top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Bitcoin Satoshi Vision (BSV), orijinal Bitcoin'dir (aksi takdirde Bitcoin SV olarak anılır). Orijinal protokolü geri yükler ve Bitcoin Cash'in (BCH) hard fork'undan oluşturulmuştur. 15 Kasım'da blockchain resmen iki rakip coin'e bölündü - Bitcoin ABC (Ayarlanabilir Blocksize Cap) ve Bitcoin SV (Satoshi Vision). İkinci kripto para birimi, kriptoyu ciddiyetle bir ödeme ve ticaret yöntemi olarak kullanarak ve ağın kapasitesini artırarak orijinal Bitcoin'in değerlerini ve teknolojisini geri getirmeyi amaçlıyor. BSV zinciri lideri, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright. Wright, Roger Ver ile birlikte ünlü Bitcoin Cash hash savaşında yer alan başlıca medya figürlerinden biridir. Bitcoin Cash iç savaşı sadece söz konusu para birimini etkilemekle kalmadı, aynı zamanda büyük pazar değişikliklerine de yol açtı. Protokol güncellemesi sırasında, hem BCHABC hem de BSV madencilik güçleri tamamen harekete geçirildi ve BTC'den BCH'ye kaydırıldı, bu da Bitcoin fiyatının düşmesine ve genel piyasa mücadelesine yol açtı. Koşullar ne olursa olsun, çatallı BSV para birimi artık büyük kripto para birimi borsaları tarafından destekleniyor.


Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Bitcoin SV Nasıl Ortaya Çıktı?


Ağustos 2017'de Bitcoin blok zincirinde Bitcoin Cash'i oluşturan bir çatal vardı. Çatallamanın nedeni, bazıları Bitcoin'in verimli, eşler arası dijital nakit yaratma amacından uzaklaştığına inanan geliştiriciler arasındaki vizyon farklılığıydı. Böylece Bitcoin'i çatalladılar ve Satoshi Nakamoto'nun orijinal vizyonuyla daha uyumlu olduğunu düşündükleri yeni bir versiyon oluşturdular.


Bitcoin SV'nin arkasındaki topluluk, Kasım 2018'de Bitcoin Cash'ten aynı nedenlerden dolayı çatallandı, ancak bu çatal, daha agresif bir bölünme olması nedeniyle biraz farklıydı. Bitcoin Cash'in çatallanmasını izleyen ilk günlerde, yeni Bitcoin SV topluluğu, başkalarını vizyonlarını zorla izlemeye zorlarmış gibi davrandı.


Çatal, Bitcoin SV'nin arkasındaki iki kuruluş olan nChain ve CoinGeek'in, Bitcoin Cash'in protokolünde o kadar çok değişiklik yaptığını ve Bitcoin'in başlangıçta olması gerekenden çok uzaklaştığını iddia etmesinden sonra ortaya çıktı. Bu grupların takipçileri Bitcoin Cash'i çatallamayı ve Bitcoin'in orijinal vizyonuna geri dönmeyi seçti. Ancak çatal oluştuğunda, Bitcoin SV topluluğu Bitcoin Cash'te uygulanan değişiklikleri basitçe geri almadı ve Bitcoin SV'nin orijinal Bitcoin protokolüne geri döndüğünü ilan etmedi, bunun yerine aktif, açık ve agresif bir şekilde Bitcoin'i yok etmeye çalıştı.


Sonunda bu hash savaşı, hem Bitcoin Cash hem de Bitcoin SV tarafından tekrar korumasının uygulanmasıyla sona erdi. Bu, iki blok zinciri arasındaki ayrımı kalıcı hale getirdi ve her ağ, birbirini yok etmeden hayatta kalabilmek için yeterli topluluk desteğini gösterebildi. Bitcoin SV topluluğunun, fiili liderleri Craig Wright'ın Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ettikten sonra bir bütün olarak blockchain topluluğu içinde büyük bir çatlağa neden olmasıyla o zamandan beri tartışmalı olduğunu belirtmek ilginçtir. Bu iddia asla kanıtlanmadı, ancak bir gün olursa, Bitcoin SV'nin lider kripto para birimi olarak devralması gerektiğine dair çok az şüphe var. Öte yandan, iddia asla kanıtlanamazsa, Bitcoin SV agresif ve kontrol edici davranışları nedeniyle küçümsenebilir.


Ana Fikirler Neler?


Bu platformun arkasındaki ana fikirler, orijinal bitcoin protokolünü geri yüklemek, kararlı tutmak ve büyük ölçüde ölçeklenmesine izin vermektir. Ayrıca Bitcoin SV'nin temelini vurgulayan dört temel sütun vardır.


Dört Temel Sütun


Dört temel sütun, dünya için bir blok zincirinin temelini oluşturmak üzere oluşturulmuştur. Tek blok zinciri istikrar, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve güvenli anlık işlemlere sahip olmalıdır.


İstikrar


İşletmeler ve büyük işletmeler, üzerinde çalışmak için istikrarlı bir platforma ihtiyaç duyar. Protokoldeki herhangi bir değişiklik, belirsizlikler yaratarak bir işletme için zararlı olabilir. Bitcoin SV vizyonu bu istikrarı sağlamayı planlıyor.


Ölçeklenebilirlik


Bitcoin SV, küresel bir para platformu olarak hareket edecekse, işlem hacmini çok yüksek bir ölçekte ele almak gerekir. Bitcoin SV, daha büyük blok boyutları ve performans iyileştirmeleri yoluyla kapasite artışı sağlayacak.


