top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Ürdün'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Ürdün'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Ürdün hükümeti, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri konusunda sert bir tavır aldı ve bir noktada onları tamamen yasakladı. Ancak Ürdün'deki Bitcoin yasağı temyizde yenildi. Temmuz 2021'de, açık kaynaklı bir web geliştirme şirketi olan Jibrel Network'ün kurucu ortağı Talal Tabbaa, Ürdün'deki bir haber kaynağında "kriptonun Ürdün ekonomisi üzerindeki (kesin) etkisini belirlemenin zor olduğunu" söyledi. ” Ürdün'ün dijital para birimlerini benimseme konusundaki ihtiyatlılığını, 1990'larda interneti benimseme konusunda isteksiz olan ülkelerle karşılaştırdı.


Bir kripto para ödeme şirketi olan TripleA, Ocak 2022'de 2021'de yaklaşık 129.000 Ürdünlü'nün kripto para satın al işlemleri yaptığını bildirdi. Yine de hükümet, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak görmüyor, vatandaşlarını "istikrarsız bir sanal varlığa" yatırım yapmamaları konusunda uyarıyor ve bankaların Bitcoin ile işlem yapmasını kısıtladı. Ancak Ürdün vatandaşları, Bitcoin'i herhangi bir yasadışı amaç için kullanmamaları koşuluyla, ülkelerini destekleyen borsalardan Bitcoin alıp satmakta özgürdür.


Ürdün'de Bitcoin ve kripto para satın al istiyorsanız, en kolay yollardan biri yukarıda özetlenen kripto para borsalarıdır. Ürdün'de Bitcoin sunan birkaç borsa vardır ve kılavuzumuzu kullanarak gereksinimlerinize ve tercihlerinize göre birini seçmenize olanak tanır. Farklı borsaların, kullanıcılar bir tanesini seçmeden önce akılda tutulması gereken farklı işlem ücretleri, para çekme limitleri, ödeme modları ve doğrulama süreçleri vardır. Ek olarak, Bitcoin alıcıları, dijital para birimini satın alabilmeniz için belirli borsaların kendi cüzdanınızı almanızı gerektirebileceğini akılda tutmalıdır. Herhangi bir zorunluluk olmasa bile güvenlik nedeniyle kendinize ait bir cüzdanınız (tercihen donanım cüzdanı) bulundurmanız önerilir.


Ürdün'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Ürdün'de Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Ürdün ve Kripto Para Birimi


Ürdün'de, Hükümetin kripto para birimine karşı olumsuz tutumu, yeni teknoloji için düşmanca bir yasal ortamı teşvik etti. Ürdün Merkez Bankası (CBJ), tüm bankaların, döviz bozdurma şirketlerinin, finansal kuruluşların ve ödeme hizmeti sağlayıcılarının Bitcoin de dahil olmak üzere herhangi bir kripto para satın al işlemini kolaylaştırmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. Sonuç olarak, kripto para birimi ticareti Ürdün yasalarına göre fiilen yasaklanmıştır.


Yasağa ek olarak CBJ, kripto para ticaretinin riskleri hakkında resmi bir uyarı yayınladı. İlk olarak, CBJ, kripto para birimlerinin Ürdün'de yasal ödeme aracı olarak nitelendirilmediğini vurguladı. İkincisi, CBJ, "dünyadaki hiçbir merkez bankasının veya herhangi bir hükümetin değerini onlar tarafından çıkarılan gerçek parayla takas etme yükümlülüğü bulunmadığını ve [kripto para biriminin] temel uluslararası emtialar veya altın tarafından desteklenmediğini" belirtti. Esasen CBJ, kripto para biriminin değerinin altında yatan gerçek varlıkların olmadığını savunuyor.


Üçüncüsü, CBJ, kripto para birimlerinin oldukça değişken olduğu ve yüksek bir devalüasyon riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Örneğin Nisan 2021'de bir Bitcoin'in fiyatı yaklaşık 64.000 dolardı. Mayıs 2021'de tek bir Bitcoin'in fiyatı 38.000 dolara düştü. Bu nedenle, bir Ürdün vatandaşı Nisan ayında kripto para birimine yatırım yaparsa, iki aydan daha kısa bir süre sonra yatırımlarının hakkını kaybederdi.


Dördüncüsü, CBJ, kripto para birimlerinin bilgisayar korsanlığı ve diğer mali suçlar açısından yüksek risklerle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Örneğin, 2020 yılında EXMO adlı bir kripto para borsası hacklendi. Sonuç olarak, EXMO yatırımcıları kripto para varlıklarında yaklaşık 52 milyon dolar kaybetti. Son olarak CBJ, kripto para biriminin hiçbir tüketici koruma önlemi sunmadığı konusunda uyardı. Sonuç olarak, EXMO tüccarları gibi bilgisayar korsanlığı saldırılarına para kaybeden yatırımcıların çalınan fonları kurtarmak için geçerli yöntemleri yoktur. Ayrıca, kripto para birimi büyük ölçüde anonim olduğu için bilgisayar korsanlarının kimliğini bulmak zordur. Sonuç olarak, EXMO tüccarlarının mali zararlarını telafi etmek için yasal başvuruları yoktur.


Tüm bu sebeplerden dolayı CBJ, Ürdün'deki yatırımcıları kripto para yatırımlarından kaçınmaları konusunda uyardı ve Ürdün'de faaliyet gösteren finans kuruluşlarının kripto para ticareti yapmasını yasakladı. Bu nedenle Ürdün, kripto para birimi yatırımcıları için elverişli bir yasal ortam sağlamıyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Ürdün'de yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Ürdün'de Bitcoin Satın Alın


Kripto alım satımı yapmak için bugün elinizdeki JOD'yi BTC'ye kolayca ve güvenli bir şekilde önde gelen kişiler arası borsa olan Binance üzerinden dönüştürmek suretiyle finansal yolculuğunuza seviye atlatın.


Kendi hesabınızı oluşturarak ve özel platform faydalarının kilidini açabilmek için hesabınızı doğrulamak sureti ile dünyanın farklı yerlerinde bulunan milyonlarca Binance yatırımcısı topluluğuna katılabilirsiniz. Kaydolduktan sonra anında ücretsiz Bitcoin Cüzdanı alabilir ve buradan paranızı istediğiniz zaman istediğiniz yerden yönetebilirsiniz.


Başlangıç için herhangi bir masraf ödemeden düşük seviyelerde Bitcoin satın alabilirsiniz. Banka ya da kredi kartınızı, çevrim içi cüzdanınızı, popüler markalardan hediye kartlarını ve çok daha fazlasını Ürdün'de herhangi bir zorluk yaşamadan Bitcoin satın alabilmek için kullanabilirsiniz. Bitcoin alım satımı dünyasına dalmaya hazır mısınız? Binance hesabınıza şimdi girin ve ihtiyaçlarınızı karşılayan rekabetçi teklifleri keşfedin. Ürdün ülkesinde yaşayan Türk ve Ürdün ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Binance İle Bitcoin Satabilir Miyim?


Ürdün konumundaki diğer insanların Bitcoin almalarına yardımcı olun ve her satıştan %60'a varan oranda büyük kârlar elde etme fırsatını yakalayabilirsiniz. Hemen yerel banka hesabınız ile satış yapmaya başlayın. Ürdün konumundan her gün 1000'lerce Bitcoin alıcısı Binance geliyor.



Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505


7 görüntüleme0 yorum
bottom of page