top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Metal (MTL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Metal (MTL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Metal Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Metal Özellikleri: Bir Cüzdandan Fazlası

  4. 1.2.1 Metal Yönetim Ekibi

  5. 1.2.2 Metal Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  6. 1.2.3 Metal Güvenli Mi?

  7. 1.3 Metal Nasıl Alınır ve Yatırım Yapılır?

  8. 1.3.1 Metal: Kriptoya Geçiş Yapmak

Metal (MTL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Metal, esasen, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin yaygın olarak benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlayan profesyonel düzeyde mobil tabanlı bir platformdur. Blok zincir teknolojisine dayanan Metal, hem bankalı hem de banka hesabı olmayan kişilerin mobil cihazlarında para gönderip almasına olanak tanır. Ayrıca, Metal (MTL) belirteci, mobil ödeme alanı için özel olarak tasarlanmıştır (her ne kadar web tabanlı bir çözümün boru hattında olduğunu bilsek de). Metal’in tescilli patent bekleyen sistemi sayesinde kullanıcılar minimum veya hiç ücret ödemezler. Kullanıcılar ayrıca Metal platformunu kullanmak için indirimler ve MTL jetonları dahil olmak üzere ödüller ve teşvikler alırlar.


Metal (MTL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Metal (MTL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Metal Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 66,588,888.00 MTL 100% Maks Arz 66,588,888 Toplam Arz 66,588,888


Metal Özellikleri: Bir Cüzdandan Fazlası


Diğer kripto sistemlerinden farklı olarak Metal, ABD merkezli FDIC sigortalı hesaplara sahip tam özellikli bir bankacılık ve kripto sistemidir ve kullanıcıların yalnızca Metal jetonları kazanmalarına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda eşler arası ödemeler göndererek ve ürünler için ödeme yaparak diğerlerinin jeton kazanmalarına yardımcı olur. Hizmetler. Yine de Metal, benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunan harika özelliklere sahip harika bir uygulamadan daha fazlasıdır.


Daha spesifik olarak, Metal, daha büyük fiat açık/kapalı borsalarına bir alternatif sağlayan gerçek bir işletmedir; bu, Metal uygulaması içinde harici banka hesabınızla çok çeşitli kripto para birimleri satın alabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca normal banka hesabınızı kullanmak istemiyorsanız Metal içindeki banka hesabını da kullanabilirsiniz. Başka bir deyişle, Metal yalnızca tüccar işlemleri etrafında bir iş kurmakla kalmadı, aynı zamanda bu alandaki diğer herhangi bir şirketin şimdiye kadar yaptığından çok daha fazlası olan tam özellikli bir bankacılık hizmeti de sunuyor.


Metal ve benzeri platformlar arasındaki temel farklardan biri, Metal’in tüketicilere para göndermek için banka/kredi kartlarını platformuna bağlamalarına izin vermesidir. Metal’in platformu kullanıcı dostudur ve fiyat dalgalanmalarını nötralize etmek için dijital para birimini fiat değerine sabitler, bu özellikle önemlidir çünkü çoğu insan Bitcoin işlemlerinin mekaniğini mutlaka anlamaz. Güvenlik cephesinde, platform Bitcoin, omni katman ve diğer alternatif kripto para birimleri ile çoklu imza teknolojisini kullanır.


Metal Yönetim Ekibi


Metal’in yönetim ekibi, teknoloji girişimcileri, mühendisler ve tasarımcılardan oluşuyor. Yönetim ekibinin kilit üyelerinden bazıları şunlardır;

  1. Marshall Hayner – Marshall Hayner, Metal’in kurucu ortaklarından ve şu anki CEO’larından biridir. İlk Bitcoin yatırımcılarından biriydi. O zamandan beri, cyptocurrency alanında aktif bir rol oynuyor. Örneğin, insanları Bitcoin hakkında eğitmeyi amaçlayan bir girişim olan QuickCoin’i kurdu ve Şubat 2014’te San Francisco’daki ilk Bitcoin Fuarı’nı düzenledi.

  2. Andy Goldstein – Andy Goldstein, Metal’in şu anki COO’su. VISA, BitPay, Inc. ve First Data Corporation dahil olmak üzere bu alandaki bazı büyük isimlerle çalışarak e-ticaret dijital ödeme alanında geniş deneyime sahiptir. Andy, Cum Laude’den California Üniversitesi’nden İşletme/Ekonomi, Hukuk ve Toplum alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Andy, sertifikasını 2016 yılında CryptoCurrency Sertifikasyon Konsorsiyumu’ndan aldı.

  3. Oscar Munoz – Oscar Munoz, Metal’in CCO’su. 2010’dan 2017’ye kadar, VISA’nın güvenlik departmanında, Veri Güvenliği Direktörü ve Üçüncü Taraf Risk LAC dahil olmak üzere çeşitli görevlerde çalıştı. New York Üniversitesi’nden Fen Bilimleri Lisans derecesine sahiptir.

