top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Venezuela'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Venezuela'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?


Venezuela, Bitcoin dünyasının en çok konuşulan ülkelerinden biri. Bunun nedeni, Venezuela'nın Bitcoin'in korumak için yaratıldığı her şeyi örneklemesidir. Venezuela'nın son 20 yılda muazzam miktarda finansal ve toplumsal istikrarsızlık yaşadığı bir sır değil. Peki bunun Bitcoin ile ne ilgisi var?


Bitcoin, hükümetlerin para basma güçlerini kullanarak halkı üzerindeki gücünü sınırlamak için yaratıldı. Bitcoin, hükümetlerin anayasalarını değiştirmesini veya vatandaşlarını hapse atmasını engelleyemese de, hükümet harcamaları ve programları iflas edip kontrolden çıktığında onlara bir kaçış kapısı sağlayabilir. Geçmişte, hükümetiniz ekonomiyi unutulmaya yüz tuttuysa, bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey yoktu, beklemek, acının çabucak sona ermesini ve sonunda ülkenin kendi para biriminden vazgeçip para birimini benimsemesi gerekeceğini ummaktan başka. başka bir ülkenin. Tarihsel olarak bu, ABD doları veya İngiliz Sterlini anlamına geliyordu. Ancak, bu para birimleri artık güvenilir değilse veya hükümetiniz kaçınılmaz olanı geciktiriyorsa, yapabileceğiniz hiçbir şey yoktu.


Ancak bugün Venezuelalıların başka bir seçeneği var - Bitcoin. Ve giderek artan bir şekilde ona yöneliyorlar. Birçok mağaza ve dükkan, yasa dışı olmasına rağmen bunu açıkça kabul ediyor. Birçok vatandaş, Kolombiya ve Brezilya'daki sınırın ötesindeki Bitcoin ATM'lerinden veya merkezi diğer ülkelerde bulunan ancak özellikle Venezuelalıları hedefleyen borsalardan madencilik yapıyor veya satın alıyor. Venezuela'da Bitcoin satın almanın bir başka yolu da otomatik vezne makineleridir (ATM'ler). Bu ATM'ler, kullanıcıların nakit kullanarak anında kripto para satın al satmalarına olanak tanır, ancak çoğu en azından bir telefon numarası gerektirir, bu nedenle tamamen gizli değildirler.


Venezuela'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?
Venezuela'da Binance Hesabı Nasıl Açılır? Kripto Para Nasıl Alınır?

Venezuela'daki En İyi Komisyoncu ile Bitcoin Nasıl Satın Alınır?


Alıcıların ve satıcıların doğrudan birbirleriyle ticaret yaptığı kripto para birimi borsalarının aksine, kripto komisyoncuları, kripto alıcıları/satıcıları ile genel pazar arasında aracı olarak çalışır. Venezuela'da ülkede faaliyet gösteren birçok kripto komisyonculuk platformu var, en önde gelenleri önde gelen otoriteler tarafından denetleniyor ve Latin Amerika bölgesindeki tecrübeli uzmanlar tarafından yönetiliyor. Aşağıda, bu aracı kurum portalları ile Venezuela'da Bitcoin'i kolayca nasıl satın alacağınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.


1. Saygın Bir Komisyoncuya Kaydolun


Saygın bir komisyoncuya kaydolmak, onu bulmak için bazı durum tespiti yapmakla başlar. Çeşitli popüler platformları, işlem limitleri, düzenleyici durumları, desteklenen para birimleri, ödeme seçenekleri, güvenlik önlemleri, müşteri hizmetleri ve genel itibar gibi parametrelere göre karşılaştırabilirsiniz. Kaydolmak, iletişim numaranız, adınız, adresiniz ve geçerli e-posta kimliğiniz gibi bazı temel ayrıntıların girilmesini içeren oldukça basit bir işlemdir.


2. Kimliğinizi Doğrulayın (KYC Süreci)


Düzenlemeye tabi tüm brokerler, hizmetlerini kullanmadan önce sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir. Bu, KYC (Müşterinizi Tanıyın) süreçlerine uygundur ve Uluslararası AML (Kara Para Aklamayı Önleme) ve CFT (Terörizmin Finansmanıyla Mücadele) kanunları tarafından zorunlu kılınmıştır. Çoğu durumda, bu amaçla devlet tarafından verilmiş bir fotoğraflı kimlik belgesi ve ayrı bir adres belgesi yüklemeniz gerekir. KYC normlarına uymak, kötü unsurları uzak tuttuğu için dahil olan herkes için önemlidir.


