top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata Kripto

Osmosis (OSMO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Osmosis (OSMO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Osmosis protokolü, Cosmos blok zinciri üzerine inşa edilmiş otomatik bir piyasa yapıcı ve merkezi olmayan borsadır ( DEX ). Otomatik piyasa yapıcılar ( AMM ), dijital varlık çiftlerinin fiyatını belirlemek için akıllı sözleşmeler kullanarak çalışan ve böylece eşler arası ticareti kolaylaştırmak için likidite sağlayan otomatik likidite sağlayıcılarını ifade eder.


Osmosis (OSMO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Osmosis (OSMO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Osmosis Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz

492,590,761 OSMO

49%

Maks Arz

1,000,000,000

Toplam Arz

325,000,000


Osmosis'in Diğer DEX'lerden Farkı Nedir?


Ancak piyasada Uniswap ve Curve gibi AMM'lerle çalışan birkaç önde gelen DEX zaten var. Peki Osmosis'i farklı kılan nedir?


Osmosis protokolü, kullanıcıların likidite havuzlarını özelleştirmelerine ve özel AMM'leri devreye almalarına izin vererek merkezi olmayan finans (DeFi) faaliyetleri üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Bununla birlikte, Osmosis'teki her likidite havuzu, likidite sağlayıcılarının piyasa değişikliklerine hızla yanıt verebilmeleri için kendi kurallarını belirleyebildiği bir DAO gibi bir şekilde kendi varlığıdır. Ek olarak, bu özelleştirme aynı zamanda bir token çiftinin nadirliği yerine piyasa oynaklığı gibi daha fazla faktörü hesaba katan daha sağlam ücret yapılarının oluşturulmasını da sağlar.


Osmosis DEX, daha yüksek düzeyde özelleştirme sağlamak için, Cosmos'ta blok zincirleri ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için açık kaynaklı bir çerçeve olan Cosmos SDK kullanılarak oluşturuldu. Bu nedenle Osmosis, Bloklar Arası İletişim (IBC) protokolü aracılığıyla Cosmos ekosistemine bağlı blok zincirlerle iletişim kurabilir. Osmosis ayrıca Ethereum ve Bitcoin gibi IBC dışı blok zincirlerini entegre etme planlarına sahiptir. Henüz Temmuz 2021'de piyasaya sürülmesine rağmen, piyasa talebi Osmosis madeni para piyasa değerini 347 milyon dolara çıkardı.


Osmosis Kripto Nasıl Çalışır?


Üç önemli bileşen, Osmosis'in piyasadaki diğer DEX'lere göre rekabet avantajını oluşturur:


1. Kendi Kendini Yöneten Likidite Havuzları


Osmosis protokolü, kullanıcılara yönetişim yoluyla önerilen değişiklikler üzerinde oy kullanmalarına izin vererek likidite havuzları üzerinde kontrol sağlar. Osmosis ekibi, Osmosis kod yapısının hiçbir bölümünün sabit kodlanmadığını, yani kullanıcıların Osmosis finans protokolünün farklı bölümlerinde aşağıdakiler dahil değişiklikler yapabileceğini iddia ediyor:


· Takas ücretleri

· Ödüller ve teşvikler

· Eğri algoritmaları

· TWAP hesaplamaları


Osmosis ağı, kullanıcıların Osmosis'te yerleşik teşvik modelleri aracılığıyla likidite havuzlarına teşvik modelleri eklemesine de olanak tanır. Bu tür teşvik modelleri, likidite sağlayıcılarını daha yüksek ödüller karşılığında fonlarını daha uzun süre kilitlemeye teşvik eder.


2. Süper Akışkan Belirleme


Osmosis ağının sektörde bir ilk olan özelliklerinden biri, kullanıcıların "süper akışkan staking" adı verilen bir süreç sayesinde OSMO coinlerini stake etmelerine ve aynı zamanda havuza likidite sağlamalarına izin vermesidir.