Metal Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Metal, Ödeme Kanıtı (PoPP) aracılığıyla kripto para birimini adil bir şekilde dağıtmak için Müşterinizi Tanıyın (KYC) tanımlama ve ödeme platformunun merkezi bir biçimini kullanır. PoPP iki ana nedenden dolayı önemlidir. İlk olarak, kullanıcıları tanımlamak ve Metal platformuna yeni para birimi dağıtmak için kanıtlanabilir bir yol olarak hareket eder. Tanımlama amacıyla sistem, sosyal güvenlik numaranızı veya pasaport kimliğinizi, bir selfie veya tanımlayıcı belgelerin resmi olabilen fotoğrafınızı isteyecektir.


Sistemin ödemenizi işleme koyması için kredi/banka kartınızı veya kredi/banka kartınız yoksa e-posta adresinizi isteyecektir. İkinci olarak, PoPP, Metal sistemi aracılığıyla fiat para birimini kriptoya çeviren kullanıcıları ödüllendirir. Daha spesifik olarak, hem gönderici hem de alıcı, bir ödeme tamamen yapıldıktan ve bir banka havalesi veya kripto para basıldıktan sonra Metal tokenleri şeklinde işlem gören brüt miktarın %5’ini alır. Örneğin, birine 100$ MTL gönderirseniz, hem siz hem de alıcı 5 MTL alacaksınız. Bir Metal Simgesi, esasen Metal platformunu kullanan tüketicileri belirlemek ve ödüllendirmek için MetalPay’in benzersiz PoPP’sini kullanan Ethereum blok zincirindeki (ERC20 Token) bir simgedir.

Hedef pazar açısından Metal, esas olarak, Stripe ve Square gibi hizmetlerin görmezden gelme eğiliminde olduğu yüksek riskli sektörlerdeki ana akım tüketicileri, dijital para meraklılarını ve küçük işletmeleri hedefliyor. Bu endüstrilere örnek olarak nutrasötikler, eSporlar, yetişkin ve esrar endüstrileri dahildir. Metal, özellikle yasal olarak faaliyet gösteren (ilgili tüm eyalet yasalarına uygun) yüksek riskli tüccarlara hazır ödeme çözümleri sunar. Yüksek risk durumlarından dolayı, bu tür tüccarlar genellikle bir ödeme işlemcisi bulmakta sorun yaşarlar çünkü geleneksel işlemciler damgalanmayı önlemek için bu tüccarları reddetme eğilimindedir. Metal kullanımından fayda sağlayacak diğer endüstriler arasında barlar ve restoranlar gibi nakit yoğun küçük işletmeler ile yeni ortaya çıkan DAO/DAPP ekonomisi sayılabilir.


Metal Güvenli Mi?


Temmuz 2017’de bilgisayar korsanları, Parity Ethereum cüzdanındaki bir kusurdan yararlandı ve 30 milyon doların üzerinde değere sahip 153.000’den fazla Ether çaldı. Ancak, Metal’in tescilli kara para aklamayı önleme (AML) ve dolandırıcılığı önleme teknolojisi sayesinde bu çok imzalı cüzdan hack Metal’i etkilemedi. Diğer bir deyişle Metal, müşterilerini bilgisayar korsanları da dahil olmak üzere siber suçlulardan korumak için gerekli tüm önlemleri almaktadır. Ayrıca Trezor, Ledger ve Keepkey gibi donanım cüzdanları, Ethereum ve ERC20 madeni paralarınız için ekstra koruma sağlayabilir.

Binance komisyon indirimi kodu


Metal Nasıl Alınır ve Yatırım Yapılır?


Bittrex, Poloniex, QuadrigaCX, Bithumb ve CHBTC gibi önde gelen Bitcoin ve Ethereum borsalarından herhangi birinden $MTL satın alabilirsiniz. Metal, spekülatif bir yatırım olmakla birlikte, benzersiz hizmet teklifleri ve hedef pazarı nedeniyle sağlam bir yatırımdır. Ayrıca, şirketin yönetim ekibi, danışmanları ve yatırımcıları, dijital para birimi ve e-ticaret alanında çok fazla bilgi ve uzmanlığa sahiptir. MTL tokenlerinizi siber suçlulardan korumak için Trezor, Ledger Nano S ve Keepkey gibi güvenli kripto cüzdanlarında saklamak iyi bir fikirdir.


Metal: Kriptoya Geçiş Yapmak


Meta, fiat para birimini dijital para birimine (kripto para birimi) dönüştüren kullanıcıları ödüllendiren, kullanıcı dostu bir mobil uygulamadır. Ayrıca platform, kullanıcıları platform üzerinden para gönderdikleri için ödüllendirir.

Metal, banka hesabı olmayan bireyler, yüksek riskli işletmeler ve nakit yoğun küçük işletmeler için kullanıma hazır çözümler geliştirerek gerçek dünya uygulamalarının ve kripto para birimlerinin herkes için kullanım kolaylığının önünü açıyor. Genel olarak, Metal’in yönetim ekibi, danışmanları ve yatırımcıları, kripto para birimi alanında bize bir başparmak vermemizi sağlayan zengin bir bilgi birikimine sahiptir.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



27 görüntüleme0 yorum
bottom of page