3. Tercih ettiğiniz Ödeme Yöntemiyle Para Yatırın


Kimlik doğrulama sonrası, seçtiğiniz bir ödeme yöntemini kullanarak para yatırma seçeneğine sahip olacaksınız. Düzenlemeye tabi brokerler, kredi/banka kartları, banka havaleleri ve Skrill, Neteller ve PayPal gibi üçüncü taraf kolaylaştırıcılar dahil olmak üzere birçok ödeme seçeneğine açıktır. Size en uygun olanı seçebilir ve BTC satın alımı için gerekli miktarda parayı yatırabilirsiniz.


4. Uzun/Kısa Bitcoin Pozisyon Açın


Bitcoin satın almak veya ticaret yapmak için Venezuela'da bir çevrimiçi komisyoncu kullanmak, kripto para biriminde uzun ve kısa pozisyonlar açmayı içerecektir. Bu, gerçek madeni parayı alıp satarak veya CFD gibi bir türev aracılığıyla alıp satarak yapılabilir. BTC'nin fiyatının değer kazanmasını beklediğinizde uzun bir pozisyon alınırken, aşağı yönlü bir fiyat hareketinden yararlanmak için kısa bir pozisyon alınır.


Tanınmış bir çevrimiçi broker olan eToro'da işlem yaptığınızda, kripto para biriminde kaldıraç olmadan uzun bir pozisyon açarak BTC satın alırsınız. Bitcoin'in fiyatı yükselirse kar kaydedersiniz ve ticaretinizi zamanında kapatarak kazançları eve götürebilirsiniz.


Bitcoin'de kısa bir pozisyon, bir CFD (fark sözleşmesi) kullanılarak alınabilir; burada, gerçek bir BTC değişimi gerçekleşmeden Bitcoin'in değerinin düşeceğine bahse girmiş olursunuz. Bitcoin değer kaybederse, kârınız, kısa pozisyonu açma ve kapatma sırasındaki Bitcoin CFD değerindeki fark olacaktır.


Piyasa emirleri, limit emirleri, zararı durdur emirleri ve takip eden stop emirleri gibi farklı emir türlerini kullanarak en uygun fiyat noktalarından işlemlerinize manuel veya otomatik olarak giriş/çıkış yapabilirsiniz.


5. Konumunuzu kapatın


BTC fiyatının doğru olduğunu hissettiğiniz her an işlemlerinizi manuel olarak kapatabilir, böylece kârınızı koruyabilir veya uygun şekilde kayıpları önleyebilirsiniz, ancak son noktada tartışıldığı gibi bu etkinliği birden çok sipariş türüyle otomatikleştirmek de mümkündür. Bitcoin'i daha iyi anlamak için uzun pozisyon örneğini ele alalım. Bu senaryoda, alım satım kurulumu sırasında kar al ve zararı durdur noktalarını belirleyebilirsiniz. Bundan sonra, Bitcoin'in fiyatı kâr al veya zararı durdur noktasına dokunduğu anda konumunuz otomatik olarak kapanacak ve böylece sırasıyla kârınızı güvence altına alacak ve daha fazla zararı önleyeceksiniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Venezuela'da yaşayan Türkler nasıl kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:




Venezuela'da Binance Hesabı Açma


Binance, şu anda günlük ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto ticaret platformu olarak hizmet veren uluslararası bir kripto para borsasıdır. 2017 yılında faaliyete başlamıştır ve şu anda genel merkezi Cayman Adaları'ndadır.


Binance, Hong Kong'da kuruldu, ancak daha sonra hükümetin kripto para birimlerine artan müdahalesi nedeniyle genel merkezini denizaşırı ülkelere taşıdı. Binance Visa Card'ın yanı sıra, güçlü grafik araçları ve Binance Kazanma özelliğine erişim dahil olmak üzere birçok dikkate değer özelliği vardır. Venezuela ülkesinde yaşayan Türk ve Venezuela ülke vatandaşları Binance global'de hesap açabilir. Binance Global'de hesap açmak için adımları takip ediniz.


Özellikler


· Desteklenen en geniş kripto para birimi dizisi (300+)

· Çok çeşitli desteklenen fiat para birimleri (50+)

· Binance Kazanma özelliği

· Binance Vize Kartı

· Gelişmiş grafik araçları

· Borsanın yerel para birimini (Binance Coin) kullanarak daha düşük ücretler kazanın




Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



7 görüntüleme0 yorum
bottom of page