Temelde bu, Osmosis kullanıcılarının iki kez ödüllendirilebileceği anlamına gelir; önce staking ödülleri kazanarak ve ardından likidite havuzu işlem ücretlerinden bir kesinti alarak. Süper akışkan staking fikri ortaya çıkmadan önce, tokenlerini likidite havuzlarından birine koyan kullanıcılar, zinciri güvence altına almak için tokenlerini staking için kullanamazlar.


İyi bir örnek, OSMO-AKT likidite havuzundaki bir kullanıcı olabilir. Kullanıcı, stake etme yoluyla hem Akash'ı hem de Osmosis'i güvence altına almak için kullanılabilecek likidite havuzundan belirteçler alacaktır. Kullanıcıların staking ve likidite sağlama arasında seçim yapmak zorunda kaldığı geleneksel sistemlerin aksine, OSMO coin her iki yaklaşımı da birleştirir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz:48162505



Kripto para hesabı açabilir? Video anlatım:


Özel Mempool'lar aracılığıyla 3 MEV Direnci


Ozmoz, Maksimal Ekstrakte Edilebilir Değer (MEV) direnci göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Yaygın bir MEV tekniği sandviçlemedir - fiyatı yükseltmek için büyük alımların önüne işlemleri eklemek için botları kullanan ve ardından önceki alıcının zarar görmesine neden olurken garantili bir kar elde etmek için bu varlıkları hızlı bir şekilde geri satan bir yöntem.


Osmosis, işlem havuzunu (mempool) gizli hale getirmek için eşik şifreleme kullanarak MEV direncini sağlar, böylece botların ve kötü niyetli aktörlerin uygun ticaret fırsatlarını göremedikleri için işlemleri sıkıştırmasını önler.


Osmosis Kripto Nasıl Kullanılır?


Osmosis'e likidite sağlayarak para kazanmak aşağıdaki adımları gerektirir:


1. Kripto cüzdanını kurma ve finanse etme: Kripto cüzdanı kurulduktan sonra, Osmosis'in üzerine inşa edildiği Cosmos ekosisteminin yerel para birimi olan ATOM ile finanse edilmelidir.


2. Osmosis zincir cüzdanına para transferi: ATOM jetonları, Osmosis uygulamasında kullanılmak üzere ozmoz madeni paraları satın almak için kullanılacakları bir ozmoz zincir cüzdanına aktarılmalıdır.


3. OSMO belirteci satın alın: Cüzdanda ATOM belirteçleri kullanan bir kullanıcı, Osmosis uygulamasındaki takas işlevi aracılığıyla ozmoz paraları satın almalıdır. İlk kez OSMO alıcıları, ilk işlemleri için herhangi bir gaz ücreti ödemeyecektir. Osmosis uygulamasında sonraki ağ kullanımı, gaz ücretlerine tabi olacaktır.


4. OSMO ve ATOM çiftini havuzlama: Kullanıcılar artık ödül kazanmaya başlamak için her iki döviz çiftini de havuzlayabilir. LP'lerin farklı oranları vardır ancak en yaygın olanı bir döviz çifti için 50:50'dir.


5. Bağlama: Bu aşama, belirli bir süre için LP'deki fonların kilitlenmesini içerir. Bağlanma süresi ne kadar uzun olursa getiri de o kadar yüksek olur. Ödüller, bağlanma süresi boyunca günlük olarak ödenir.


6. Osmosis ağ kullanıcıları tarafından ödenen ücretler:

· Zincir üstü işlemler için işlem ücretleri. Ücretler depolama, hesaplama ve minimum gaz ücretlerine bağlıdır. İşlem ücretleri, doğrulayıcılara ve OSMO hisse sahiplerine gider.

· Osmosis DEX'te varlık alım satımı için takas ücretleri. İşlem ücretleri, bireysel likit havuz parametrelerine ve bir işlemin boyutuna bağlıdır.

· Fonlarını bir likidite havuzundan çeken kullanıcılar için çıkış ücretleri.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: E68Q3TPC


Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



14 görüntüleme0 yorum
bottom of page