Güvenlik


Bitcoin SV'nin küresel bir para birimi olması için, küresel bir para sistemi ile orantılı bir güvenlik seviyesi sağlaması gerekecektir. Ekip, en iyi uygulama değişim yönetimi süreçlerinin bir kombinasyonunu kullanacak, sektör lideri bir blockchain güvenlik firmasının hizmetlerini ve kazançlı bir ödül programını kullanacak.


Güvenli Anında İşlem


Tüccar pazarının başarılı olması için anında işlemler (0 onay) benimsemenin anahtarı olacak ve bu, ekibin en önemli önceliğidir.


BSV Borsaları ve Cüzdanları


Bitcoin SV piyasaları söz konusu olduğunda, çeşitli borsalarda oldukça iyi destekleniyor. Bunlar arasında Huobi, OkEx, Binance JEX ve diğerleri var. Ayrıca bu borsalarda kripto para birimi için oldukça geniş bir hacim var gibi görünüyor.


Bireysel sipariş defterlerine bir göz attığımızda, kapsamlı likidite ile derin görünüyorlar. Bu, emirlerde çok fazla fiyat düşüşüne neden olmadan daha büyük blok emirleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırabilir. BSV, diğer kripto para birimleri ve Kore Wonu gibi fiat çiftleriyle çaprazlanır. BSV'nin depolanması söz konusu olduğunda, büyük donanım cüzdanlarının çoğundan sınırlı destek vardır. Bununla birlikte, madeni paralarınızı saklamak için kullanılabilecek bir dizi masaüstü ve mobil cüzdan vardır. Bunu en iyi Bitcoin SV cüzdanları yazımızda kapsamlı bir şekilde ele aldık.


Bitcoin SV Nasıl Satın Alınır?


Bitcoin SV parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Bitcoin SV Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U


Bitcoin SV'nin Arkasındaki İnsanlar


Projenin kurucuları ve liderleri olan bir kişinin veya bireylerin bulunduğu diğer bazı kripto para birimi projelerinin aksine, Bitcoin SV, kurumsal varlıklar tarafından desteklenmekte ve geliştirilmektedir.


Projenin sponsorluğu CoinGeek'ten gelirken, proje üzerindeki geliştirme çalışmaları, Craig Wright tarafından kurulduğu 2017 yılından bu yana blockchain geliştirme çabalarında yer alan bir şirket olan nChain tarafından yürütülüyor. nChain, blockchain ile ilgili çok sayıda patent başvurusunda bulunmasıyla ünlüdür. Bitcoin SV'yi geliştiren ekip, Bitcoin blok zincirinin tam bir düğüm uygulamasını sağlama çabasıyla sektörün en iyi uygulamalarını takip etme niyetiyle oluşturuldu. Aynı zamanda, ağı sürdürmeye ve kararlılık ve benzeri görülmemiş kalite sunmaya kendini adamıştır.


NChain, tek ve tek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright tarafından kurulurken ve şu anda Jimmy Nguyen tarafından yürütülürken, geliştirme çabaları nChain'de Baş Geliştirici olarak Daniel Connolly tarafından denetleniyor. Birleşmiş Milletler kurumlarında çeşitli üst düzey BT pozisyonlarında yirmi yıl boyunca kurumsal sistem geliştirmede çalıştıktan sonra şirkete katıldı. Daniel geçmişte Bitcoin'e anonim bir katkıda bulunuyordu ve BitcoinJ-Cash projesine birincil katkıda bulunan kişiydi. NChain'deki Teknik Direktör Steve Shadders'tır ve yalnızca Bitcoin SV projesinin gözetimini sağlamaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sponsorlar ve diğer sektör katılımcılarıyla iletişim kurmaktan da sorumludur. Steve, 2011'den beri Bitcoin geliştirme çabalarına katkıda bulunuyor ve ilk açık kaynaklı madencilik havuzu motorlarından birini yaratmanın yanı sıra BitcoinJ'e ilk katkıda bulunanlardan biriydi.


Elbette Bitcoin SV'nin tartışmaları ve hakaretleri yok değil, ancak günün sonunda hala güçlü bir topluluğa sahip ve yalnızca Bitcoin'in yaratıcısının vizyonunu sunmakla gerçekten ilgileniyor gibi görünüyor. Genesis hard fork, blok zincirini orijinal Bitcoin teknik incelemesinde belirtilen protokole en yakın hale getirir. Piyasaların ihtiyaç duyduğu şeyin bu olup olmadığı henüz kesin değil, ancak Bitcoin SV kesinlikle fiyatta Genesis hard forkuna kadar bazı büyük kazançlar gördü ve yıllar boyunca diğer coinlerden gördüğümüz pompaların aksine, bu kazançlar yapıştırma. Bu, Bitcoin SV topluluğunun gücünü ve Bitcoin SV'yi gezegendeki en büyük ve en kullanışlı blok zinciri haline getirmeye olan bağlılıklarını vurguluyor.


Bitcoin SV için gerçek test, protokolünü Satoshi'nin Vizyonu ile eşleşecek şekilde geri yüklediği için şimdi başlıyor. Blockchain gelişecek mi? Sonunda bir kripto para birimini, pek çok kişinin başarısız olduğu yerlerde aslında yaygın olarak kullanılan paraya dönüştürmeyi başarabilecek mi? Kesinlikle bir gecede olmayacak, ancak önümüzdeki aylarda Bitcoin SV'nin ne kadar başarılı olabileceğini öğrenmeliyiz.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page