top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

ABD Colorado eyaleti, kripto yoluyla vergi ödemelerini değerlendiriyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

ABD Colorado eyaleti, kripto yoluyla vergi ödemelerini değerlendiriyor


Vali Polis, Colorado'nun “çeşitli kripto paralarda” vergi ödemelerine izin veren ilk eyalet olmasını istiyor. The Independent gazetesinde yayınlanan bir rapora göre, Colorado Valisi Jared Polis, kripto para birimleri aracılığıyla eyalet vergi ödemelerine ilişkin mevzuatı düzenlemeye istekli olduğu için, ABD'de kripto benimsenmesi yeni bir ivme kazandı.


Polis, Salı günü Consensus 2021 sanal konferansında yaptığı açıklamada, “Vergilerinizi çeşitli kriptolarla ödemenize izin veren ilk devlet olmaktan heyecan duyarım” dedi ve bir sonraki adımının İcra Direktörü Mark Ferrandino ile konuşacağını duyurdu. Colorado Gelir Departmanı.


Kripto Dostu Vali Polis


Federal Seçim Komisyonu (FEC) 2014 yılında, siyasi komitelerin ve destekledikleri politikacıların, hisse senedi veya mülk gibi "ayni katkılar" olarak değerlendirilmesiyle Bitcoin (BTC) şeklinde bağışları kabul etmelerine izin verildiğine karar verdi.


Bitcoin'de kampanya katkılarını yasal olarak kabul eden ilk politikacı olan Colorado Eyalet Valisi Jared Polis, eyalet sakinlerinin vergilerini kripto ile ödemelerine izin verileceğini umuyor ve bunun yakında olmasını istiyor. Polis, "Bunu ayarlamayı çok isterim," dedi. "Colorado, Amerika Birleşik Devletleri'nde blockchain inovasyonunun merkezi olup, altyapı, dijital kimlik ve özel sektörde ve kamu sektöründe bireysel veri güvenliğine yatırımlar ve iyi işler ve yenilikçiler çekiyor." dedi.

İlk Deneme Değil


Diğer eyaletler tarafından denenen kripto para birimlerinin benimsenmesine yönelik benzer girişimler çok ileri gitmedi. 2018'de Ohio, engelleri aşmayı başardı ve şirketlerin OhioCrypto.com üzerinden vergi ödemesine izin verdi ve işlemci BitPay, Bitcoin ile yapılan ödemeleri saymanın ofisi için dolara çevirdi.


Girişim, 2019'da yeni sayman Robert Sprague altında sona erdi ve eyalet, yalnızca on şirketin OhioCrypto.com'u vergi ödemek için kullandığını iddia etti. Ohio'nun yanı sıra Arizona ve Illinois, vergi ödemeleri için kripto para birimlerini kabul etmeyi araştırdı, ancak mevzuatı zorlayamadı.


Florida'daki Seminole İlçesindeki bir başka kısa ömürlü program, ilçe saymanının kripto para birimi planları için parayı zimmete geçirmekle suçlanmasıyla sona erdi.


ABD Hazinesi, vergi kaçakçılığını önlemek için daha önce İç Gelir Hizmetleri (IRS) ile daha sıkı kripto para birimi uyumluluğu ilan etmişti. Kriptoda vergi ödemelerinde daha yüksek bir benimseme düzeyine işaret ediyor muyuz?


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page