satın Alınır?


Bitcoin alışverişi yapma olanağı sunan bir Uygulamaya kaydolun. Bu uygulama, satıcı ve alıcı arasında ne eksik ne de fazla aracı olan Broker adı verilmektedir. Aşağıda, yerel yatırımcılar için bazı seçenekleri aktaracağız.


1. Seçilen borsa ile bir yatırım hesabı açınız. Komisyoncuda hesap açma işlemleri çevrimiçi olacak ve Uygulama aracılığı ile yalnızca kimliğinizi ya da pasaportunuzu ve adres belgenizi yüklemeniz gerekmektedir.


2. Hesabı açtıktan sonra para yatırmanız gerekir. Bunu gerçekleştirebilmek için kredi kartı, ön ödemeli kart ya da e-cüzdan kullanabilirsiniz.


3. Bitcoin satın aşmak istediğiniz tam zamanı seçiniz, Uygulamayı açtığınızda içerisinde Bitcoin arayın ve Satın Al seçeneğine tıklayınız. 'Satın almak istediğiniz an' diyoruz çünkü Bitcoin oldukça değişkendir, yani fiyatlar büyük ölçüde değişmektedir. Broker Uygulamaları genelde süreci kolaylaştırma için geliştirilmiş iyi tasarlanmış kullanıcı arayüzlerine sahiptir.


4. İşlem tamamlandıktan sonra, komisyoncu satın alma belgesi vermektedir ve bir komisyon toplar. Komisyoncular, satış ve alış fiyatları arasındaki fark olan spread üzerinden komisyon alırlar. Bu sebeple uygulamaların spreadlerini ve bunların düşük olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.


Türkmenistan ülkesinde yaşayan Türk ve Türkmenistan ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Türkmenistan'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:



Türkmenistan Kripto Para Yasaları


Türkmenistan, kripto para satın al yasal statüsüyle ilgili herhangi bir somut bilgi yayınlamadı. Bu nedenle, kripto para biriminin Türkmenistan'daki yasal statüsü tartışmalıdır. Türkmenistan'ı 1.5/10 güvenlik sıralamasıyla kripto para birimi güvenliği açısından 249 ülke arasında 207. sıraya yerleştirdi.


Ayrıca, Türkmenistan'da dijital para birimlerinin yalnızca yabancı para birimi (ABD doları) cinsinden satın alınabileceği bilinmektedir. Ayrıca hükümet, yerel şirketler ve vatandaşların dövize erişimini aktif olarak sınırlandırıyor ve vatandaşların satın alıp banka kartlarına yatırdıkları döviz miktarını azaltıyor. Böylece insanların dijital para birimlerini elinde tutmasını zorlaştırıyor.


Türkmenistan'daki En Güvenli Kripto Borsası Hangisidir?


Türkmenistan'daki en güvenli kripto para borsası Binance. Banka düzeyinde güvenlik protokollerini sıkı şekilde uygulamaktadır, dünya çapında güvenli konumlardaki sunucularda çalışır ve kullanıcılarının tüm varlıklarının tamamen güvende olduğundan emin olabilmek için sıklıkla mali ve güvenlik denetimlerinden geçer. Ayrıca Türkmenistan'daki herhangi bir platformun en düşük ücretlerinden bazılarına sahipler ve saygın, güvenilir bir borsa olarak biliniyorlar.


Türkmenistan'da Nasıl Bitcoin Satabilirim?


Türkmenistan'da Bitcoin satmanın birkaç farklı yolu vardır, ancak en kolayı onu doğrudan tuttuğunuz kripto cüzdanından veya borsadan satmaktır. Blockchain işlemleri geri alınamaz olduğundan, cüzdanlar arasında para transferi yaptığınızda dikkatli olmayı unutmayın.


Türkmenistan'da Kripto Para Birimi Yasal Mı?


Evet, kripto para Türkmenistan'da yasaldır ve kanunları çiğnemeden kripto para alabilir, satabilir ve kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kripto para birimi şu anda Türkmenistan'da yasal ödeme aracı olarak kabul edilmemektedir, bu da Türkmen hükümetinin ve Türkmen işletmelerinin yasal olarak mal ve hizmetler için ödeme olarak kabul etmek zorunda olmadığı anlamına gelir.


Türkmen Hükümeti Kripto Para Birimini Takip Edebilir Mi?


Evet, Türkmen vergi makamları, yalnızca dijital varlıklarınız bankalar gibi gerçek dünyadaki kurumlarla etkileşime girdiğinde değil, kripto para alım satımlarını ve işlemlerini izleyebilir. Türkmenistan'daki bazı borsaların, satın alma tarihi, satın alma fiyatı, satış değeri ve ilgili tüm KYC verileri dahil olmak üzere kullanıcılarının işlemleri hakkında hükümete bilgi sağlaması kanunen zorunludur. Vergi beyannameleriniz hükümetin bu borsalardan aldığı verilerle eşleşmezse para cezası alabilirsiniz.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



48 görüntüleme0 yorum
bottom of page